fbpx
Image
Image

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van TAF

 

Onweerstaanbaar aanbod van TAF van De AOV Specialist?

Als zelfstandig ondernemer weet je het maar al te goed, als zelfstandig ondernemer moet je kei en keihard werken voor je geld. Welk segment je ook in zit, het is een vak van risico' s, als ondernemer voorzie je waarschijnlijk niet slechts je eigen levensbehoeften, maar ook die van je partner, kinderen en andere familieleden. Wat gebeurd er als je voor langdurige tijd niet in staat bent te werken, hoe houd jij je onderneming dan draaiende en hoe ga je deze moeilijke tijd financieel overbruggen? Want zoals veel zelfstandige ondernemers weten, wanneer er geen werk is, zijn er geen inkomsten.

TAF Ondernemers AOV

Nederland staat natuurlijk bekend om haar sociale vangnet, wanneer men tijdelijk of langdurig niet in staat is te werken, is er een financieel vanget dat je ondersteuning biedt in deze akelige periode. Helaas geldt dit vangnet niet voor zelfstandige ondernemers. Gelukkig zijn er diverse verzekeraars die ''AOV Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen'' aanbieden. TAF is hier een van, maar wat is een AOV nou precies, wat zijn de voor- en nadelen van een TAF AOV, wat voor een soorten TAF AOV' s heb je en wat zijn haar voor- en nadelen ten opzichte van andere verzekeraars? Daar ga ik in dit artikel uitgebreid op in.


Altijd TAF Ondernemers AOV afsluiten via AOV Specialist

Uiteraard is TAF niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

 

Kosteloos aanbod voor een vrijblijvend gesprek met De AOV Specialist?

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 17 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug!   


De AOV Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ongeluk ligt altijd op de loer, en vaak ook op de meest vervelende en onvoorspelbare momenten. Het kan zo zijn dat je een ongeval krijgt en daardoor langdurige tijd niet meer in staat bent om te werken. Zoals net gezegd is dat als zelfstandig ondernemer extra vervelend, want geen werk betekent geen inkomsten. Daarom is er dus de AOV Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Dit is een verzekering, aangeboden door diverse verzekeraars om als zelfstandig ondernemer een moeilijke periode van financiële onzekerheden te overbruggen. Deze verzekering zijn onderdeel van de TAF maandlasten beschermer, dit is een programma waarin deze verzekering valt.

 

Deze verzekering heeft vele mogelijkheden, er zijn diverse wijzen en mogelijkheden waarop deze verzekering afgesloten kan worden en bij ieder soort ongeval kan de verzekering weer anders in elkaar steken. Dit is zo omdat een AOV bijvoorbeeld uit keert bij zwangerschap, maar ook bij een zwaar auto-ongeval.

In beide is de situatie waarin het slachtoffer verkeerd totaal verschillend, qua letsel en de invloed die dit heeft op de langdurige afwezigheid en de zekerheid van het voortbestaan van de onderneming, maar ook in uitkering en of de verzekerde bedragen direct worden uitgekeerd, bruto of netto en hoe lang de wachttijd bedraagt.

Bij zwangerschap is er geen sprake van ziekte. Maar wanneer er sprake is van zwangerschap is er wel een grotere kans op ziekte voor- en -tijdens en na de bevalling.Ook de TAF AOV wordt op diverse manieren aangeboden, er zijn verschillende verzekeringen in alle soorten en maten, hier gaan we in de volgende alinea's dieper op in zodat u weet welke er het beste bij u past.

  Voor wie is de TAF AOV Verzekering?

Een TAF ondernemers AOV is in principe geschikt voor alle zelfstandige ondernemers die deze verzekering willen afsluiten om verzekerd te zijn tegen onzekere voorvallen in de toekomst die ervoor kunnen zorgen dat je langdurige tijd niet in staat bent om te werken. Hierbij maakt het dus ook niet uit of je nou een ervaren of een startende ondernemer bent. Een TAF ondernemers AOV wordt afgesloten, en is dus bedoeld voor de leeftijdsgroep van 18 tot en met 60 jaar.

