fbpx
Image
Image

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Aegon

 

Mensen die in deze desbetreffende sector zitten weten dit maar al te goed. Zelfstandig ondernemen is kei en keihard werken. Je doet ongelooflijk je best om een zelfverzekerd en goed leven op te bouwen, het is een ongelooflijk grote en risicovolle verantwoordelijkheid.

Het inkomen van jezelf voorziet waarschijnlijk niet alleen je eigen levensbehoeften, maar ook die van de kinderen en je partner en wellicht ook nog andere familieleden. Wat zou er gebeuren wanneer jouw inkomen weg zou vallen en je het daar ineens zonder moet doen? Wat gebeurd er met je bedrijf en hoe ga je zorgen voor een inkomen als je zelf lange tijd niet in staat bent te werken, blijft je bedrijf nog wel voortbestaan?   Het overkomt ieder mens wel eens, je wordt ziek en kunt voor korte of langere tijd even niet werken, maar ook ander gevaar ligt altijd op de loer. Er kan altijd iets gebeuren waardoor jij korte, lange of zelfs aanzienlijk lange tijd niet in staat bent je onderneming draaiende te houden en je inkomen valt weg. Nederland staat onder andere bekend om het vangnet dat er is voor arbeiders wanneer zij niet in staat zijn om arbeid te verrichten vanwege een ongeval of complicatie, alleen voor zelfstandige ondernemers is dat vangnet er niet.   Daarom biedt AEGON, aov arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan, dit is een verzekering voor zelfstandige ondernemers die vanwege een ongeval of andere redenen lange tijd niet in staat zijn om te werken, zoals net gezegd betekend voor een zelfstandige ondernemer geen werk ook geen inkomen. Hoe deze verzekering precies in elkaar zit en wat dit precies inhoudt wordt in dit artikel nader uitgelegd. Aegon AOV of wellicht een andere aanbieder die net zo goed en wellicht voordeliger is?

 Vergelijken Aegon AOV  AOV verzekering met alle andere AOV aanbieders?

Wil je dat het echt goed geregeld wordt en dat je 100% zeker bent dat je verzekering uitkeert en dat je de beste en de voordeligste AOV verzekering hebt in jouw specifieke geval, met jouw wensen, jouw beroep en jouw werkzaamheden? 

Onweerstaanbaar aanbod van Aegon van De AOV Specialist?

 

Uiteraard is Aegon niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

Kosteloos aanbod voor een vrijblijvend gesprek met De AOV Specialist?

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

   

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug!   

Altijd Aegon AOV afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

  Is een AEGON AOV nou wel of niet iets voor mij?

Allereerst is het wellicht praktisch om te kijken of een AOV van AEGON iets voor u is. Je kunt WEL een AEGON AOV afsluiten wanneer je een zelfstandig ondernemer bent en vanwege een ongeval of andere redenen een financieel vangnet nodig hebt. Ook kunt u een AOV afsluiten wanneer je ondersteuning nodig hebt bij re-integratie of wanneer je een werknemer bent met een inkomen dat hoger is dan dat van de vereiste loongrens van ongeveer € 56.000.

Een AOV is NIET voor jou bedoeld wanneer je naast het ondernemerschap genoeg andere inkomsten hebt en dus het verlies zelf al kunt opvangen. Helaas kunt je de verzekering ook niet afsluiten wanneer je een werknemer bent met een inkomen tot en met de loongrens van ongeveer €56.000. Deze verzekering is uiteraard ook niet af te sluiten als je als ondernemer een te laag inkomen hebt om de premie te kunnen betalen. Een laatste punt waarbij deze verzekering geen optie is wanneer je een werknemer bent met een inkomen hoger dan de loongrens van ongeveer €56.000 en al een WIA excedent verzekering hebt via je werkgever.

  Waarom wel of geen AOV bij AEGON?

Ook gaan we de voor- en nadelen van een AOV van AEGON tegen elkaar afwegen. Er zitten aan deze verzekering wel degelijk een aantal nadelen en redenen om niet te kiezen voor een AOV. Allereerst, je hebt genoeg alternatieven, enkele hiervan zijn bijvoorbeeld een vrijwillige UWV-verzekering of een (online) schenkkring of een old school offline schenkkring als het Broodfonds.

