fbpx
Image
Image

Tulpen Fonds

Tulpen Fonds Aflos & Crew Management introduceren betaalbaar arbeidsongeschiktheid-vangnet voor zelfstandigen in de binnenvaart

 Feedback Auteur Arnoud Wennekus

Wat een onzinbericht, er is  he-le-maal niets speciaals aan deze regeling. Tulpen Fonds is gewoon een kopie van o.a. one schenkkring De Samen Sterk Spaar AOV  is er al jaren ook voor deze groep!

Het overgrote deel van zzp’ers heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Aflos & Crew Management slaan de handen ineen om een betaalbare en begrijpelijke oplossing aan te bieden, zodat het regelen van een vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen in de binnenvaart toegankelijk is.

Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘Crowdsurance’ oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Zelfstandig professionals kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor deze verzekering.

Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. We zijn dan ook verheugd om met dit platform zelfstandigen in de binnenvaart te ondersteunen. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van je financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.’

Aflos Crew Management is gespecialiseerd in detachering van ervaren, zelfstandige afloskapiteins voor de binnenvaart. Leendert van Halst, CEO van ACM: "Zoals bekend hebben weinig zzp'ers een inkomen als ze door ziekte een periode niet kunnen werken. Onder afloskapiteins is dit helaas niet anders. Bovendien is het voor hen vaak gewoon geen mogelijkheid om een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeraar. Ze worden al snel uitgesloten op basis van leeftijd of risico’s die het beroep met zich meebrengt. Voor ons als grootste bureau voor zzp'ers in de binnenvaart is dit zorgelijk om te zien. Een vangnet gebaseerd op ‘Crowdsurance’ biedt hen een betaalbare oplossing."

NIEUW: Allianz Summum AOV, De Maatwerk AOV, Fundament AOV, Ongevallen Plus AOV en de Essentie AOV vervallen

NIEUW: Allianz Summum AOV vervangt vele andere varianten

De  nieuwe Allianz Summum AOV. Speciaal bedoeld voor ondernemers werkzaam in de zakelijke dienstverlening of met een medisch beroep (beroepsklasse 1).

Ook zijn de Allianz voorwaarden verbeterd en het productaanbod vereenvoudigd. Met ingang van 16 mei 2022 biedt Allianz de Allianz Summum AOV en de Allianz Absoluut AOV. De Maatwerk AOV, Fundament AOV, Ongevallen Plus AOV en de Essentie AOV niet meer aan.

Kenmerken van de Allianz Summum AOV

  • Verzekerd bedrag mogelijk tot maximaal € 250.000.
  • 90% eerste jaar en 80% na-eerste jaar van het inkomen verzekeren.
  • Bedrijfskosten meeverzekeren tot € 50.000 met de aanvullende kostendekking.

Daarnaast heeft de Allianz Summum AOV – net als de Allianz Absoluut AOV – de volgende kenmerken:

Allianz Summum AOV Sommenverzekering met een zuivere beroepsdekking.

Uitgebreide dekking en een aantrekkelijke premie. Maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid door ziekte, ongeval en orgaandonatie. Tijdelijke uitkering bij zwangerschap en adoptie. Optierecht: ieder kalenderjaar mogelijk om het verzekerd bedrag te verhogen met maximaal 15% zonder medische waarborgen. Gratis voorlopige dekking bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Ruime oversluitregeling passend bij de doelgroep. Wij zijn er voor uw klanten als er iets gebeurt.Gratis mentale ondersteuning voor uw klanten om gezond en mentaal fit te blijven.Zie ook het overzicht van de productkenmerken.

Verbeterde voorwaarden voor nieuwe klanten

Naast het vereenvoudigde productaanbod hebben we de voorwaarden van onze AOV’s verduidelijkt en nog beter gemaakt. Deze voorwaarden zijn alleen van toepassing op nieuw klanten waarvoor u een offerte aanvraagt vanaf 16 mei 2022. Hieronder leest u de veranderingen.   

Optierecht per kalenderjaar

Voor het optierecht hoeft u geen rekening meer te houden met één vast moment in het jaar. De verzekerde bedragen kunnen één keer per kalenderjaar met maximaal 15% worden verhoogd zonder dat er vragen over de gezondheid hoeven te worden beantwoord. Als uw klant van dit recht gebruik wil maken, dan kunt u een verhogingsverzoek bij ons indienen op het moment dat het uw klant het beste uitkomt.  

Zwangerschapsdekking verruimd

Uw klant kan bij een zwangerschap van minimaal 20 weken een uitkering krijgen. De uitgerekende datum moet minimaal één jaar na de ingangsdatum van de verzekering zijn.  

Geen opzegtermijn

De verzekering kan op ieder moment worden gestopt, ook in het eerste jaar. Er is geen opzegtermijn meer.

