fbpx
Image
Image

Blog

Een blog geschreven door AOV ZZP Specialist, Arnoud Wennekus, oprichter van aov-zzp.nl en het AOV ZZP Inkomen ZekerheidsCollectief

Na 10 jaar voor verzekeraars en onafhankelijke tussenpersonen te hebben gewerkt met als specialisatie financiële planning, pensioenen en hypotheken, koos Arnoud Wennekus in 2008 voor het zelfstandig ondernemerschap en richtte hij aov-zzp.nl op in Nieuwegein. De afgelopen tien jaar bracht hij ruim duizend AOV-adviezen uit en evenzovele AOV Vergelijk Rapporten. Met recht mag hij zich de specialist op het gebied van aov voor ondernemers in Nederland noemen. Missie van aov-zpp.nl is simpel en doeltreffend: het behartigen van de belangen van zzp’ers en niet die van aanbieders.

ZZp-er en arbeidsongeschikt

zzp ziek en arbeidsongeschikt

ZZp-er en arbeidsongeschikt

Je bent ondernemer en bent dan ook echt iedere dag hiermee bezig. Opdrachten scoren, opdrachten voor klanten afronden, nieuwe ideeën voor je bedrijf verder vormgeven, je administratie op orde houden en noem maar op. Het is knetterhard werken, maar hier krijg je nu echt energie van. Dit is je passie, hier sta je iedere ochtend fluitend voor op. Dan moet je er natuurlijk niet aan denken dat je arbeidsongeschikt kunt worden. Want hoe vang je die financiële terugval op?

Arbeidsongeschikt

 

Als ZZP’er is arbeidsongeschikt zijn of raken natuurlijk een drama. Zeker als je arbeidsongeschiktheid langer duurt dan wellicht jouw financiële reserves kunnen dragen. Breek je een been, een arm of erger dan kan je arbeidsongeschiktheid zomaar een paar maanden tot wellicht een jaar duren. Oh ja, en het klinkt wellicht vreemd, maar als ZZP’er zwanger raken betekent dan ook dat je arbeidsongeschikt bent want je kunt op een gegeven moment niet meer aan het werk. En als ZZP’er betekent geen werk hebben, geen inkomsten.

Heb je hier al eens over nagedacht? Je hoopt natuurlijk niet dat het jou overkomt, maar als je ooit in een dergelijke situatie terechtkomt, hoe ga je daar dan mee om? Het is wellicht de moeite waard om een AOV Specialist  van AOV ZZP in te schakelen.

Stel je bent op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering

isditeengoed ideeStel je bent op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je gaat "aan de Google" en je vindt 123.173 vermeldingen. Je ontdekt dat elke verzekeraar zich helemaal blauw adverteert op het woord aov of arbeidsongeschiktheidsverzekering.


Je vult op een berekeningssite je geboortedatum in.. en ontdekt dat je bijna 40 wordt 😊. Hoogste tijd om wat te regelen.

€ 30000 per jaar,  oftewel € 2500,-  minimaal per maand aan uitkering nodig hebt (bruto of netto trouwens? Pensioendatum op 68 jaar. 

In potentie verzeker jezelf dus voor een risico van meer dan € 800.000,-!  Alle reden dus om goed na te gaan of jij met jouw kennis en ervaring jouw beslissing baseert op de juiste uitgangspunten?

Of  weet jij alles beter dan een adviseur ? (Want die vult toch alleen maar zijn zakken en verzekeraars die keren toch niet uit niet uit? 

Zo weinig zelf over AOV weten en toch zelf je AOV rechtstreeks afsluiten


Iedere keer verbaast het mij weer dat ondernemers deze bijzonder lastige verzekering waar het om zeer grote bedragen gaat die uitgekeerd moeten gaan worden in een noodsituatie, namelijk bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, waarbij je zaak en je prive  (partner/kinderen?) op het spel staan financieel, zulke grote beslissingen nemen, om een paar euro te besparen.

Dat ze overwegen het risico te nemen en zelf aov afsluiten zonder een ervaren verzekeringsspecialist in de arm te nemen op alles even te checken en te horen wat deze ervan vindt uberhaupt. En dit alles om een of twee maandpremies te besparen op een verzekering die tot hun 68e moet lopen en zekerheid geeft over de toekomst van jou, je gezin en je zaak.

Zo weinig zelf over AOV weten en toch zelf je AOVEen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten doe je waarschijnlijk maar een paar keer in je werkzame leven als ondernemer. Dat houdt in dat je geen idee hebt hoe e.e.a. exact verloopt.

Je hebt geen idee welke gegevens uitgewisseld (moeten) worden en hoe belangrijk het is dat je bepaalde zaken bedenkt, benoemd of vermeld en dat je niet begrijpt wat een mogelijke consequenties zouden kunnen zijn op het moment dat jij het niet goed begrepen hebt, niet goed op de hoogte was en wellicht keuzes maakt waarmee je in principe € 800.000,-  aan uitkering op het spel zet, voor een habbekrats.

Klinkt dit als een goed idee voor een verstandige zelfstandige ondernemer? Klinkt dit als een overwogen risico’?  Klinkt dit als een goed excuus tegenover je naasten op het moment dat je ziek bent en de facturen niet meer uitgaan en de rekeningen zakelijk en privé wel doorgaan?

 

 Terwijl jouw verzekeringsadviseur jou heel veel moeite tijd, geld en zeker ook premie kan besparen Jouw volledige kan ontzorgen en helpen als er ook maar iets met jou aan de hand is het gebied van arbeidsongeschiktheid en ziekte. Superwaardevol. Stel dat je ziek wordt en stel dat je gekeurd moet worden. Of er belangrijke zaken zijn gewijzigd.  Spelen er andere zaken? Elk jaar plant hij of zij een onderhoudsgesprek voor jou in . Jouw AOV team staat altijd voor jou klaar.

Iedereen verdient het voor de volle 100%  om ontzorgd te worden en dit goed geregeld te hebben voor jezelf je thuis, je gezin en je partner.

Fraude met AOV verzekeringen beter op te sporen of...

blog aov fraude

 

Vandaag lees ik in de krant dat de verzekeringsbranche er in  toenemende mate inslaagt om verzekeringsfraude op te sporen. Uit cijfers van het verbond van verzekeraars blijkt dat 2017 11.500 fraudegevallen zijn aangetoond en het jaar daarvoor ruim 10.000.  Het bespaarde de verzekeraars 82 miljoen aan frauduleuze uitkeringen (!). Dit gaat dus om forse bedragen.

 

Voorbeelden van fraude met verzekeringen zijn bijvoorbeeld, automobilisten die een verzekering afsluiten en binnen een dag schade claimen, een vrachtwagenchauffeur die verdacht wordt van de diefstal van zijn eigen lading koper van meer dan € 100000,-.; een horeca ondernemer die tweemaal een overval op zijn restaurant in scene zette waarbij gemaskerde mannen geld en sieraden zouden hebben buitgemaakt.  

 

Er lopen sinds vorig jaar bijna 600 gevallen van ernstige fraude zaken en fraude met particuliere verzekeringen. Bijvoorbeeld brandstichting of misbruik van arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daar staan ook zwaardere sancties omdat het om grotere bedragen gaat.

Pagina 1 van 7

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page