fbpx
Image
Image

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) met een Broodfonds?

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) met  Broodfonds Schenkkring

Iedereen heeft de kans om ziek te worden of een ongeval mee te maken, waardoor je niet meer in staat bent om te werken. Behalve dat het frustrerend  en vervelend is dat je lichamelijk niet meer in staat bent om je  werk te doen, heeft het logischerwijs ook consequenties voor jouw financiële situatie Voor jouw bedrijf en ook voor jouw prive en /of gezin.

Hoe moet  ik nu maandelijkse rondkomen?

Vooral als je een ZZP’er bent (zelfstandige zonder personeel) bestaat je onderneming bij de werkzaamheden die je uitvoert of de diensten die je levert. Als je uitvalt wegens ziekte zul je vroeg of laat geen of minder inkomsten hebben.

Jouw vaste lasten en de kosten die je maakt om te voorzien in uw levensonderhoud zul je door kunnen blijven betalen terwijl je herstelt van je ziekte of ongeval. Zo loop je nu niet het risico dat door het ongeluk wat je ten deel is gevallen je daarnaast ook nog eens financiële problemen krijgt. 

Gelukkig bestaat er zo iets als een inkomensverzekering: De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze Arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt financiële risico’s af in het geval je arbeidsongeschikt raakt. En ook fijn dat er Broodfondsen en schenkkringen zijn: Daarmee kun je samen met andere ondernemers de eerste twee jaar van je inkomenstekort bij ziekte samen oplossen. 

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering samen met een Broodfonds

De premie die je moet betalen is namelijk afhankelijk van de situatie en de risico’s die je afgedekt wilt hebben. Er zijn vele aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en de kosten lopen daarbij ver uiteen. Iedere aanbieder heeft daarbij ook weer andere polisvoorwaarden. 

Kies je voor een arbeids­ongeschiktheids­verzekering of AOV dan krijg je dus een maandelijkse uitkering als je arbeids­ongeschikt raakt. Maar zo'n AOV verzekering brengt verschillende kosten met zich mee, zoals advies-, premie- en afsluitkosten. Die kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke persoonlijke situatie: De premie die je als zelfstandig ondernemer betaalt voor een AOV verschilt ook behoorlijk.

Ben je een zelfstandige professional  die vooral op kantoor werkt?  Dan betaal je voor dezelfde verzekering veel minder premie dan een bouwvakker met een zwaar fysiek beroep.  Jouw persoonlijke situatie en vooral beroep zijn dus van invloed op de kosten van je arbeids­ongeschiktheids­verzekering. Ook leeftijd en de hoogte van het verzekerd bedrag speelt een rol bij de bepaling van de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.Hoe ouder hoe duurder. Hoe hoger jouw verzekerd bedrag is, hoe hoger de premie.

 AOV verzekering tegenwoordig  voordelig te combineren met een Broodfonds of schenkkring

Je kan natuurlijk tegenwoordig ook de combinatie AOV Broodfonds maken. Er zijn vele verschillende ouder- en nieuwerwetse broodfondsen, die goed te combineren zijn met een AOV verzekerimg. Maar let op, ook bij Broodfondsen zijn wel degelijk grote verschillen!

 

Online AOV Broodfonds Kosten Vergelijking

Om te weten te komen wat de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn, adviseren wij om online een Online AOV Vergelijking te maken. 

Die kosten zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. De AOV-premie wordt bepaald door de verzekeraars en verschilt per verzekeraar.

Ben je een zelfstandige consultant die vooral op kantoor werkt? Dan betaal je voor dezelfde verzekering minder premie dan een bouwvakker. Jouw persoonlijke situatie en vooral leeftijd en  beroep zijn dus van invloed op de kosten van jouw arbeids­ongeschiktheids­verzekering.

Je kan hier alle aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken en zien wat de kosten in het eerste jaar zijn. Zo’n vergelijking is natuurlijk niet geheel persoonlijk. Wil je exact weten welke verzekering het beste zou aansluiten in jouw specifieke situatie? En ook wat de premie over twee, drie en 10 en 15 jaar is?

Dan is het aan te raden om een Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport aan te vragen, waarbij alle verzekeraars keihard op premie én voorwaarden worden vergeleken. Dit Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport kent bovendien een kwaliteit- en een laagste premiegarantie zodat je van de beste kwaliteit en de scherpste premie verzekerd bent. En...door de garantie aan te vragen zonder enig risico dus. Mooier wordt het niet!  

Premie AOV verzekering in vergelijking met premie van werknemers in loondienst

Wat zijn de kosten van een AOV vergeleken met iemand in loondienst?

Iemand in loondienst betaalt - 10-14% - van het bruto inkomen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Ziektewet en WIA ( en ziekteverzuimverzekering werkgever). 

Bij ondernemers varieert dat afhankelijk van het soort werk, het verzekerd inkomen en het uurtarief tussen de 2% en 10%-.  De premie voor de AOV voor een ondernemer is dus vaak lager. Ook hebben ondernemers als voordeel dat ze de keuze om voor kwalitatief betere voorwaarden kiezen hebben, zoals een beroepsdekking.

Een zelfstandig ondernemer betaalt voor een AOV gemiddeld zo’n € 2.500 ,- bruto premie per jaar. En dit bedrag is aftrekbaar. Dit betekent dat je de kosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Dat is veel geld. Maar komt neer op ...maar iets meer als een euro per uur! Hiermee kun je natuurlijk rekening houden in jouw uurtarief. 

Wel zijn de kosten van een AOV duidelijker merkbaar: Je ontvangt een factuur en/of een afschrijving. Elke maand weer. Een aparte rekening dus herinnert jouw er steeds aan. Terwijl in loondienst de premies immers al ingehouden voordat je jouw salaris krijgt.

Weet je nog? De schrik die je had toen je je eerste loonstrook kreeg? Wat er bovenaan stond, en wat er onderaan naar je bankrekening werd gestort? (Of kreeg je het nog handje-contantje??).

   

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page