fbpx
Image
Image

AOV verzekering en mededelingsplicht Kifid Uitspraak

Consument krijgt alsnog aov-uitkering

Verzekeraar wijst te laat op niet-nakomen mededelingsplicht Bij het aangaan van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) is de consument verplicht de verzekeraar de gezondheidsinformatie te geven waar de verzekeraar om vraagt. Als een verzekeraar ontdekt dat een consument zijn mededelingsplicht niet is nagekomen, kan hij de verzekering binnen twee maanden na ontdekking opzeggen als de verzekeraar bij de kennis van de ware stand van zaken de verzekering niet zou hebben gesloten.

Een verzekeraar moet de consument binnen twee maanden na ontdekking wijzen op de niet-nakoming onder vermelding van de mogelijke gevolgen. Wijst een verzekeraar de verzekerde te laat op de gevolgen van het niet nakomen van de mededelingsplicht, dan mag de verzekeraar de verzekering niet beëindigen. In een vandaag gepubliceerde uitspraak had de consument volgens de verzekeraar bij het aangaan van de verzekering geen melding gemaakt van psychische klachten en van maagklachten.

AOV schilder noodzakelijk

Weer aan het werk na een zware operatie

AOV en het re-integratieverhaal van schilder Ko

Ko is 60 jaar en verdient zijn inkomen als zelfstandig schilder in de bouw. Ruim een jaar geleden onderging hij een zware operatie: hij kreeg een bypass. Nu is Ko bijna weer volledig aan het werk. Hij vertelt hoe hij door deze moeilijke tijd kwam en zijn werk weer kon oppakken.

‘Vorig jaar kreeg ik tijdens het wandelen een apart gevoel op mijn borst. Voor de zekerheid ging ik toch maar naar de huisarts. Voor ik het wist was ik in het ziekenhuis en hoorde ik dat ik geopereerd moest worden. Dat bericht hakte er behoorlijk in. De artsen gaven aan dat het me wel een jaar zou kosten om weer te herstellen. Ik maakte me zorgen om mijn gezondheid en om het inkomen dat ik zou missen.

AOV en moord....Uitspraak Kifid Vordering afgewezen.

   

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2021-0471(mr. L. van Berkum, voorzitter, prof. mr. M.L. Hendrikse, mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. L.P. Stapel, secretaris)

Klacht ontvangen op : 21 januari 2020 Ingediend door : De consument Tegen : AEGON Schadeverzekering N.V., gevestigd te ‘s-Gravenhage, verder te noemen de verzekeraarDatum uitspraak : 26 mei 2021Aard uitspraak : Niet-bindend adviesUitkomst : Vordering afgewezenBijlage : Relevante bepalingen uit wet- en regelgeving

Samenvatting

Pagina 1 van 332

Deze website is  SSL beveiligd 

©2021 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page