fbpx
Image
Image

a.s.r. Vitality aangepast vanaf januari 2025

Aanpassing a.s.r. Vitality per 1 januari 2025

Geachte relatie,

Op 15 april hebben we u geïnformeerd over de wijzigingen in a.s.r. Vitality, die per 1 januari 2025 van kracht worden. In deze e-mail geven we u een overzicht van de aanpassingen in ons vernieuwde programma en de bijbehorende algemene voorwaarden, zodat u precies weet wat uw klanten in het nieuwe jaar kunnen verwachten.

Vandaag ontvangen alle bestaande klanten per e-mail de volgende informatie over de wijzigingen.

Geen aparte bijdrage

Vanaf 1 januari 2025 is a.s.r. Vitality beschikbaar bij inkomens-, pensioen- en zorgverzekeringen van a.s.r. of Loyalis. Klanten hoeven vanaf die datum geen bijdrage meer te betalen voor hun lidmaatschap van a.s.r. Vitality.

Verbeterde app voor meer gebruiksgemak

Op 6 januari 2025 lanceren we een vernieuwde a.s.r. Vitality app, met een frisse nieuwe look en verbeterde navigatie op basis van feedback van deelnemers. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om de app te gebruiken. Deelnemers ontvangen automatisch een melding zodra de vernieuwde app beschikbaar is.

Kosten van de a.s.r. Vitality Gezondheidscheck

In 2025 kunnen deelnemers voor een bedrag vanaf € 34,95 een a.s.r. Vitality Gezondheidscheck laten uitvoeren. Heeft de deelnemer een aanvullende zorgverzekering van a.s.r.? Dan worden de kosten voor één Gezondheidscheck per jaar vergoed bij BENU.

Verdienen van Vitality Punten

Vanaf 6 januari 2025 kunnen deelnemers nog steeds punten verdienen met stappen en hartslag voor hun weekdoelen, maanddoelen en Vitality Status. We passen echter het aantal te behalen punten en het minimum weekdoel iets aan, zodat het makkelijker wordt om te starten of weer op te pakken. Het nieuwe puntenoverzicht is beschikbaar voor meer informatie.

Vanaf dezelfde datum kunnen deelnemers geen punten meer verdienen door deelname aan sportlessen of het tracken van fietskilometers. De Fietsapp wordt dan stopgezet. Punten kunnen nog wel verdiend worden door deelname aan evenementen.

Nieuwe beloningen voor deelnemers

Op 6 januari 2025 introduceren we ook een nieuwe webshop, waar deelnemers kunnen kiezen uit nieuwe week-, maand- en statusbeloningen. Deze beloningen bestaan uit kortingen en cashback op een wisselend assortiment van producten en activiteiten. Deelnemers kunnen tot 6 januari 2025 gebruik blijven maken van de huidige beloningen, waarna de webshoptegoeden automatisch overgezet worden naar de nieuwe omgeving.

  • Fitbit- of Apple Watch-aankopen die voor 1 januari 2025 zijn gedaan, kunnen nog steeds worden terugverdiend.
  • Deelnemers met een aanvullende zorgverzekering van a.s.r. ontvangen in 2025 voor de laatste keer verzekeringscashback.
  • Deelnemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r. en werkgevers met een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering van a.s.r. of Loyalis ontvangen in 2026 nog cashback volgens de huidige regeling. In 2027 wordt dit bedrag gehalveerd en daarna stopt de verzekeringscashback.

Nieuwe algemene voorwaarden

Per 1 januari 2025 gelden er nieuwe algemene voorwaarden. U kunt de wijzigingen bekijken in het overzicht van de aanpassingen. De volledige algemene voorwaarden zijn te vinden op asr.nl/vitality/voorwaarden. Indien klanten niet akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden, kunnen zij het a.s.r. Vitality lidmaatschap beëindigen. Indien we niets horen, gaan we ervan uit dat zij akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden.

Beschikbare informatie

Heeft u vragen of wilt u de informatie nog eens rustig nalezen? Bezoek dan asr.nl/vitality/informatiepagina-wijzigingen-2025. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager, die u graag verder helpt.

We begrijpen dat deze veranderingen even wennen zijn. We zijn er echter van overtuigd dat a.s.r. Vitality leuk en lonend blijft. Met ons vernieuwde programma en de verbeterde app blijven we onze klanten ook in het nieuwe jaar ondersteunen bij het verbeteren van hun vitaliteit.

Met vriendelijke groet,

Team a.s.r. Vitality

Regels vrijwillige Ziektewet- of WIA-verzekering als ondernemer en ex-werknemer

Als zelfstandige kunt u bij het UWV een verzekering afsluiten tegen inkomensverlies door ziekte of arbeidsongeschiktheid (AOV).

