fbpx
Image
Image

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Iedereen heeft de kans om ziek te worden of een ongeval mee te maken, waardoor je niet meer in staat bent om te werken. Behalve dat het frustrerend  en vervelend is dat je lichamelijk niet meer in staat bent om je  werk te doen, heeft het logischerwijs ook consequenties voor je  financiële situatie.

Hoe moet  ik nu maandelijkse rondkomen?

Vooral als je  een ZZP’er bent (zelfstandige zonder personeel) bestaat je onderneming bij de werkzaamheden die je uitvoert of de diensten die je levert. Als je uitvalt wegens ziekte zul je vroeg of laat geen of minder inkomsten hebben.

Gelukkig bestaat er zo iets als een inkomensverzekering: De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze Arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt financiële risico’s af in het geval je arbeidsongeschikt raakt.  Jouw vaste lasten en de kosten die je maakt om te voorzien in uw levensonderhoud zul je door kunnen blijven betalen terwijl je herstelt van je ziekte of ongeval. Zo loop je nu niet het risico dat door het ongeluk wat je ten deel is gevallen je daarnaast ook nog eens financiële problemen krijgt.   De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering  zijn voor iedereen anders.

De premie die je moet betalen is namelijk afhankelijk van de situatie en de risico’s die je  afgedekt wilt hebben. Er zijn vele aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en de kosten lopen daarbij ver uiteen. Iedere aanbieder heeft daarbij ook weer andere polisvoorwaarden. 

Kies je voor een arbeids­ongeschiktheids­verzekering of AOV dan krijg je dus een maandelijkse uitkering krijgen als je  arbeids­ongeschikt raakt. Maar zo'n AOV verzekering brengt verschillende kosten met zich mee, zoals premie en afsluitkosten. Die kosten zijn afhankelijk van jouw  specifieke persoonlijke situatie: De premie die je als zelfstandig ondernemer betaalt voor een AOV verschilt behoorlijk.

Ben je een zelfstandige professional  die vooral op kantoor werkt?  Dan betaal je voor dezelfde verzekering minder premie dan een bouwvakker met een zwaar fysiek beroep.  Jouw persoonlijke situatie en vooral beroep zijn dus van invloed op de kosten van je arbeids­ongeschiktheids­verzekering. Ook leeftijd speelt en de hoogte van het verzekerd bedrag speelt een rol bij de bepaling van de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Online AOV Kosten Vergelijking

Om te weten te komen wat de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering  zullen zijn, adviseren wij om online een Online AOV Kosten Vergelijking te maken. 

Je kan  hier alle aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken en zien wat de kosten zijn. Zo’n vergelijking is natuurlijk niet geheel persoonlijk. Wil je weten welke verzekering het beste zou aansluiten in jouw specifieke situatie? 

Kies je voor het afsluiten van een arbeids­ongeschiktheids­verzekering? Dan kun je een maandelijkse uitkering krijgen als je arbeids­ongeschikt raakt. Maar zo'n verzekering brengt natuurlijk altijd kosten met zich mee, zoals premie en afsluitkosten. Die kosten zijn afhankelijk van uw specifieke situatie.De AOV-premie wordt bepaald door de verzekeraars en verschilt per verzekeraar.

Ben je een zelfstandige consultant die vooral op kantoor werkt? Dan betaal je  voor dezelfde verzekering minder premie dan een bouwvakker. Jouw  persoonlijke situatie en vooral  beroep zijn dus van invloed op de kosten van jouw arbeids­ongeschiktheids­verzekering.

Dan is het aan te raden om een Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport aan te vragen, waarbij alle verzekeraars op premie én voorwaarden worden vergeleken Dit Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport kent bovendien een kwaliteit- en een laagste premiegarantie zodat u van de beste kwaliteit en de scherpste premie verzekerd bent. Aan te vragen zonder enig risico dus. Mooier wordt het niet!   Wat zijn de kosten van een AOV vergeleken met werknemers in loondienst

Premie AOV verzekering in vergelijking met premie van werknemers in loondienst

Iemand in loondienst betaalt - 10-14% - van het bruto inkomen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Ziektewet en WIA ( en ziekteverzuimverzekering werkgever)   ondernemers varieert dat afhankelijk van het soort werk, het verzekerd inkomen en het uurtarief tussen de -2% en 10%- De premie voor de AOV voor een ondernemer is dus vaak lager. Ook hebben ondernemers de keuze om voor kwalitatief betere voorwaarden kiezen, zoals een beroepsdekking.

Een zelfstandig ondernemer betaalt voor een AOV gemiddeld zo’n € 2.500 ,- bruto premie per jaar. En dit bedrag is aftrekbaar. Dit betekent dat u de kosten kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting. Dat is veel geld. Dat komt neer op maar  iets meer als een euro per  uur. Hiermee kunt u rekening houden in uw uurtarief. 

Wel zijn de kosten van een AOV  duidelijker merkbaar: U ontvangt een factuur en/of een afscchrijving. Elke maand weer. Een aparte rekening dus. In loondienst worden de premies immers al ingehouden voordat u uw salaris krijgt.

Weet u het nog de schrik die je had toen je je eerste loonstrook kreeg? Wat er bovenaan stond, en wat er onderaan naar je bankrekening werd gestort? Of kreeg je het nog handje-contantje??

   

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page