fbpx
Image
Image

Starters AOV (3/5)

Wel passende/ niet passende kwalificaties om als starter een echte goede aov te kunnen afsluiten 

Als je bijvoorbeeld jarenlang ervaring hebt in een programmeerfunctie in de ICT en je gaat na verloop van tijd in dezelfde branche als zelfstandig ondernemer aan de gang, is het aannemelijker dat je zult slagen, dan wanneer je, na je studie Rechten, zonder enige ervaring of branchegerelateerde opleiding een eetcafé begint. Klinkt logisch toch? Natuurlijk is het niet onmogelijk om te slagen, zeker niet, maar het risicoprofiel is aanmerkelijk anders. Ook is de horeca wat dat betreft een hele risicovolle branche.

Groot deel van de startende ondernemers stoppen binnen 5 jaar

Waarom zijn de capacitieten, opleiding en ervaring allemaal zo belangrijk voor de verzekeraar? Het is natuurlijk geen geheim dat een groot percentage van de starters (50-%-70%) binnen vijf jaar om allerlei redenen weer stopt met het bedrijf. Als de startend ondernemer letterlijk ziek wordt van zijn bedrijf, is dat voor de verzekeraar een aanmerkelijk groter risico in vergelijking met ervaren ondernemers. Dus niet alleen de kans op ziek worden speelt een rol, ook het risico van het al dan niet slagen van de ondernemer is van invloed op het ziekte- en arbeidsongeschiktheidsrisico.

Wanneer en op welke manier verzekert de verzekeraar de starter anders?

Dit verschil heeft voornamelijk te maken met de keuze die je maakt als ondernemer om een sommen- -of een schadeverzekering aan te vragen. De beste manier om je te kunnen verzekeren die de meeste zekerheid geeft is een sommenverzekering en geen schadeverzekering. Het verschil leggen we graag uit:

AOV voor starters : De sommenverzekering

Een sommenverzekering is een verzekering die, in tegenstelling tot de schadeverzekering, niet tot doel heeft opgelopen schade te vergoeden. In plaats hiervan keert de sommenverzekering het van tevoren afgesproken bedrag uit, de verzekerde som op je polisblad.  Geen correcties dus.

Overigens is het wel zo dat als je voor een deel arbeidsongeschikt of ziek bent, je ook maar voor een deel een uitkering krijgt. Kun je de helft vanje werkzaaamheden niet doen (bijvoorbeeld niet autorijden met een gebroken been) dan ben je voor de helft arbeidsongeschikt en krijg je voor 50% van het verzekerd bedrag een uitkering. Dit geldt ook voor de schadeverzekering overigens, alleen komt daar nog een correctiemogelijkheid bij.

Kortom bij de sommenverzekering  krijg je gewoon een uitkering als je ziek bent en hoef je geen inkomstenverlies aan te tonen qua inkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekering: 

AOV voor starters : De schadeverzekering?

Bij de schadeverzekering vergoedt de verzekeraar de inkomensschade die ontstaat als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

Deze schade zal aangetoond dienen te worden. Jouw ziekte moet dus een terugval in inkomen laten zien. Er moet bij ziekte vastgesteld worden hoeveel van je werkzaamheden je niet meer kan uitvoeren én er zal bij uitkering actief cijfers aangeleverd worden, waaruit de terugval van jouw inkomen blijkt. Ook worden in sommige gevallen ook inkomsten uit andere bronnen meegenomen in de correctie. Denk aan huuropbrengsten, uit garage(s) of andere verhuurd onroerend goed. Daarom, als het even kan dus de sommenverzekering!

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page