 

Wat wordt er precies verzekerd?

Met deze verzekering verzekerd je je tegen eventueel inkomensverlies dat zich voordoet bij een ongeval of andere gebeurtenis die ervoor zorgt dat je langere tijd niet in staat bent om te werken, oftewel dat je gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt zodat deze moeilijke tijd financieel te overbruggen valt.

In het programma met verzekeringen van de TAF maandlasten beschermer zijn twee soorten basiskeuzes mogelijk, deze zijn afhankelijk van hoe jij je wilt verzekeren tegen onzekere voorvallen in de toekomst.

Er bestaat een Basisverzekerd AOV, deze verzekering biedt slechts beperkte dekking, maar wel wel tegen een lagere premie. Wat hier precies gedekt wordt is arbeidsongeschiktheid door een ongeval, eventueel gepaard gaande met ernstige ziekten die veel voorkomend zijn.

Ook bestaat er een TAF goedgezekerd AOV, deze verzekering biedt uitgebreide dekking, maar hier staat ook een premie tegenover die ten opzichte van de vorige verzekering een stuk hoger is. Een TAF goedgezekerd AOV biedt dekking tegen arbeidsongeschiktheid door vrijwel alle oorzaken die medisch zijn vastgesteld, eventueel aanvulbaar met psychische klachten.

 

Welk maandbedrag verzeker ik bij TAF

Hier wordt een bedrag mee verzekerd dat nodig is voor het doorbetalen van alle gebruikelijke maandelijkselasten, hier komt nog een bedrag bij van 750 euro voor de variabele lasten (de lasten die per maand verschillen).

  • Bij een TAF Basisgezekerd AOV wordt een bedrag tot €2000 per maand verzekerd.
  • Bij een TAF Goedgezekerd AOV wordt een bedrag tot €5000 per maand verzekerd.

 

Verzeker ik een netto of bruto maandbedrag?

U kunt kiezen of u de premie wel of niet aftrekbaar wilt maken van de inkomstenbelasting.

  • Fiscaal verrekenen premie in Box 1 :Als u de premie in mindering brengt op uw belastbaar inkomen, is de eventuele uitkering bruto.TAF houdt loonheffing in op uw uitkering. 
  • Niet fiscaal verrekenen premie in Box 1 :Als u de premie niet in mindering brengt op uw belastbaar inkomen, is de eventuele uitkering netto. De uitkering is onbelast. 

 

Keuzemogelijkheden van top tot teen

Zoals eerder genoemd heb je veel keuzemogelijkheden, een TAF AOV wordt altijd op maat gemaakt. Je stelt hem zelf samen. Zo kun je zelf bepalen voor welke oorzaken jij je verzekerd en voor hoe lang je dit wilt doen. Veel mensen staan hier niet bij stil maar ook jij als verzekerde hebt wel degelijk invloed op de premie!

 

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een AOV?  

Bij het afsluiten van een TAF-AOV, of een AOV verzekering in het algemeen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je jezelf oriënteert over welke verzekering er het beste bij jou past. Zoals net gezegd zijn veel factoren en dingen die jij besluit over je verzekering, van invloed op de premie ervan.

Allereerst zijn natuurlijk de lengte van de uitkering, en het gekozen leeftijdslimiet van belang.

Veel pakketten met lagere premies bedragen van een uitkeringsduur van ongeveer 2 tot 5 jaar. Wanneer je de eindleeftijd bereikt is het normaliter zo dat dan ook de uitkering wordt stopgezet, dit is het geval omdat dan geacht wordt dat men in staat is te leven van het pensioen gecombineerd met de AOW. Hiervoor komt de gebruikelijke leeftijd op 67 jaar en 3 maanden, echter bij de beroepen die zwaarder zijn ligt deze leeftijd een stuk lager. Wanneer men overlegt met de verzekeraar om een lagere eindleeftijd in te stellen staat hier lagere premie tegenover.

