fbpx
Image
Image

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Allianz, een onweerstaanbaar aanbod van De AOV Specialist?

Werk je in loondienst en wordt je dan ziek of krijg je een ongeval, dan wordt je loon gewoon doorbetaald. Ben je ondernemer, en dat maakt niet uit of je nu aan het hoofd staat van een bedrijf met meerdere medewerkers of dat je als zzp’er jezelf laat inhuren door klanten, je krijgt dan bij ziekte of na een ongeval helemaal geen inkomen meer.

Je bent dus als kleine of grotere ondernemer ben je, uiteraard, helemaal afhankelijk voor je levenshoud van je eigen bedrijf. Maar goed, zolang de zaken goed gaan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Want de zaken gaan goed, de orders blijven binnenkomen, en de omzet laat een licht stijgende lijn zien. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Toch?

Uiteraard is Allianz  niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.


Kosteloos aanbod voor een vrijblijvend gesprek met De AOV Specialist over de Allianz AOV?

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.


Altijd Allianz AOV afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug!   


Arbeidsongeschikt

Zelfs met een top draaiende onderneming heb je genoeg kleine en grotere uitdagingen om het hoofd te bieden. Maar als je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, heb je nogal een flinke uitdaging voor je liggen. Want hoe ga je in je eigen, en wellicht dat van je gezin, levensonderhoud voorzien? Op een uitkering vanuit de overheid hoef je niet te rekenen.

Interen op je eventuele spaargeld dan wellicht? Maar bij een langdurig arbeidsongeschikt zijn raakt die spaarpot op een gegeven moment leeg. En er komt dan vooralsnog geen geld bij. Dus wat dan? Aankloppen bij familie of vrienden. In dit soort gevallen ligt de gang naar een eventuele bijstandsuitkering al snel op de loer. En dat is natuurlijk is dat je wilt voorkomen.  

Lang of kortdurend

We spreken van arbeidsongeschikt zijn als je voor lange of kortere tijd niet in staat bent je werk uit te voeren. Weekje op bed met griep? Dan praten we al over arbeidsongeschikt zijn. Maar ook als je negen maanden zwanger bent, dan wordt dat gezien als arbeidsongeschikt zijn. Je kunt dus lang of kortdurend arbeidsongeschikt zijn. Zoals we al eerder zeiden, ben je dan in loondienst dan is er, uiteraard, niets aan de hand, dan wordt je loon gewoon doorbetaald. Ben je zelfstandig ondernemer, dan moet je, zoals we net al aangaven, opzoek naar andere oplossingen. Maar wat is er dan nog mogelijk als je niet aan je spaargeld wilt komen?

Broodfonds en Allianz?

Een andere optie bij het arbeidsongeschikt raken is het zogenaamde broodfonds Het principe van een broodfonds werkt als volgt, iedere maand stort een groep ondernemers een bepaald bedrag op een rekening. Wordt uit die groep ondernemers ziek, dan ontvangt deze persoon een uitkering van maximaal twee jaar uit dat fonds. Klinkt natuurlijk heel mooi, maar hier zitten wel wat nadelen aan.

Zo is de hoogte van de uitkering beperkt, maximaal €2.500,- netto per maand en afhankelijk van de inleg. Een hogere maandelijkse uitkering is met een broodfonds niet mogelijk. De inleg voor het broodfonds is niet belastingvrij. Bij een aov is de premie juist aftrekbaar van de belasting , en betaal je belasting over de uitkering. En verder is bij een broodfonds de duur van de uitkering beperkt tot maximaal twee jaar. Ben je nog steeds arbeidsongeschikt na die twee jaar, dan moet je dus gaan kijken naar andere opties met, in het ergste geval, de stap naar de bijstand.

Raak je als ondernemer of zzp’er arbeidsongeschikt, dan kan dat, zeker als het voor langere tijd is, een stap naar de bijstand betekenen. En omdat nu te voorkomen kun je als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluiten. Zo blijf je een inkomen ontvangen, ook al ben je niet in staat te werken door een ongeval, zwangerschap of ziekte.