Als u voldoende spaargeld heeft is dit zeker een reden om een AOV te heroverwegen, ook als uw partner blijvend voldoende inkomen heeft om samen goed van rond te komen. Schets dus eerst de situatie qua inkomen en spaargeld voordat je een AOV overweegt. We hebben het dan wel over spaargeld om tot AOW pensioendatum of pensioenleeftijd te kunnen overbruggen. Dat gaat wel om heel veel geld, met name omdat de rentestand op dit moment bizar laag is, en je over je spaargeld nauwelijks of geen rendement maakt. (Je zou kunnen stellen dat je bizar veel meer spaargeld nodig hebt bij een rendement/rendement  van 0% dan bij een rendement van 4 of 8%).

De laatste reden om geen AOV te nemen is als je in loondienst werkt naast dat je zelfstandig ondernemer bent, de kans is vrij groot dat je hier genoeg mee verdient om goed van rond te komen en dat je dus geen AOV nodig hebt. Ook zijn er genoeg redenen om wel een AOV te nemen.

Een AOV garandeert namelijk dat u beroepsarbeidsongeschiktheid heeft en dus geen ander werk hoeft te zoeken. Ook kun je zelf een bijpassende AOV kiezen door de ruime keuzemogelijkheid die aangeboden wordt, en zo kun je dus zelf de situatie bepalen, daarnaast garandeert een AOV zekerheid voor je bedrijf, je bent altijd verzekerd van een uitkering en daarnaast ook van persoonlijke begeleiding bij re-integratie wanneer er tijdelijk niet gewerkt kan worden.

 

De kosten en dekking van een AEGON AOV.

Nu gaan we een aantal veelgestelde vragen beantwoord en er word aan je uitgelegd wat een AOV dekt, welke opties er zijn, waar je op moet letten, enzovoorts. Met een AOV wordt maximaal 80% van het inkomen verzekerd. Wanneer je dus bijvoorbeeld een inkomen van €1800 per maand hebt ontvang je €1440 per maand aan AOV.

Wellicht is 80% voor sommigen wat veel, dit kan komen omdat je nog spaargeld achter de hand hebt en het dus helemaal niet nodig is om 80% van het inkomen te verzekeren. Ook is het mogelijk slechts de meest noodzakelijke uitgaven de verzekeren. Dan heeft u bijvoorbeeld een uitkering voor de boodschappen en de huur, en de overige kosten worden betaald van het spaargeld. Ook is het zo dat, tegen hoe meer oorzaken verzekerd, des te hoger de premie.

 

Je kunt je onder andere verzekeren voor arbeidsongeschiktheid door: ongelukken, zwangerschap, kanker, hart- en vaatziekten of lichamelijke of psychische aandoeningen. Je kunt kiezen uit een eigenrisicotermijn variërend van 14 ot 30 tot 60 tot 90 of 180 dagen, of zelfs 1 of 2 jaar. Hiervoor geldt, des te de langer de eigenrisicotermijn, des te lager de premie. Het is tevens goed te bedenken tot welke leeftijd je verzekerd wilt zijn, dit maakt ook een verschil in premie en is iets waar zeker goed over moet worden nagedacht. Ook is het belangrijk te bedenken hoe lang je een AOV-uitkering wilt ontvangen en of je je premie elk jaar wilt laten stijgen, bijvoorbeeld met 1% per jaar.

Hoe langer je een uitkering ontvangt, des te hoger de premie, des te meer je je uitkering verhoogd, als je dit al laat doen, des te hoger de premie. Ook hebben we veel te maken met inflatie, de laatste tijd worden producten elk jaar weer duurder, ook is het dus handig om jaarlijkse stijging van het verzekerde bedrag te overwegen, dit kan erg handig zijn, zo kun je voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan in de toekomst.

Het kan voorkomen dat je 100% ongeschikt bent, dan kun je helemaal niet meer werken, maar het kan ook voorkomen dat je 25%, 50% of 80% ongeschikt bent, het is belangrijk goed te overwegen tegen welk percentage ongeschiktheid er verzekerd moet worden, dit is ook een factor die de premie en natuurlijk ook uw uitkering bepaald.

  Hoe zijn verzekeringen van AEGON en alternatieven te vergelijken?

Natuurlijk wil je bij het kiezen van een verzekering direct de juiste verzekeraar kiezen, alleen er zijn heel veel AOV aanbieders in Nederland, en dan heb je ook de ruime keuzemogelijkheid in een AOV, die is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn in Nederland veel objectieve onafhankelijke verzekering vergelijkers, alleen deze verzekering wordt door velen ook niet meegenomen.