 

Ook is de mate van arbeidsongeschiktheid een belangrijke factor in dit proces.

Je kunt namelijk op verschillende manieren arbeidsongeschikt raken en er zijn dus verschillende mate waarin een persoon arbeidsongeschikt kan zijn. Dit wordt het ''arbeidsongeschiktheidscriterium'' genoemd. Dit bepaald de mate waarin men arbeidsongeschikt moet zijn om een uitkering van een verzekeraar te ontvangen. Tegen welke mate van arbeidsongeschiktheid je verzekerd bent heeft dus ook invloed op de premie. Vaak gaat dit criterium in percentages, je kunt 25%, 60%, 80% of zelfs 100% arbeidsongeschikt zijn.  

Tegen welke mate jij je verzekerd is niet alleen van invloed op de premie, maar ook op de uitkering. Het is dus verstandig goed na te denken hoe groot de kans op arbeidsongeschiktheid voor jou is, als dit verkeerd inschat en je zogezegd ''onderverzekerd'' betaal je een veel te hoge premie en dit is dus in feite weggegooid geld. Als je je echter zogezegd ''onderverzekerd'' en dus op het moment van uitkeren een te lage uitkering ontvangt , heb je op dat moment weer een probleem.

 

Er is nog een manier om de premie te kunnen verlagen, je kunt namelijk kiezen voor een wachttijd, deze spreek je af met de verzekeraar. Dit houdt in dat je een bepaalde tijd geen nog geen uitkering betaald krijgt maar dat je hiermee kiest om tijdelijk te leven van het inkomen van iemand anders uit het huishouden of van opgebouwd spaargeld. Wanneer de grens van de afgesproken wachttijd overschreden wordt gaat de uitkering alsnog in totdat je volledig hersteld bent. Er zijn diverse mogelijkheden en diverse lengtes van wachttijden, van kortere van een aantal weken, tot langere van een aantal jaar.

  Wanneer een verzekering wordt afgesloten wordt een overeenkomst gesloten waarbij een afspraak gemaakt wordt over het bedrag dat zal worden uitgekeerd in geval van 100% arbeidsongeschiktheid. Dit bedrag zal worden berekend als percentage van het gemiddelde jaarlijks inkomen van de laatste 3 jaar, hieraan is een maximum verbonden van 90% van het inkomen. Ook zijn er parketten waarbij een limiet is opgelegd op het bedrag dat in totaal per jaar wordt uitgekeerd.  

. Dit kan variëren tussen de €40.000 en €200.000. Bij iedere beslissing over het uitkeringsbedrag wordt normaliter het jaarlijks inkomen overwogen en de minimale uitkering die ontvangen moet worden om in ieder geval het gezin goed te kunnen onderhouden, hier kan eventueel ander inkomen of ongebouwd vermogen door middel van spaargeld een rol in spelen. Ook is het uiteraard zo dat hoe hoger het maximum, des te hoger de te betalen premie.

 

Wordt het allemaal zo onoverzichtelijk en heb je geen idee wat nou het beste is voor jou? Vraag dan een verzekeringsadviseur om hulp! Dit doen veel mensen en dit is ook een zeer goede beslissing, je hebt te maken met en professional die zeker van zijn zaak is en weet waar hij/zij het over heeft. Bij sommige verzekeraars is hulp van een professionele verzekeringsadviseur zelfs een vereiste! Dit is zodat er door de verzekerde geen onoverwogen en impulsieve beslissingen zullen worden genomen. De verzekeringsadviseur neemt tevens het grootste gedeelte van het werk ook op zich, dit is ook een bijkomend voordeel voor jou als verzekerde.

 

Waarom WEL verzekeren bij TAF T.A.F is een specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, zij hebben hier veel mee te maken en zij kunnen jou dus heel goed begeleiden in het vinden van de juiste verzekering. Ook hebben zij ruime keuzemogelijkheden, zo vind jij gegarandeerd de juiste verzekering die bij jou past. Ook zij de premies scherp in tegenstelling voor hetgeen dat je ervoor terugkrijgt. T.A.F heeft een goede reputatie en zijn zoals net gezegd specialisten in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Tevens staan zij onder toezicht van de AFM en ze zijn aangesloten bij de KiFiD, je kunt dus sowieso rekenen op betrouwbaarheid.