Vrijwillige verzekering aanvragen

Als zelfstandig ondernemer kunt u zich via een vrijwillige Ziektewet- of WIA-verzekering verzekeren voor vervangend inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Dit is mogelijk als u als zzp'er start vanuit een dienstverband of uitkering. Wanneer u vanuit een WW-uitkering begint en gebruikmaakt van de startersregeling van het UWV, blijft u tijdens de startperiode verzekerd.

Met een Ziektewetverzekering bij het UWV krijgt u bij zwangerschap en bevalling een uitkering. Deze uitkering bedraagt 100% van het verzekerde dagloon. Is dit dagloon lager dan het sociaal minimum, dan wordt de uitkering aangevuld met een ZEZ-uitkering tot het sociaal minimum. Bent u niet verzekerd, dan kunt u bij zwangerschap en bevalling een ZEZ-uitkering aanvragen.

Voorwaarden voor zzp-verzekering Er gelden enkele voorwaarden om u als zzp'er via het UWV te verzekeren:

  • Meld u binnen 13 weken aan voor de vrijwillige verzekering nadat uw verplichte werknemersverzekering is gestopt. De verzekering gaat dan in de dag na beëindiging van de verplichte verzekering.
  • Het jaar voordat u als zelfstandige begint, moet u verplicht verzekerd zijn geweest tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid, met een onderbreking van maximaal 60 dagen.
  • Bent u minder dan een jaar in dienst geweest en had u eerder een vrijwillige verzekering? Vraag dan binnen 13 weken na uw ontslag opnieuw een vrijwillige verzekering aan, die ingaat op de dag na uw ontslag.

Gedeeltelijke verzekering Bent u zzp'er en blijft u deels in loondienst? Dan hoeft u zich niet binnen 13 weken aan te melden. U kunt zich op elk moment inschrijven, waarbij de verzekering ingaat zodra uw aanmelding is ontvangen.

U moet minimaal drie jaar verplicht verzekerd zijn geweest tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Verzekeren als directeur-grootaandeelhouder Als directeur-grootaandeelhouder (dga) van uw eigen bedrijf is een Ziektewetuitkering meestal niet nodig, omdat uw bv verplicht is uw loon door te betalen bij ziekte. U kunt echter wel een WIA-verzekering afsluiten bij het UWV.

Tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof geldt de loondoorbetalingsplicht niet. U kunt in dat geval een vrijwillige Ziektewetverzekering afsluiten voor de periode van 16 wek

Movir schaft beroepsverenigingskorting LHV AOV af

Per 1 januari 2025 zal de beroepsverenigingskorting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Movir komen te vervallen. Dit besluit houdt in dat leden van beroepsverenigingen, zoals de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), geen korting meer zullen ontvangen op hun Movir AOV. In plaats van deze korting introduceert Movir een nieuwe regeling: de no-claimregeling.

Wat houdt de no-claimregeling in?

De no-claimregeling biedt een korting van 10% op de premie van de Beroeps-AOV als een verzekerde gedurende ten minste 10 jaar geen arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft ontvangen. De jaren die al zijn opgebouwd binnen de bestaande verzekering, tellen mee bij het bepalen van de no-claimkorting. Dit biedt een beloning voor verzekerden die langdurig gezond blijven en geen claims indienen.

De nieuwe regeling vervangt de oude premieteruggave-regeling en is in bepaalde opzichten voordeliger. Een belangrijk voordeel is dat de no-claimkorting ook geldt voor eventuele verhogingen van het verzekerde bedrag, zonder dat opnieuw jaren opgebouwd hoeven te worden. Bovendien wordt de korting direct in de premie verwerkt, wat het administratieve proces zowel voor verzekerden als voor Movir vereenvoudigt.

Impact op LHV-leden

LHV-leden konden tot nu toe gebruik maken van een beroepsverenigingskorting bij het afsluiten van een Movir AOV. Het vervallen van deze korting is dan ook een teleurstelling voor veel leden. De LHV heeft aangegeven dat zij momenteel in gesprek is met andere verzekeraars om te kijken naar mogelijkheden voor een alternatieve kortingsregeling. Deze gesprekken zijn nog gaande, en de LHV zal haar leden hierover op de hoogte houden.

Conclusie

De veranderingen die Movir per 1 januari 2025 doorvoert, betekenen het einde van de beroepsverenigingskorting op de AOV. In plaats daarvan biedt Movir een no-claimregeling aan, die mogelijk voordeliger kan zijn voor verzekerden die langdurig gezond blijven. De LHV blijft echter zoeken naar alternatieven om haar leden toch een vorm van korting te kunnen blijven bieden bij andere verzekeraars. Leden worden geadviseerd om de communicatie van de LHV te volgen voor verdere updates over deze ontwikkelingen.

Deze veranderingen vragen om een zorgvuldige overweging bij het verlengen of afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarbij zowel de oude voordelen als de nieuwe mogelijkheden tegen elkaar moeten worden afgewogen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page