fbpx
Image
Image

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Centraal Beheer

Je geniet met meer dan volle teugen van je bestaan als zelfstandig ondernemer. Je bent dan ook iedere dag in touw. Je werkt enorm hard, maar dat is wat jouw passie is. Hiervoor ga je aan de gang. Omdat jij doet waar je hart ligt, vindt je het geen probleem om ‘s avonds en in de weekend ook voor je klanten bezig te zijn.

En in de tussentijd moet je er ook nog voor zorgen dat nieuwe opdrachten blijven binnenkomen. Want tenslotte moet de schoorsteen blijven roken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer kan daarbij zekerheid bieden.

 Maar wat ga je nu doen als je, door ziekte, een ongeval of zelfs een zwangerschap, tijdelijk of voor langere tijd zonder werk en dus zonder inkomen komt te zitten? Wat ga je dan doen is de grote vraag. Voor dat soort gevallen is het wellicht verstandig om dan toch een arbeidsongeschiktsverzekering (aov) te overwegen.    Want als zelfstandig ondernemer hoef je op de overheid niet te rekenen op hebt moment dat je arbeidsongeschikt raakt, dit al dan niet voor langere tijd. Dat valt namelijk onder het ondernemersrisico. Je zult dus zelf hier iets voor moeten regelen, of in ieder geval zorgen dat er een financieel vangnet is.  

 Heb je een verzekering afgesloten dan krijg je namelijk als zelfstandig ondernemer, in geval van korte of langdurige arbeidsongeschiktheid een maandelijkse uitkering voor de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten. Met een aov verzekering hoef je dus niet zonder inkomen te zitten. Maar er komt bij een dergelijke verzekering een hoop kijken en er zijn heel van verzekeringsmaatschappijen die een dergelijke verzekering aanbieden.  

Nog even voor de duidelijkheid. Wanneer is er sprake van arbeidsongeschiktheid? Je bent arbeidsongeschikt als je helemaal niet of niet goed je werk kunt doen, en dat kan voor korte of langere tijd zijn. De oorzaken waardoor dit dan kan komen zijn ziekte (kort of langdurig), een bedrijfs- of sportongeval en mocht er sprake zijn van een zwangerschap dan ben je dus ook arbeidsongeschikt voor de duur van de zwangerschap. Je kunt dus voor kortere of langere tijd arbeidsongeschikt zijn, en er zijn dan ook een aantal manieren waarop je dit kan laten verzekeren.

Centraal Beheer AOV of andere aanbieder die beter en voordeliger is?

In deze blog bekijken kort we drie verzekeringsmaatschappijen en een bank die een dergelijke verzekering voor zelfstandigen aanbieden.  

Centraal Beheer AOV

Net zoals bij de andere verzekeringsmaatschappijen kun je ook bij Centraal Beheer een dergelijke AOV verzekering afsluiten. Bij verzekeringsmaatschappij kun je direct zelf een aov verzekering online aanvragen. Maar let wel op, dit is een proces waarvan je zeker moet weten wat je doet. Een goedkopere maandpremie is niet standaard altijd goed en niet iedere arbeidsongeschiktheidsverzekering past precies op iedere ondernemer. Een designer of een software developer loopt nu eenmaal minder risico dan bijvoorbeeld een metselaar, een loodgieter of een elektriciën.

De premie die je betaald bij deze maatschappij hangt van een aantal factoren af. Zo moet je dan denken aan zaken zoals leeftijd, inkomen en beroep. Zoals we al eerder zeiden, een metselaar loopt nu eenmaal meer risico dan bijvoorbeeld software developer. Verder hangt de hoogte van de maandelijks te betalen premie ook samen met zaken zoals de eigen risico periode en de duur van de uitkering.

 Voor de goeie orde, deze verzekeringsmaatschappij is een onderdeel van Avero Achmea, dus komt een en ander wat betreft verzekering nogal overeen (en nee, dat is geen toeval).

Onweerstaanbaar aanbod van Centraal Beheer van De AOV Specialist?

Uiteraard zijn Centraal Beheer, Avero Achmea , Interpolis en Rabobank niet de enige AOV partijen in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval ook aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.


Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

 

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug! >

Altijd Centraal Beheer, Interpolis, Avero Achmea AOV en Rabobank AOV rechtstreeks afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!


  Avero Achmea AOV

 

Avero Achmea biedt met haar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen onder ondere reintegratiediensten en, uiteraard net zoals alle andere verzekeraars, een zekere mate van inkomenszekerheid.

 Ook bij deze verzekeringsmaatschappij hangt, net als bij de anderen, de hoogte van de maandelijks te betalen premie af van een aantal factoren, die we later in dit blog de revue laten passeren.

 Net zoals bij Centraal beheer wordt de hoogte van de premie bepaald door de eigenrisico periode en onder andere de eindleeftijd. Verder is de hoogte van de premie, maar dat geldt voor allemaal, qua indexering gericht op prijsstijgingen.

Opmerking Avero Achmea heeft per 01-01-2020 al haar AOV vertzekeringspremie ineens verhoogd met 5%.

  

Interpolis AOV

 

 Sluit je je verzekering af bij Interpolis dan heb je in ieder geval toegang tot verschillende diensten (en ook informatie) om een eventuele arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Je inkomen kun je verzekeren tot € 150.000,00. Wordt je onverhoopt ziek voor korte, of langere tijd dan ontvang je via deze verzekeringsmaatschappij een maandelijkse uitkering. Heb je eventueel nog inkomen uit ander werk, dan zal dat niet worden verrekent.

De hoogte van het uit te keren maandbedrag is bepaald door het bedrag dat je hebt laten verzekeren en door hoeveel je uiteindelijk nog kunt werken. Uiteraard spelen hier ook nogal wat andere factoren mee die de hoogte van je maandpremie bepalen, zoals we verderop in dit blog beschreven. Ook bij deze maatschappij kun je je verzekering direct online afsluiten. Overigens is deze verzekeringsmaatschappijonderdeel van de Rabobank en moet je niet verbaast opkijken als je overeenkomsten ziet.  

Rabobank AOV

 

Ook via de Rabobank kun je een dergelijke verzekering afsluiten. En aangezien Interpolis een onderdeel is van deze bank, loopt je verzekering die je hier afsluit via deze verzekeringsmaatschappij.

 En ook hier is de verzekeringspremie aftrekbaar van de belasting. Net zoals bij alle andere verzekeringsmaatschappijen.

Overigens vragen alle verzekeringsmaatschappijen een zogenaamde medische acceptatie. Bij het afsluiten dienen een aantal medische vragen te worden beantwoord. En heel soms vraagt een medisch adviseur extra informatie op bij een medisch specialist of je huisarts. En in heel enkele gevallen kan er worden gevraagd om een extra onderzoek.  

Afsluiten met of zonder advies

 Bij alle verzekeringsmaatschappijen, en ook bij degene die we hier boven kort beschreven, kun je een verzekering afsluiten met of zonder advies. Alle partijen schermen natuurlijk met het feit dat je genoeg kennis moet hebben om zelf een verzekering af te sluiten, want stel je voor dat je het verzekerde bedrag te laag hebt vastgesteld. En uiteraard zijn er kosten aan een dergelijk advies verbonden, zo rekenen sommigen bijvoorbeeld eenmalige advieskosten € 750,00 en ben je DGA dan betaal je zelfs € 825,00 eenmalig.

 Drie verzekeringsmaatschappijen en een bank die vier, wat betreft deze dienstverlening allemaal erg op elkaar lijken. En zo zijn er natuurlijk nog maar, dus hoe ga je als zelfstandig ondernemer hier nu mee om. En waar moet je dan eigenlijk op letten?

 Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en je wilt niet teveel prima betalen dien je goed op een aantal punten te letten. Zo is het mogelijk een zogenaamde wachttijd met je verzekeraar af te spreken. Een wachttijd wil zeggen dat je, met de verzekeraar, een periode afspreekt waarin je nog geen aanspraak maakt op de afgesproken uitkering. In plaatst daarvan maak je dan gebruik van je eigen spaartegoed.

