fbpx
Image
Image
ASR AOV Amersfoortse

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van De Amersfoortse - ASR AOV (vanaf april 2021) 

Als zelfstandig ondernemer werk je ongelooflijk hard om een goed leven met een gevoel van zekerheid en veiligheid voor jezelf op te bouwen. Als broodverdiener van je gezin draag je bovendien constant een grote verantwoordelijkheid met je mee.

Jouw inkomen moet niet alleen in je eigen levensbehoeften voorzien, maar eventueel ook in het levensonderhoud van je partner, kinderen en andere familieleden. Wat zou je gezin doen zonder jouw inkomen? Houdt je bedrijf zichzelf in stand als jij voor lange tijd uit de roulatie bent?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen wordt wel eens ziek. De Nederlandse overheid heeft echter geen vangnet voor ondernemers en ZZP’ers die door lange ziekte of arbeidsongeschiktheid hun bron van inkomsten verliezen.

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van ASR Amersfoortse

verzeker jij jezelf van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Als ondernemer of ZZP'er ben je zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een AOV helpt je daarbij. De AOV van a.s.r. is daarnaast meer dan een uitkering bij uitval. We helpen je niet alleen weer snel aan de slag te kunnen, we helpen je ook arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Hieronder lees je nog eens de voordelen van onze AOV.

  • Voordeel 1: een financieel vangnet 

Kan je niet werken door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte? Dan keren wij aan je uit. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kan jij je rekeningen blijven betalen.

  • Voordeel 2: hulp bij preventie en re-integratie 

Wij helpen je uitval te voorkomen met diensten die jou helpen zo gezond mogelijk te blijven, zoals een jaarlijks gratis gezondheidsscan

  • Voordeel 3: hulp van een ondernemerscoach 

Wij helpen niet alleen jou, maar ook je bedrijf gezond te houden. Zo kan je eenondernemersprofiel">OndernemersProfielopstellen samen met een ervaren ondernemerscoach. Zo krijg je waardevolle tips hoe jij jezelf en je onderneming verder kan ontwikkelen.

  • Voordeel 4: tot wel 8% cashback met a.s.r. Vitality

Met het beweegprogramma van a.s.r. Vitality word je beloond voor bewegen. Via de app maken we jouw gezonde keuzes een stuk leuker en makkelijker. Word lid van a.s.r. Vitality, beweeg en word gezonder! Haal jij je weekdoelen? Dan ontvang je leuke beloningen en extra's: tot 8% cashback op je AOV-premie en maandelijks tot €20,- aan cadeaubonnen voor o.a. Bol.com en Zalando.

De Amersfoortse ASR AOV

Daarom biedt de Amersfoortse ASR AOV Flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aan voor zelfstandigen. Deze verzekering met een brede dekking stelt de welgesteldheid van jou, je familie en je bedrijf veilig door je te helpen arbeidsongeschiktheid te voorkomen en financieel en mentaal te ondersteunen in het geval dat je toch arbeidsongeschikt raakt.

Met zo’n inkomensgarantie wordt het leven van een ondernemer vele malen beter, want het neemt een grote zorg van je schouders. Door het risico van zelfstandigheid te verminderen kunnen ZZP’ers zich meer focussen op hun werk en familie en ‘s nachts gewoon gerust slapen.

Een Amersfoortse AOV is een verzekering die maatwerk levert om dit grote financieel risico voor u op een degelijke wijze af te dekken. Amersfoortse ASR beperkt daarbij uw inkomensverlies door een beperkte wachttijd en een hoog uitkeringspercentage.

Zij leveren hun verzekeringsproducten uitsluitend via onafhankelijke adviseurs, omdat ze het van groot belang vinden dat u altijd kunt rekenen op een onafhankelijk advies van een vaste adviseur met een productgerichte deskundigheid; een vaste adviseur die voor u een direct aanspreekpunt vormt voor deze AOV- en andere verzekeringen.

AOV ZZP  is zo’n onafhankelijke deskundige. Amersfoortse ASR werkt niet rechtsreeks met de consument.

Uiteraard is De Amersfoortse ASR niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval ook aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

 Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, nu nog met korting voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro. Zonder enig risico: Wij hebben al 15 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

 

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met de AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug! 