Uiteraard betaal je voor deze verzekering een premie per periode die je afspreekt met je verzekeraar. Dus dat zijn inderdaad kosten die je hebt als ondernemer. Maar, let op, de hoogte van die premie hangt volledig af van het beroep dat je hebt, en hangt af van een aantal keuzes die je als ondernemer maakt zodra je zo’n verzekering wilt gaan afsluiten.   Genoeg aanbieders

Op de Nederlandse markt zijn aanbieders van een aov verzekering ruim vertegenwoordig. Iedere verzekeringsmaatschappij biedt wel zo’n verzekering aan, en natuurlijk ieder onder eigen voorwaarden en diensten. Zoals bijvoorbeeld Allianz, een aov Allianz kent verschillende pakketten. In dit blog laten we heel kort de pakketten van aov Allianz de revue passeren.

 Absoluut AOV

Met het Allianz Absoluut aov spreek je vooraf een bedrag af dat je ontvangt als je arbeidsongeschikt wordt. Hierdoor heb je zekerheid over het bedrag wat je ontvangt op het moment dat je als ondernemer arbeidsongeschikt wordt. Met het Allianz Absoluut aov ontvang je ook maandelijks een uitkering ingeval van ziekenhuisopname, een sportblessure, een kort of langer ziekbed, zwangerschap en na een (bedrijfs)ongeval. Net als alle andere pakketten, is ook hier de hoogte van de premie afhankelijk van de keuzes die je maakt op het moment dat je de verzekering afsluit. De premie betaal je jaarlijks. Kies je ervoor om de premie per maand, per kwartaal of per half jaar te betalen dan komen er administratiekosten bij.

 Fundament AOV

Met de Allianz Fundament AOV ontvang je iedere maand een uitkering bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval. Je kunt maximaal kunt u 70% van je inkomen verzekeren. Je kan dan in ieder geval je vaste lasten gewoon blijven betalen. Ook hier is het zo dat de kosten van de premie afhangen van de keuzes die je maakt. Zo kun je bijvoorbeeld de looptijd en het eigen risico bepalen. Op die manier kun je dus voor een groot deel zelf bepalen hoe hoog de premie is de je gaat betalen.

Allianz Essentie

Wanneer je arbeidsongeschikt bent en geen inkomen hebt, kun je ook via Allianz Essentie aov een maandelijkse uitkering ontvangen. Hoeveel je krijgt, hangt af van een aantal zaken zoals bijvoorbeeld het arbeidsongeschiktheidspercentage, het inkomen dat je wenst te verzekeren en wat je nog met je werk verdient. In het geval van dit pakket ben je arbeidsongeschikt als je je beroep voor minstens 25% niet meer kunt uitoefenen.

Maatwerk AOV

Met de Allianz Maatwerk aov ben je helemaal vrij in je keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen over welke periode je eerst zelf zorgt voor een overbrugging bij arbeidsongeschiktheid. En kun je, met de Allianz Maatwerk aov bijvoorbeeld zelf ook bepalen in welke periode je een hogere of een lagere uitkering ontvangt. Het is overigens niet zo dat een AOV standaard duur is, alles hangt van een groot deel af van de keuzes die je maakt. En daarnaast speelt het beroep dat je uitoefent ook een heel belangrijke rol. Overigens zijn er natuurlijk veel meer AOV aanbieders dan ‘alleen maar’ Allianz. Maar de vraag is even hoe ga je uit zoveel mogelijkheden en keuzes er eentje kiezen die goed bij jou past? Want er zitten best wel wat verschillen tussen de verschillende aanbieders, in voorwaarden maar ook in de hoogte van bijvoorbeeld de maandpremie.

  Veel verschillen

Want hoe je het went of keert, tussen de verschillende aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zit een hoop verschil. En een goede evaluatie van de verschillende AOV pakketten en de keuzes die je hier in hebt kan per jaar een behoorlijk bedrag in je premie schelen. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken hoelang je wachttijd zal zijn. De wachttijd is de tijd die in gaat zodra je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt.

Dat is de periode waarin je verzekeringsmaatschappij nog geen uitkering verstrekt. Je moet dan echt een financiële buffer hebben om die periode te kunnen overbruggen. Maar met een langere wachttijd betaal je wel weer minder premie.

Ga je of wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, dan dien je ook te kijken naar het arbeidsongeschiktheidspercentage. Dat houdt in ieder geval in dat er bepaalt moet worden bij welke mate van arbeidsongeschiktheid je verzekeringsmaatschappij moet gaan uitkeren. Raakt je arbeidsongeschikt, dan beoordeelt een medisch adviseur de mate van je arbeidsongeschiktheid.