 

 Aanvangskorting 

Aanvangskorting Voor de TAF GoedGezekerd AOV geldt een instapkorting in de eerste drie jaar. Voor de TAF BasisGezekerd AOV is geen instapkorting van toepassing, door de minder uitgebreide dekking is de premie al extra laag. Premiekorting TAF GoedGezekerd AOV Jaar 1 30% Jaar 2 20% Jaar 3 10%.

 

Hoe kan ik AOV verzekeringen van TAF vergelijken?

Voordat je zomaar een verzekering afsluit is oriëntatie op het internet niet eens een heel slecht idee. Er zijn talloze onafhankelijke vergelijkers waarbij je verzekeraars tegen elkaar kunt afwegen. Echter is het handig meerdere verzekeraars en vegelijkers op te zoeken en te vergelijken. Want één bron zegt lang niet alles. En ook is het handig om wellicht nog even reviews op het internet op te zoeken en op deze manier de ervaringen van andere mensen mee te krijgen. Wanneer je van meerdere kanten verhalen en dingen hebt gezien kun je pas echt een goed oordeel vormen.

 

Rekenvoorbeelden

Hieronder ziet u een aantal voorbeeld situaties die u een indruk geven van de premie.Jordy (27 jaar) schilderVerzekerd bij kortdurende arbeidsongeschiktheiddoor alle oorzaken behalve psychische klachten.Wat betaalt hij?Verzekerd € 1.675,- per maand.Keert maximaal 2 jaar uit.Na een eigen risicoperiode (wachttijd) van30 dagen.Gemiddelde premie TAF GoedGezekerd AOV excl.psychische klachten:€ 45,35 per maand


Inge (32 jaar) partner reclamebureau. Verzekerd bij langdurige arbeidsongeschiktheid door alle oorzaken.Wat betaalt zij? Verzekerd bedrag € 1.605 per maand.Keert uit tot maximaal 67 jaar. Na een eigen risicoperiode (wachttijd) van 90 dagen.Gemiddelde premie TAF GoedGezekerd AOV incl. psychische klachten:€ 130,13 per maand


Bart (38 jaar) bakker, Verzekerd bij langdurige arbeidsongeschiktheid, door een ongeval. Wat betaalt hij?Verzekerd bedrag € 1.975,- per maand. Keert uit tot maximaal 67 jaar.Na een eigen risicoperiode (wachttijd) van 30 dagen.Premie TAF BasisGezekerd AOV dekking Ongevallen: € 80,19 per maand.


Jenny (33 jaar) kapster. Verzekerd bij langdurige arbeidsongeschiktheid door ongeval en bepaalde veel voorkomende ernstige ziekten.Wat betaalt zij? Verzekerd bedrag € 500,- per maand.Keert uit tot maximaal 67 jaar.Na een eigen risicoperiode (wachttijd) van 90 dagen.Premie TAF BasisGezekerd AOV dekkingOngevallen en Ernstige ziekten: € 33,09 per maand.

Taf ondernemers AOV: wat is een vaste aantoonbare vaste last

Een vaste, aantoonbare maandelijkse last is een periodiek terugkerende last waar een privaatrechtelijke overeenkomst aan ten grondslag ligt. De aantoonbare, maandelijkse last is ten behoeve van het verblijf van de verzekerde in Nederland en is in Nederland verschuldigd. Onder vaste, aantoonbare lasten kan o.a. worden verstaan: bruto hypotheeklasten, huur, gas, water, licht, kredietlasten, verzekeringpremies, leasekosten. Wat uitdrukkelijk niet wordt verstaan onder vaste, aantoonbare lasten zijn: elke vorm van belasting, reclamekosten, brandstofkosten, onderhoudskosten, kosten voor persoonlijk onderhoud.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page