Altijd Amersfoortse ASR AOV rechtstreeks afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

Hoe zit deze AOV verzekering in elkaar?

De verzekeraar, je klanten en jij willen allemaal hetzelfde: dat je lang gezond blijft en je beroep zonder problemen kan blijven uitoefenen. Dit scheelt jou, maar ook de verzekeraar, namelijk veel geld, omdat klanten in jouw levensonderhoud blijven voorzien in ruil voor je harde werk.

Daarom biedt dit uitgebreide AOV-pakket aannemers de mogelijkheid om jaarlijks een gezondheidscheck en ‘APK’ voor je bedrijf te laten doen. Uiteraard kies je zelf welk moment jou goed uitkomt om te controleren of jij en je bedrijf er goed voor staan en gezond nog een jaar verder kunnen.

Daarnaast heb je een vaste contactpersoon, ook wel claimbeheerder, en een team aan arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs beschikbaar voor optimaal advies en ondersteuning.

In het geval je toch arbeidsongeschikt raakt, word je professioneel begeleid en financieel ondersteund zodat dat je je niet druk hoeft te maken om geldzorgen, maar volledig kan focussen op je herstel. Zo kom je de arbeidsongeschikte periode stressvrij door en kan je hopelijk met verloop van tijd weer verantwoord aan het werk. Ook als je als ZZP’er op zwangerschapsverlof gaat biedt deze verzekering uitkomst met een uitkering en nazorg.

Dit flexibele AOV-pakket wordt door jou op maat samengesteld in samenwerking met je persoonlijke claimbeheerder, zodat de dekking en premie optimaal aansluiten bij jouw situatie.

Je maakt daarbij keuzes over hoe je arbeidsongeschiktheid wordt beoordeeld, hoeveel geld wordt uitgekeerd (tot 90% van je inkomen), hoe groot je buffer zal zijn, hoe lang de uitkering van de verzekering door zal gaan (standaard eindleeftijd van 67 jaar) en of je je dekking direct wil kunnen aanpassen. Al deze factoren spelen uiteraard in meer of mindere mate mee in de uiteindelijke premie die je zal betalen.

Bij het afsluiten van het juiste AOV-pakket kunnen een aantal voordelige kortingen komen kijken. Zo biedt deze verzekeraar verschillende opties om de premie significant terug te brengen. Je krijgt bijvoorbeeld de keuze tussen een doorlopende korting van 7.5% over de gehele looptijd van de verzekering of een hogere korting (aflopend van 30% naar 10%) voor de eerste drie jaar.

Daarnaast kunnen bepaalde beroepen en ondernemers in specifieke sectors met lagere risico’s extra aftrek krijgen en zijn startende ondernemers van onder de 36 10% goedkoper uit.

Door middel van je eigen keuzes kun je zelfs nóg verdere kortingen verdien: bij het afsluiten van een doorgaanverzekering (een combinatiepakket van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een zorgverzekering) bij dezelfde verzekeraar krijgen jij én je gezin korting van tot wel 15 procent korting; via deelname in het bewegingsprogramma a.s.r. Vitality blijf je niet alleen actief en gezond, maar kan je ook tot 8% cashback verdienen.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van deze ASR Amersfoortse AOV-verzekering?

Zoals we al uitlegden zijn er veel verschillende factoren die je uiteindelijke premie zullen bepalen. Op sommige van deze zaken, zoals je leeftijd, beroep en gezondheid, kan je helaas weinig invloed uitoefenen in de korte termijn. Toch zijn er genoeg belangrijke keuzes die je zal moeten maken om de beste dekking te kunnen kiezen.

Premies starten vanaf 66 euro, maar dit bedrag kan behoorlijk oplopen afhankelijk van de dekking die je kiest. Denk goed na over de volgende punten voordat je actie onderneemt:

Passende arbeid of beroepsarbeidsongeschiktheid? In essentie bepaalt deze keuze het arbeidsongeschiktheidscriterium: in welke gevallen en tot welke mate je arbeidsongeschikt moet zijn om een uitkering van de verzekeraar te ontvangen. De dekking op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid gaat in principe iets verder dan dekking op basis van passende arbeid, maar is daarom ook duurder.

