logo-groot1.png
logo-groot1.png

Dé AOV Specialist

Voor de zelfstandig professional

arnoud-100-104-pf

Blog

Een blog geschreven door AOV Specialist, Arnoud Wennekus, oprichter van aov-zzp.nl en het AOV ZZP Inkomen ZekerheidsCollectief

Iedere ondernemer is in Nederland toch gewoon verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid…?

mountainbiker-150-“ICT- ondernemer geveld door onbekend virus” kopt  het AD.

Of: “Mountainbiker en Freelance ontwerper  heeft een dwarslaesie opgelopen bij een val tijdens een mountainbikerit “ in het Parool.

Met enige regelmaat lees je dit soort berichten terug. Al dan niet gevolgd door crowdfundings actie om geld op te halen om deze ondernemer (en zijn /haar gezin) van inkomen te voorzien omdat er financieel bij ziekte en arbeidsongeschiktheid niets is geregeld.

De ICT-ondernemer heeft niets geregeld, kan hooguit een uurtje werken per dag, zal wellicht en hopelijk gedeeltelijk herstellen, heeft geen inkomsten en moet nog jaren werken tot zijn AOW.

Drama dus. Want het kwaad is al geschied. Ja ondernemer waar is de verantwoordelijkheid. Wat heb je wel geregeld?

Nu is het zo dat in Nederland gelukkig wel wat automatisch geregeld is, weliswaar op bodemniveau, bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Iedere inwoner in Nederland heeft natuurlijk recht op Bijstand, tegenwoordig heet deze wet Participatiewet. Nou ja bijna iedereen: Zomaar wat regeltjes om een idee te krijgen… 

Wat zijn de voorwaarden?

 • U bent minimaal 18 jaar oud en heeft de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt.

• U hebt onvoldoende inkomen of eigen geld om in uw levensonderhoud te voorzien. Let op: Ook bezittingen zoals spaargeld of een auto vallen onder het eigen vermogen. Ook overwaarde als u een eigen woning met hypotheek bezit.

• U kunt geen beroep doen op een andere regeling, zoals WW, WAO of studiefinanciering.

• U zit niet in de gevangenis (!)

 Uw Eigen vermogen dient u eerst (gedeeltelijk) zelf te opmaken natuurlijk alvorens een uitkering te kunnen ontvangen

Belastingdienst bepaalt jaarlijks opnieuw hoeveel vermogen je precies mag hebben. Dit jaar hanteert de Belastingdienst onderstaande regels voor bijstand en spaargeld.

Anderen behandelen zoals je zelf behandeld wil worden door relaties te laten voelen dat ze VIP’s zijn!

vipVanmorgen maakte ik een nieuwe Customer Journey, ditmaal een hele positieve. Die van Audi.Hoewel de aanleiding wel een beetje suf was. Ik had eigenlijk alleen een Update van mijn navigatiesysteem nodig. Die was mij beloofd bij de aflevering van mijn Audi A5.

Dit had echter meer voeten in de aarde dan gedacht.

Dit had te maken met de diefstalbeveiliging van het Navigatiesysteem. Een update bleek niet een nieuw SD kaartje of Cdrommetje maar een compleet nieuwe “Windows update “ die opgehaald moest worden via een beveiligde Audiserver-code.

Anyway, een klusje van niets bleek een uur werk van de monteur te zijn en een soms vier uur tot 6 durende downloadslurp! Kortom de auto moet een dagje uit logeren bij de Audifamilie. Tot zover het hoe en waarom.
Ik werd keurig ontvangen op het Audicentrum in De Meern. Voor me parkeerde iemand een prachtige A7 en samen met de chauffeur en eigenaar liepen we daarna gebroederlijk de ontvangsthal binnen waar de prachtige bolides ons al tegemoet blinkten.

“Goedemorgen mijnheer, waarmee kan ik u helpen?” Zowaar drie opgeruimde gezichten en dito gezichten achter de balie, één ervan snelde direct achter de balie vandaan en verwelkomde me.
Er werd gevraagd of ik koffie lustte en ik werd al snel voorgesteld aan de monteur. Ik nam plaats aan zijn tafeltje. Met de heerlijke Capucinno.

“Mijnheer Wennekus ik zal even de gegevens opzoeken en uw kenteken...” Ik noemde direct mijn kenteken en de map was al gevonden.

Hij legde uit wat er moest gebeuren en even later overhandigde ik hem mijn sleutelbos.“Wilt u dat we de auto nog even voor u wassen als service?” (Wauw!) Graag!
“Zijn de andere sleutels niet nodig mijnheer Wennekus..., anders staat u zo op de ....straat zoveel en kunt u er niet in!”” (Slim zeg dat persoonlijke erin, je bent nu weer iets dichterbijgekomen!)

