fbpx
Image
Image

TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige nieuw

TAF Maandlastbeschermer Zelfstandig : een gerust gevoel

Ondernemers kunnen in tegenstelling tot werknemers nergens op terugvallen als zij ziek worden. Zij moeten zelf voor vervangend inkomen zorgen als zij niet kunnen werken door arbeidsongeschiktheid. De Maandlastbeschermer Zelfstandige geeft ondernemers de zekerheid dat zij de belangrijkste woonlasten kunnen doorbetalen bij arbeidsongeschiktheid. Dat geeft veel ondernemers een gerust gevoel.

De TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige is ontwikkeld voor ondernemers die minimaal 16 uur werkzaam zijn:

Met een hypotheek voor de eigen woning;die zekerheid willen dat ze hun woonlasten kunnen blijven betalen als zij arbeidsongeschikt worden.Aanvangsleeftijd tussen de 18 en 62 jaar oud (voor zwaardere beroepen tot 55 jaar). Voor de indeling en eventuele beperkingen, zie beroepenlijst.

Wat wordt er verzekerd?Een bedrag van € 2.500 per maand, gebaseerd op maximaal 25% van de volgende bruto woonlasten:hypotheekrente- en aflossingpremie overlijdensrisicoverzekeringpremie opstal- en inboedelverzekeringkosten gas, water en lichtservicekostenWat wordt er uitgekeerd?

Dat hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. Is de ondernemer op basis van beroepsarbeid (in het eerste jaar) of passende arbeid (na het tweede jaar) meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan wordt er pro rato uitgekeerd. Vanaf 80% arbeidsongeschiktheid wordt het volledige verzekerd bedrag uitgekeerd. Deze uitkering is netto als de ondernemer ervoor kiest om de premie niet fiscaal af te trekken. Wordt de premie wel fiscaal afgetrokken? Dan wordt er belasting ingehouden op de uitkering.

Hoelang wordt uitgekeerd?Dat bepaalt de ondernemer zelf aan de hand van de uitkeringsduur, eigen risicoperiode en looptijd.

Er kan worden gekozen voor een uitkeringsduur van 2,5, 10 jaar of tot het einde van de looptijd. De maximale eindleeftijd is de AOW-gerechtigde leeftijd, met een maximum van 70 jaar.Hier gaat de eigen risicoperiode van minimaal 3 of 6 maanden of 1 of 2 jaar vanaf.De uitkering stopt uiterlijk aan het einde van de looptijd.Wat kost het?

De hoogte van de premie wordt onder andere bepaald door de leeftijd en het beroep van de ondernemer. Er zijn vier beroepsklassen. Voor de indeling en eventuele beperkingen zie beroepenlijst. Extra: kosteloos lidmaatschap Royal Doctors

 Wat keert de TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige uit?

Dat hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. Is de ondernemer op basis van beroepsarbeid (in het eerste jaar) of passende arbeid (na het tweede jaar) meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan wordt er pro rato uitgekeerd. Vanaf 80% arbeidsongeschiktheid wordt het volledige verzekerd bedrag uitgekeerd. Deze uitkering is netto als de ondernemer ervoor kiest om de premie niet fiscaal af te trekken. Wordt de premie wel fiscaal afgetrokken? Dan wordt er loonbelasting ingehouden op de uitkering.

Hoelang keert de TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige uit?

Dat bepaalt de ondernemer zelf aan de hand van de uitkeringsduur, eigen risicoperiode en looptijd.

  • Er kan worden gekozen voor een uitkeringsduur van 2, 5, 10 jaar of tot het einde van de looptijd (maximale eindleeftijd is AOW-leeftijd met een maximum van 70 jaar).
  • De eigen risicoperiode is naar keuze 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar of 2 jaar. De eigen risicoperiode wordt in mindering gebracht op de uitkeringsduur.
  • De uitkering stopt uiterlijk aan het einde van de looptijd.

Wat kost de TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige maandelijsk aan premie?

De hoogte van de premie wordt onder andere bepaald door de

  • leeftijd en het
  • beroep van de ondernemer. (Er zijn vier premie beroepsklassen).

 Extra bij TAF Maandlastenbeschermer

Hulp bij het krijgen van de beste medische zorg door Royal Doctors

Snel de juiste hulp en goede keuzes maken zijn cruciaal als je ziek bent. Ondersteuning door Royal Doctors aan de verzekerde is standaard bij de premie inbegrepen. 

 

Tijdens het hypotheekadviesgesprek heeft u niet alleen klanten tegenover u die werken in loondienst, maar ook zelfstandig ondernemers. Met de TAF Maandlastbeschermer Zelfstandige kunt u ook deze groep nu een oplossing bieden. Daarmee zijn ze verzekerd dat de woonlasten kunnen worden doorbetaald als zij niet kunnen werken door arbeidsongeschikthei

  • Verzeker een bedrag per maand bij arbeidsongeschiktheid om de woonlasten door te betalen.
  • Royal Doctors ondersteunt de verzekerde bij het krijgen van de beste medische zorg.
  • Sluit aan bij de AOW-leeftijd, ook als deze in de toekomst stijgt tot maximaal 70 jaar.
  • Actieve en persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page