In het eerste geval word je namelijk al gedekt als je jouw eigen beroep niet meer op dezelfde manier kan uitvoeren zoals je dat altijd gedaan hebt als gevolg van ziekte of ongeval. In het tweede geval is de dekking in het eerste jaar hetzelfde, maar daarna wordt er alleen uitgekeerd als er in de beoordeling door de claimbehandelaar wordt bepaald dat je niet in staat bent ander passend werk te vinden op basis van je opleiding en werkervaring.

In beide gevallen wordt er eerst goed gekeken of er aanpassingen binnen je bedrijf gemaakt kunnen worden waardoor je wel kan blijven werken. Door de aanschaf van ergonomische oplossing, veranderingen in je werkomstandigheden of een nieuwe set taken is het vaak mogelijk toch je bedrijf draaiende te houden!

De dekking op basis van beroeps-AO is dus vooral geschikt voor zelfstandigen die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt en zich niet kunnen voorstellen ooit in een ander type baan te werken. De dekking op basis van passend arbeid is aan te raden als je er puur verzekerd van wil zijn dat je op welke manier dan ook altijd een inkomen zal kunnen ontvangen.

Wachttijd: Om je premie te verlagen kan je ervoor kiezen een wachttijd af te spreken met de verzekeraar. Dit betekent dat je voor de overeengekomen tijd nog geen uitkering ontvangt, maar in plaats daarvan tijdelijk van je eigen spaargeld of het inkomen van je partner leeft. Wanneer je de grens van de wachttijd overschrijdt begint de uitkering alsnog gewoon te lopen totdat je weer hersteld bent.

Dit kan een goede uitkomst zijn als je genoeg spaargeld hebt om kortere periodes zonder werk te overbruggen, maar wel graag verzekerd wilt zijn in het geval van langdurige arbeidsongeschiktheid. Je kan met verschillende pakketten kiezen voor wachttijden van maar 2 weken (14 dagen) tot wel 2 jaar (730 dagen).

Hoogte van de uitbetaling: Bij het afsluiten van de verzekering maken jij en de verzekeraar een afspraak over het bedrag dat wordt uitgekeerd in het geval je 100% arbeidsongeschikt raakt. Dit wordt berekend als een percentage van je gemiddeld jaarlijks inkomen over de laatste 3 jaar, met een maximum van 90%.

Sommige pakketten hebben een limiet op het totale uitgekeerde bedrag per jaar, met maxima tussen de 45.000 en 180.000 euro. In het geval dat je bijvoorbeeld 40% arbeidsongeschikt raakt wordt het uitgekeerde bedrag ook gebaseerd op deze 100%, waarbij je dus 40% van je oorspronkelijke inkomen kan ontvangen.

Er zijn overigens ook verschillende opties voor het bedrag dat je zal ontvangen in het eerste, het tweede en elk opvolgend jaar. Bij het maken van een beslissing over de hoogte van je uitbetaling overweeg je je gemiddeld jaarlijks inkomen en de minimale uitkering die je zou moeten ontvangen om je gezin goed te kunnen onderhouden.

Het inkomen van je partner en het spaargeld dat je hebt kunnen hierin mee spelen. Daarbij is het natuurlijk zo dat hoe hoger het percentage en maximum dat je kiest zijn, hoe hoger ook de premies ook zullen zijn die je betaalt.

Minimum arbeidsongeschiktheid: Bij ziekte of kleine ongelukken die je werk niet erg in de weg zitten zul je geen uitkering van de verzekeraar ontvangen. Er is namelijk een standaard minimum van 25% arbeidsongeschiktheid om in aanmerking te kunnen komen voor betalingen vanuit de verzekeraar.

Je kan er echter ook voor kiezen deze grens hoger te leggen en pas iets te mogen ontvangen als je meer dan 45, 55, 65 of zelfs 80 procent arbeidsongeschikt wordt geacht. Zulke limieten kunnen voordelig zijn als je weet het te kunnen redden met de helft van je inkomen, want met een hogere limiet worden de premies significant lager.

Lengte en leeftijdslimiet: De AOV-pakketten met lagere premies hebben vaak een maximale uitkeringsduur van 2 of 5 jaar, terwijl pakketten met duurdere premies door blijven betalen totdat je herstelt. Ook wordt elke uitkering normaliter stopgezet wanneer je de eindleeftijd bereikt, omdat je dan wordt geacht van je gespaarde pensioen en AOW te kunnen leven.