Mocht dat nou het geval zijn, dan kun je altijd nog zelf op onderzoek uit. Speur bijvoorbeeld eens het internet af, welke verzekeraars hebben goede reviews, welke verzekeraar biedt hetgeen aan wat het beste bij mij past en wat zijn dan de verschillen in tarieven/premie? Ook als er wel een vergelijker is waar deze verzekering in is meegenomen, dan is het alsnog sowieso handig om even te tijd te nemen om het internet af te speuren, zo’n goede of juist minder goede waardering van een vergelijker zegt nog lang niet alles, u moet de situatie van meerdere perspectieven gezien hebben om echt een goed oordeel te kunnen vormen. De soort verzekering is ook belangrijk, de aard van de oorzaak is hiervoor vaak bepalend, een ongeval, een chronische ziekte. Ga je dan voor een aegon ongevallen aov, ga je voor een aegon aov zonder psyche of niet?   Algemene details.

Om je nou echt een goed idee te geven hebben we nog een paar algemene details. De minimale contractduur van een AOV is 1 jaar, de verzekering gaat in vanaf de eerste verzekeringsdag, en de eerste verzekeringsdag tot en met de eindleeftijd moet minimaal 5 jaar tussen zitten. Zoals eerder genoemd hoeft u geen ander werk te zoeken, als je dit wel besluit te doen, dan kan AEGON je helpen met re-integratie, ook wordt dan wellicht opnieuw gekeken naar de situatie qua arbeidsongeschiktheid. Bij zwangerschap is de maximale uitkering 16 weken en bij verlofdekking is er sprake van een uitkering van 30 dagen. Opzeggen kan na het eerste jaar, dagelijks.

  Het AOV Vergelijk Rapport en het Aanvraag proces

Om het proces goed en foutloos te laten verlopen wordt aangeraden om professionele hulp te nemen. Experts zijn namelijk handig, gespecialiseerd en kunnen je het beste helpen, ook bij de inschatting wat het beste bij u past wanneer je dat moeilijk vind. Ook is dit voor u lekker, aangezien deze experts het grootste gedeelte van het werk in handen nemen. Er zijn zelfs verzekeraars waar onafhankelijke professionele hulp een vereiste is. Dit is in verband met het feit om de kans te minimaliseren dat mensen on-overwogen beslissingen nemen.

 

Een afspraak maken is heel makkelijk, dit kan gewoon online of per telefoon, vervolgens krijg je een vast aanspreekpunt toegewezen en vanuit hier krijg je hulp bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een deskundige specialist is nooit aangesloten bij de verzekeraar en dus onafhankelijk, het doel van deze persoon is het helpen van jou bij het proces van het contract met de verzekeraar en deze kan ook voor een groot deel alle communicatie regelen.

Tot slot

Al met al kun je dus zeggen dat een aegon arbeidsongeschiktheidsverzekering dus veel gecompliceerder is dan menig mens van te voren denkt. Het is iets waar echt goed over nagedacht moet worden en waar vaak zelfs professionele hulp bij nodig is.

Er zijn diverse redenen om hem wellicht toch niet af te sluiten, en redenen om dit juist wel te doen. Er is ruime keuzemogelijkheid om de beste verzekering te kiezen die bij jou past, maar al deze keuzemogelijkheden maken het soms juist lastig om de verzekering op de juiste manier af te stellen.

Ook zijn er veel factoren waar men rekening mee moet houden die de hoogte van de premie bepalen, er zijn veel meer addertjes dan je van te voren zou verwachten. Verschillende varianten van een AEGON arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, meestal wordt men arbeidsongeschikt door een ongeval en zo komt men in aanraking met een AEGON ongevallen aov, men moet rekening houden met keuzes als een aegon aov zonder psyche of met psyche.

Elke keuze is weloverwogen en met dit artikel hoop ik je meer informatie en goed advies te hebben gegeven, en onthoud, professionele hulp is een hele handige en verstandige stap om te maken!

Aegon Nieuws per 09-04-2020

Aegon past de kortingen op onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aan:  Uitbreiding aanvangskorting naar drie jaar

Tot nu toe was de aanvangskorting 30% in het eerste jaar. Ze breiden deze korting uit naar het tweede en het derde jaar. Hieronder ziet u hoeveel korting we per jaar geven:

30% in jaar 1, 20% in jaar 2, 10% in jaar 3

Wijziging percentage doorlopende korting: We passen de doorlopende korting aan van 5% naar 8%.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page