Heb je dan, bijvoorbeeld, gekozen voor een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80 procent en je wordt beoordeeld op 40 procent, dan ontvang je dus geen uitkering.

De hoogte van premie wordt dit in dit geval ook bepaalt de door het arbeidsongeschiktheidspercentage. Ook bestaat er binnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering zoiets als een eindleeftijd. Dat is de leeftijd waarop de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk stopt met uitkeren. De eindleeftijd moet liggen tussen de 50 en 67 jaar, en binnen ben je vrij in de keuze die je maakt. Standaard loopt een AOV door tot de pensioendatum. Of er moet sprake zijn van het uitoefenen van een beroep met een relatief hoge kans op arbeidsongeschikt raken.

Verzekeringsmaatschappijen willen dan nog weleens een verlaagde eindleeftijd in stellen van bijvoorbeeld 55 of 60 jaar.

Ook bepaald het verzekerde bedrag voor een deel de premie die je moet gaan betalen. Voor de duidelijkheid, het verzekerde bedrag binnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering is het bedrag dat jaarlijks aan jou wordt uitgekeerd ingeval van arbeidsongeschikt zijn. Het maximale bedrag dat je door een verzekeringsmaatschappij uitgekeerd kan krijgen is maximaal 80 procent van je bruto jaarinkomen.

Niet onbelangrijk is het om ook rekening te houden met de indexatie van de uitkering. Bij het afsluiten van een verzekering kun je er namelijk voor kiezen om de verzekering mee te laten stijgen met de inflatie. Op die manier blijft de hoogte van je uitkering in lijn met die van je uitgaven. Op die manier kun je vervelende verrassingen voorkomen.

Hoe sluit ik een verzekering af?

Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan. Alle premies en voorwaarden van alle verzekeringsmaatschappijen vergelijken en dan de keuze maken die, hopelijk, het beste aansluit op de wensen en eisen die jij als (kleine) ondernemer hebt.

Maar kunt jezelf ook een hoop stress en problemen besparen door bij aov-zzp.nl voor een vriendelijke prijs een zogenaamd Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport aan te vragen. In dit rapport worden alle verschillende verzekeraars duidelijk vergeleken en krijg je een advies volledig op maat. Alles gericht op jouw situatie, wensen en eisen. Het is een objectief advies en van een garandeerde kwaliteit.

Bestel je dit rapport, dan krijg je sowieso een 30 dagen lang niet goed geld terug garantie! Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, dan is het echt aan te raden om dat via een objectieve en professionele organisatie te doen. Het scheelt jou in ieder geval een hoop stress en tijd om een en ander verder uit te zoeken.

Tijd die jij als ondernemer veel beter kunt gebruiken. De specialisten van aov-zpp.nl nemen je administratie met betrekking tot een dergelijke verzekering helemaal uit handen en kunnen als eerste de best passende verzekeringsoplossing voor jou vinden uit dat oerwoud van aanbieders.

Heb je het Persoonlijk Vergelijk Rapport al gehad en verder ingezien, dan kun je eigenlijk direct een afspraak inplannen met een specialist van aov-zpp.nl.

Het maken van een afspraak gaat heel snel en simpel, gewoon via de online agenda of per telefoon. We zorgen ervoor dat je bij aovzzp.nl een vast aanspreekpunt krijgt. De specialist van aov-zzp.nl is niet gelieerd aan enige verzekeringsmaatschappij, waardoor deze je altijd een objectief en betrouwbaar advies kan geven. Verder zal de specialist je helpen met de communicatie en contractvorming met iedere verzekeraar die niet direct met de klant werkt.

Geen stress?

Sluit nooit je verzekering zelf rechtstreeks af Het inventariseren van al je eisen, wensen en voorwaarden is op het gebied van een arbeidsongeschiktheid verzekering gewoon erg ingewikkeld en ook tijdrovend. Dat vraagt dus om een specialist van aov-zzp.nl. Zij helpen en adviseren je bij het maken van een weloverwogen en juiste keuze. Bespaar jezelf een hoop stress en tijd, neem vandaag nog contact op met een specialist van aov-zzp.nl

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page