Er gingen een paar sleutels van de bos af en ik werd vriendelijk verzocht de Cappuccino aan de balie verder op te drinken, daar waar de chauffeur mij zou komen oppikken om mij weer terug te brengen.

AOV verzekering, omdat je het leven zelf niet in de hand hebt (blog)

autoskleiner

Een regenachtige zaterdag. Weer geen voetbal, dus tijd over op zaterdag. Begint gezellig. Samen met mijn oudste zoon op pad...

Nog even langs het Officecentre om wat zaken op te pikken. We hebben nog een extra beeldschermpje nodig en twee losse toetsenbordjes als aanvulling op onze laptops. We zijn vrijdag verhuisd met de zaak naar een ander kantoorpand.

Ik roep naar boven naar de puberzonen, “iemand nog mee naar Office?” waarop de oudste aanslaat en zijn kleren aanschiet om niet langer aan een donkere regendag in bed toe te geven.

Even later tuffen we in de donkerblauwe bedrijfsauto vrolijk onderweg, netjes in de gordels, en keurig op snelheid. Huh!?

Overstapgarantie: Oversluiten van je dure AOV zonder enig risico

meningvandeaovexpert-200-89Heb jij een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten voor 1 januari 2013? Dan kunnen we jou een heel aantrekkelijk aanbod doen:Een qua voorwaarden gelijkwaardige of betere Arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen een aantrekkelijk scherpere premie!

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt afgesloten om als zelfstandig ondernemer bij arbeidsongeschiktheid, ziekte of een ongeval het verlies aan inkomen te compenseren.Zodat je maandelijkse lasten zowel privé als zakelijk doorbetaald kunnen worden en jij de kans hebt zonder financiële zorgen snel beter te worden.Heb je dus een lopende AOV Verzekering , van drie jaar of ouder dan is de kans groot dat je premie flink omlaag kan.

Redenen om over te stappen naar een andere AOV kunnen zijn:

Je betaalt een hoge premie, want in jouw hoge maandpremie premie zit ook nog een provisieopslag: de provisie voor de huidige tussenpersoon.Heb je een AOV Verzekering van vóór 2013 dan is de kans groot dat je onnodig veel premie en provisie betaalt. Als de opslag voor provisie van de premie afgehaald wordt , bespaar je zomaar ergens tussen de 17,5% en de 25% van elke termijn premie die je nu betaalt. Ook kom je bij het afsluiten van een nieuwe AOV vaak weer in aanmerking voor een nieuwe starterskorting. Scheelt zomaar 50% in drie jaar tijd extra!

Onzekerheden wegnemen en zoveel mogelijk duidelijkheid rondom AOV noodzakelijk

Belangenverdediger 125-87Reactie in Radar van het Verbond: ‘Nieuwe gezondheidsverklaring AOV’

Naar aanleiding van een kritisch item van Radar over AOV’s, heeft het Verbond laten weten de gezondheidsverklaring, die wordt gebruikt bij de aanvraag van een AOV, te herzien. Het streven is, om samen met huisartsenorganisatie KNMG en patiëntenorganisatie Iederin, onduidelijkheden bij de aanvraag van een verzekering te voorkomen, aldus Richard Weurding, directeur van het Verbond.

Het is zaterdagmorgen, eigenlijk is het winterstop maar niet bij Geinoord C2...

stan-aov-zzpHet is zaterdagmorgen eigenlijk is het winterstop maar even niet bij Geinoord C2. Wij zijn gezegend met een professionele coach en ttainers en een grote groep gemotiveerde jonge voetballers.

Dus staan wij in Oog en Al bij de voetbalvereniging PVC om negen uur 's morgens als enige elftal op de stoep.Er wordt gesproken gelachen en koffie gedronken.

 Tijd genoeg want ja wij moeten reeds een uur voor aanvang van de wedstrijd paraat staan. En dat betekent dat het tijd genoeg is om koffie te drinken, sigaretjes te roken, te toiletteren en op je horloge te kijken.

Pagina 1 van 2

Bedrijfsgegevens

aov-zzp.nl is onderdeel van: 
Tune Financial Planning

Bezoekadres: (alleen op afspraak)

Rode gebouw waarop "Zuidstede" staat
Zadelstede 10  | De Pionier (4e verdieping nr. 5)

3431 JZ NIEUWEGEIN

030 - 6 30 88 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFM vergunning: 12002591
KIFID Klachteninstituut: 300.000439

Deze website is  SSL beveiligd 

©2018 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services