De standaard hiervoor is 67 jaar en drie maanden, maar bij bepaalde zware beroepen ligt deze leeftijd iets lager. Je kan er ook voor kiezen zelf een jongere eindleeftijd overeen te komen met de verzekeraar, zodat je minder premie hoeft te betalen.

Hoe kan ik ASR / Amersfoortse en andere verzekeraars vergelijken?

Er zijn vele aanbieders van AOV’s in Nederland, maar bij het maken van zo’n mogelijk levensbepalende beslissing als deze wil je natuurlijk wel de beste kiezen. De Amersfoortse is door MoneyView als beste van Nederland beoordeeld doordat het een aantal diensten aanbiedt die boven de marktstandaard zijn.

Zo krijg jij wel de vrijheid om de voorwaarden van je verzekering aan te blijven passen, ongeacht je leeftijd, maar wanneer de verzekeraar de voorwaarden verslechterd of de premies verhoogt geldt dat niet voor jou. Ook is er een relatief hoge maximum leeftijd voor het aanvragen van deze verzekering en blijft je verzekerde bedrag meegroeien in de tijden dat je uitkering ontvangt.

Toch zegt zo’n geweldige waardering door het objectieve vergelijken van de markt niet alles, want de situatie van elke ZZP’er is uniek. Het is daarom ook erg belangrijk om professioneel en objectief advies te krijgen om een inschatting te maken wat voor jou specifiek zal werken. Je kunt bij aov-zzp.nl terecht om voor een schappelijke prijs een Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport aan te vragen, waarin verschillende verzekeraars duidelijk vergeleken worden en je een aanbeveling op maat krijgt. Dit is gegarandeerd kwaliteitsadvies, daarom krijg je ook een 30 dagen lange niet goed geld terug garantie.

Hoe kies ik tussen de verschillende AOV producten vn ASR Amersfoortse

Op basis van de vorige punten zal je een algemeen idee hebben wat voor type dekking je wilt van je arbeidsongeschiktheidsverzekering. De keuze is vervolgens tussen vier verschillende aanpasbare opties: de AOV2.5 de Langer-Mee-AOV, de standaard AO-verzekering, of de Flexibele AOV.

Om de meest complete dekking te ontvangen en van alle voordelen en bonussen die de verzekeraar aanbiedt te kunnen genieten is het aan te raden voor de Flexibele AOV te kiezen. Binnen dit pakket krijg je de maximale uitkeringen die de verzekeraar kan bieden en de limieten zijn tot een minimum teruggebracht.

Bovendien is en blijft de verzekering gedurende de complete tijd waarin je verzekerd bent volledig aanpasbaar.

Dit betekent dat je op elk gewenst moment de voorwaarden kan aanpassen, je dekking kan verhogen of verlagen zonder medische vragen te hoeven beantwoorden en de verzekering direct opzegbaar is (zonder opzegtermijn) na het aflopen van de contractduur.

Als je het je kan veroorloven is dit zonder twijfel de meest comfortabele en volledige verzekering die je je kan wensen. De andere pakketten zijn goedkoper en genieten ook van de buitengewone diensten die daarbij komen kijken, maar hebben niet alle voordelen die de Flexibele AOV wel kan bieden.

Waar sluit ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering af?

Om het proces van het afsluiten foutloos en stressloos te laten verlopen is het aan te raden professionele hulp in de hand te nemen. Deze experts kunnen namelijk het beste inschatten welke oplossing het beste voor jou zal werken en nemen bovendien het overgrote deel van de administratieve zaken voor hun rekening.

Veel verzekeraars vereisen zelfs dat hun AOV’s worden afgesloten door een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Hiervoor kun je na het inzien van aov-zzp’s persoonlijke Vergelijk Rapport en gepersonaliseerd advies een afspraak met een Specialist arbeidsongeschiktheidsverzekering maken in de online agenda of per telefoon.

Je krijgt een vast aanspreekpunt aangewezen bij AOV-ZZP, waardoor je altijd een betrouwbare teamgenoot hebt bij het omgaan met je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze deskundige verzekeringsspecialist is niet aangesloten bij de verzekeraar, maar zal je wel helpen bij de communicatie en contractvorming met de verzekeraar die niet direct met de klant werkt.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page