fbpx
Image
Image

Grote gevolgen arbeidsongeschiktheid voor de ondernemer

Als je door ziekte of arbeidsongeschiktheid als ondernemer een periode niet meer kan werken, zal je inkomen waarschijnlijk sterk afnemen. Dit terwijl je als ZZP-er nog wel steeds hoge kosten hebt die betaald moeten worden.

Bij onze dagelijkse werkzaamheden staan we er zelden bij stil, maar iedereen loopt het risico om arbeidsongeschikt te worden. Ook als je nu kerngezond bent. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. In Nederland kunnen 800.000 mensen hun werk geheel of gedeeltelijk niet meer doen omdat ze arbeidsongeschikt zijn geworden.

Veel ZZP'ers zijn prima in staat om kortstondige arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen. Maar een langere periode waarin je niet kan werken, kan het bestaan van jouw onderneming serieus in gevaar brengen. Want van de overheid ontvang je geen arbeidsongeschiktheidsuitkering: Je loopt dus zowel zakelijk als privé grote financiële risico's.

Want de continuïteit van jouw bedrijf staat op het spel en de rekeningen gaan gewoon door en zullen moeten worden betaald. Ook daarom wil je als ondernemer weer zo snel mogelijk aan de slag. Bovendien krijg je behalve een uitkering van de verzekeraar ook hulp van specialisten. De verzekeringsspecialisten begeleiden je intensief en professioneel naar herstel en reintegratie. Ook op die dienstverlening heb je recht als een AOV verzekering hebt gesloten. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering samen met een Broodfondsoplossing: zowel zakelijk als privé beschermd

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvang je een uitkering zodat je levensstandaard kunt handhaven en wordt je intensief begeleid door arbeidsdeskundigen en re-integratiespecialisten. Deze helpen je als ondernemer om weer snel aan de slag te kunnen. Met een Broodfonds kun je samen met andere zelfstandigen de eersdte twee jaar voordelig overbruggen. heb je daarna een AOV die daarna ingaat? Dan heb je een goedkopere dekking tot je AOW leeftijd.

Een andere oplossing is helemaal zelf een buffer opbouwen, bijvoorbeeld door te sparen

Nee onzin natuurlijk!  Dit hoor je veel van ondernemers maar is een groot misverstand. 

Simpel Rekenvoorbeeld:

Een zelfstandig ondernemer die zich niet tegen arbeidsongeschiktheid heeft verzekerd, loopt grote financiele risico's. Stel, je bent 40 jaar en verdient op jaarbasis een modaal inkomen van 35.000 euro. Uitgaande van 27 werkjaren tot het pensioen, komt dat neer op 27 maal 35.000 euro =  945.000 euro.  Een bedrag dat je niet zomaar op je spaarrekening spaart of hebt staan.  

Het duurt eeuwig voordat je een dergelijk substantieel kapitaal voor noodsituaties hebt opgebouwd. Tegen die tijd dat je zover bent, ben je met pensioen, als je tenminste al niet tussendoor ziek werd of een ongeluk kreeg.

Een verzekering keert meteen uit, ook in de eerste jaren van uw ondernemerschap. En dan kan je buffer of spaargeld gewoon op de bank blijven staan!

Arbeidsongeschikt maar wel lijfrente opgebouwd als zelfstandige?

Voor zzp’ers die arbeidsongeschikt raken is er recent een nieuwe mogelijkheid gecreëerd: lijfrente mogen zij zonder boete opnemen, net als werknemers overigens. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden:

Je moet langdurig arbeidsongeschikt zijn, je moet de voor u geldende AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt, je mag maximaal het gemiddelde opnemen van uw inkomen van de afgelopen twee jaar, voor zover dit hoger is dan € 40.000,-.

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page