Dragerschap besmettelijk virus of bacterie

Is uw klant (para)medicus van beroep? Dan geldt dat ook onder arbeidsongeschiktheid wordt verstaan de situatie waarin het beroep niet mag worden uitgeoefend vanwege het dragerschap van een besmettelijk virus of bacterie.

Vergoeding voor medisch onderzoek jaarlijks mogelijk

Tijdens de looptijd van de verzekering kan uw klant zich jaarlijks gratis medisch laten onderzoeken. Het eerste onderzoek mag worden aangevraagd 3 jaar na de ingangsdatum en daarna mag dat steeds iedere 12 maanden.

Wij hebben aan de beschrijving toegevoegd dat wij niet uitkeren als de arbeidsongeschiktheid is ontstaan, verergerd of bevorderd door overmatig alcohol gebruik of door het gebruik van geneesmiddelen en/of drugs zonder voorschrift van een arts.

Verduidelijking uitsluitingen alcohol, drugs en geneesmiddelen

Wij hebben aan de beschrijving toegevoegd dat wij niet uitkeren als de arbeidsongeschiktheid is ontstaan, verergerd of bevorderd door overmatig alcohol gebruik of door het gebruik van geneesmiddelen en/of drugs zonder voorschrift van een arts.

 

Uitgebreide Review volgt 12-06-2022

ASR AOV Preventie: Mentale Kracht

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bij a.s.r. hebt, kun je elk jaar gebruikmaken van het online programma Mentale Kracht. Binnen het programma krijg je de mogelijkheid om met een bedrijfspsycholoog in gesprek te gaan in verschillende online sessies als je zorgen hebt of stress ervaart binnen je werk, maar ook bij privé-gerelateerde zaken. De dienst valt onder jouw AOV, dus hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

Wat is het programma Mentale Kracht van ASR ?

Het Mentale Kracht programma bestaat uit verschillende online coachingsgesprekken met een psycholoog van Shared Ambition. Deze organisatie is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde psychologische gezondheid en houdt zich bezig met onderzoek, coaching en training voor mensen die hun mentale balans willen versterken.

Bij de psycholoog kun je met allerlei vragen terecht; vragen die te maken hebben met werk, met stress, energie, timemanagement, je thuissituatie, enzovoorts. Kortom al die zaken die hun weerslag hebben op jou als ondernemer, op je werk en op je leven. Het doel van de gesprekken is om te werken aan een betere balans en stevigere mentale weerbaarheid om zo uitval te voorkomen. In korte contactmoment verspreid over een aantal weken ga je aan de slag. De psychologen van het Mentale Kracht programma werken ook als zelfstandig ondernemer en begrijpen daarom de dynamiek van het ondernemer-zijn als geen ander.

Het programma Mentale Kracht bestaat uit:

  • Verschillende coachingsgesprekken met een bedrijfspsycholoog
  • Persoonlijk advies over jouw situatie
  • Maximaal 3 uur contacttijd, flexibel in te zetten
  • Online coaching via video, telefoon en chat
  • Wil je weten hoe het precies werkt? Bekijk dan onderstaande stappen.

 

 Zo werkt het programma ASR's AOV Mentale Kracht

Stap 1: aanmelden Je kunt je aanmelden voor het Mentale Kracht programma via het Mijn AOV-account. Log in op Mijn AOV, ga naar het tabblad ‘Preventie’ en klik vervolgens op de dienst ‘Mentale Kracht’. Door op de button ‘Aanmelden’ te klikken kom je terecht op de aanmeldpagina van het programma Mentale Kracht.

Stap 2: afspraak makenNadat je je hebt aangemeld via het formulier neemt een psycholoog van Mentale Kracht contact op om een afspraak te maken voor een kennismaking.

Stap 3: kennismaking + gesprekkenTijdens de telefonische kennismaking stel je samen met de psycholoog jouw coachvraag vast en bepaal je de concrete doelen die je wilt behalen. Na deze inventarisatie start je direct. De psycholoog geeft je opdrachten mee waar je tussen de gesprekken door praktisch mee aan de slag kunt. Als de psycholoog tijdens de kennismaking constateert dat het programma Mentale Kracht niet geschikt is voor jouw specifieke coachvraag, dan zorgen we in overleg met jou voor een passend vervolg.

Stap 4: afsluiting en eventueel vervolgWanneer de doelen zijn behaald of de maximale contacttijd van 3 uur is verstreken, wordt het proces met de psycholoog van Mentale Kracht afgesloten. Als blijkt dat de beschikbare tijd niet voldoende was, zorgen we in overleg met jou voor een passend vervolg.

De uitkomsten zijn strikt vertrouwelijkDeelname aan het programma Mentale Kracht is vertrouwelijk. Niemand van a.s.r. krijgt inzicht in de uitkomst van jouw sessies met de bedrijfspsycholoog. Dus of je nu wel of geen gebruik maakt van dit aanbod: het heeft geen gevolgen voor de dekking of premie van je verzekering.

Heb je vragen, bel:  033 433 7010

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page