fbpx
Image
Image

Afgewezen voor je AOV Arbeidsongeschiktheidsverzekering wegens je medische achtergrond?

 

Wanneer je een AOV verzekering aanvraagt, zul je in de meeste gevallen een  gezondheidsverklaring dienen in te vullen. In een enkel geval is er sprake van een medische (gerichte) keuring en /of een (aanvullende) bloedtest. Deze verklaring /keuring is bedoeld voor de medisch adviseur.

Hij adviseert de verzekeraar over het risico dat je vormt voor de AOV verzekeraar.  De meeste mensen kunnen dus op basis van alleen deze gezondheidsverklaring worden geaccepteerd. Als u verwacht mogelijk niet zonder uitsluitingen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering te kunnen worden geaccepteerd, is het erg belangrijk om de juiste route te kiezen bij het aanvragen van deze verzekering. De succeskans wordt daarmee aantoonbaar vele malen vergroot. 

Een professionele en onafhankelijke  adviseur als aov-zzp.nl kent de juiste route om de kans van slagen voor u vele malen groter te maken. Niet elke verzekeraar beoordeelt namelijk medische gegevens op dezelfde manier. Logisch want de medisch adviseurs die werken bij de verschillende  maatschappijen zijn ook unieke mensen. En de maatschappijnen waarbij zij werken hebben ook een eigen acceptatiebeleid. Over het algemeen kun je wel zeggen dat de gespecialiseerde verzekeraars op het gebied van AOV  aanzienlijk meer kennis in huis hebben en daardoor minder zaken afwijzen. Een verzekeraar met minder medische kennis en ervaring, zal, om geen risico's te nemen, eerder AOV aanvragen afwijzen dan een verzekeraar die veel ervaring in huis heeft  op bepaald medisch gebied. Het betreft immers een groot financieel risico dat de verzekeraar loopt, indien verkeerde beslissingen worden genomen.

 

Recht op eerste kennisgeving (WGBO) heel belangrijk bij het aanvragen van een AOV verzekering

U kunt gebruik maken van een zeer belangrijk recht als kandidaat verzekerde. Het recht om als eerste het advies van de medisch adviseur te vernemen. Maar wat houdt dat recht precies in en waarom is het zo belangrijk?

Omdat niemand van te voren kan inschatten wat het oordeel van de medisch adviseur zal zijn is het verstandig om gebruik te maken van de mogelijkheid die u heeft om als eerste het advies van de medisch adviseur te vernemen. Een schriftelijk verzoek van u aan de medisch adviseur bij uw AOV aanvraag en ingevulde gezondheidsverklaring is al voldoende om van dit recht gebruik te maken. Het zorgt ervoor dat u als eerste wordt geinformeerd over het advies dat de medisch adviseur aan de verzekeraar.

Mocht de medisch adviseur een afwijzing voorstellen of een beperkende bepaling, wordt u als eerste geinformeerd. U kunt dan van uw recht gebruik maken om uw ingestuurde aanvraag alsnog in te trekken! Bevalt het medische advies u dus niet, dan kunt u uw aanvraag achteraf intrekken! Het advies wordt dan n i e t  aan de maatschappij gestuurd. 

(Voorbeeld van tekst op de gezondheidsverklaring) :

 .

Dit belangrijke recht zorgt ervoor dat u bij een tweede aanvraag bij een andere verzekeraar niet hoeft aan te geven dat u voor een AOV verzekering ooit bent geweigerd  of op aangepaste voorwaarden bent geaccepteerd.

Zo wordt uw nieuwe aanvraag bij  een andere AOV maatschappij opnieuw en fris bekeken. U heeft op deze manier een veel grotere kans van slagen. Ook komt uw naam zo niet op een lijst terecht, zodat u geen problemen kan krijgen bij het aanvragen van een nieuwe/andere verzekeringen. superbelangrijk dus!

Aanvraag AOV verzekering door verzekeraar geweigerd of beperkende bepaling(en) voorgesteld?

Is er al sprake geweest van een eerdere AOV aanvraag zonder daarbij is aangetekend dat je gebruik wilde maken van het recht op eerste kennisgeving en je vermeld bij je nieuwe aanvraag niet dat er een afwijzing of een acceptatievoorstel van een andere verzekeraar is geweest? Dan is er echter sprake van verzwijging! De aanvraag wordt getoetst en geweigerd. 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page