Een goede optie voor als je niet teveel premie wilt betalen en voor een bepaalde periode genoeg spaargeld hebt. Een andere belangrijk punt is de hoogte van de uitbetaling. Dat houdt zoveel in dat je met je verzekeraar een afspraak maakt over het maandelijks uit te keren bedrag dat je gaat ontvangen bij honderd procent arbeidsongeschiktheid.

En zo zijn er nog wel wat belangrijke punten waar je goed over moet nadenken op het moment dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wil gaan afsluiten. Zo moet je ook goed letten op de lengte en de leeftijdslimiet van de af te sluiten verzekering. De meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met een lage maandpremie vaak een maximale uitkeringsduur met een maximale duur van vijf jaar. En, je raadt het natuurlijk al, heb je een verzekering met een hogere premie, dan ontvang je per maand een uitkering totdat je bent herstelt.

 Er zijn dus nogal wat factoren die je maandpremie bepalen (we hadden het al eerder aangegeven). Om sommige punten heb je nu eenmaal weinig invloed, maar zeer zijn, zoals we hierboven al beschreven, genoeg andere keuzes die je moet maken voor een passende verzekering met een al dan niet hoge maandpremie.

Maar let goed op, niet alles is voor jouw specifieke situatie als zelfstandig ondernemer op je lijf geschreven, tenslotte is niet iedereen hetzelfde en dat geldt ook voor ondernemers net zo goed.  

Door de bomen het bos niet zien

 Het is nu niet vreemd of iets om je te schamen als je nu echt door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe kun je op een goede manier en betrouwbare manier al die verzekeringsmaatschappijen en wat ze aanbieden met elkaar vergelijken. En hoe weet je nu wat voor jou de juiste verzekering is? De pakketten en diensten lijken ook allemaal op elkaar, en, zoals in deze blog al duidelijk werd, verschillende verzekeraars kunnen ook nog gewoon aan elkaar verbonden zijn. En de een klinkt nog mooier dan de ander. Dus wat is voor jou nu de beste keuze? Hoe bepaal je dat? En is degene met de goedkoopste maandpremie nu de beste keuze?  

Geen zorgen, bij aov-zzp.nl kun je terecht voor een zogenaamd AOV Vergelijk Rapport waarin de verschillende verzekeraars en wat zij bieden duidelijk en helder worden vergeleken. En niet alleen dat, je krijgt ook nog eens een advies helemaal voor jou op maat. Want tenslotte is niet iedere zelfstandige hetzelfde, en dus heeft iedereen een andere aov nodig. Een advies op maat dus, tegen een redelijke prijs en met 30 dagen niet goed geld terug garantie. Vooraf kun je vrijblijvend eerst zelf een offerte maken en daarna vrijblijvend een afspraak inplannen en al je vragen stellen!   

Afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je bent nu op het punt aangekomen dat je als zelfstandige toch echt een wilt afsluiten. Maar de vraag is nog steeds, hoe pak je dat aan? Het is in ieder geval echt aan te raden professionele en onafhankelijke hulp in te schakelen. Het scheelt jou als ondernemer een hoop stress en tijd. En dat is tijd die je veel beter kunt besteden in je eigen bedrijf.

Dus nadat je het advies van aov-zzp’s persoonlijke Vergelijk Rapport en gepersonaliseerd advies hebt ontvangen, kun je direct een afspraak met een Specialist arbeidsongeschiktheidsverzekering maken in de online agenda of per telefoon. Onze specialisten staan je heel graag te woord.   

Hoe gaan wij te werk?

 Bij aov-zzp krijg je een vast aanspreekpunt toegewezen. Hierdoor heb je altijd de beschikking over een verzekeringsspecialist die niet direct gelieerd is aan een verzekeringsmaatschappij, dus onafhankelijk is, maar je wel altijd zal helpen met de communicatie en contractvorming met de verzekeraar wanneer deze niet direct met de klant werkt.  

De experts van aov-zzp.nl kunnen als beste inschatten wat voor jou als hardwerkende zelfstandige het beste zal werken met de meest gunstige maandpremie. Daarnaast zal een groot deel van de administratie die met het afsluiten van deze verzekering gemoeid is voor rekening komen van deze experts. Ook daar hoef je je dan geen zorgen over te maken.

 Neem vandaag nog contact op, we helpen je graag verder.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page