fbpx
Image
Image

Starters AOV (2/5)

Er moet als startend ondernemer dus wel al inkomen worden verdiend om een AOV af te sluiten? 

Als dat zo is, impliceert dit dat je als starter eerst inkomen moet kunnen aantonen om je überhaupt te kunnen verzekeren. Je kan dan dus niet zomaar een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten van € 50.000,- per jaar. Ook is er een maximale verhouding zijn tussen je inkomen en het bedrag dat je verzekert.

In principe mag je inderdaad niet meer dan 80% van je gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar verzekeren. Het lijkt op het kip en het ei: je begint net, en je hebt nog geen inkomen. Maar je moet wel inkomen aantonen voordat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan afsluiten. Maar gelukkig is dat niet zo!

Een AOV voor startend ondernemer is wel degelijk goed mogelijk

Gelukkig zijn er hele goede mogelijkheden om je als starter te verzekeren. Dus zonder dat je een euro hebt verdiend. Je moet dan wel aannemelijk maken aantonen dat je een "talentvolle en goed voorbereide" starter bent.

Aantonen capaciteiten als ondernemer

Je moet voor de verzekeraar aannemelijk maken dat je capabel bent als ondernemer. Aantonen capabel te zijn, hoe je dat dan? Hoe maak je aannemelijk dat je genoeg ervaring en kundig bent om je eigen onderneming te runnen en er inkomen mee gaat verdienen? Het gaat er in de praktijk om dat je het voor de verzekeraar aannemelijk maakt dat je als ondernemer kan slagen.

Dat je de motivatie, de instelling, de relevante opleiding en ervaring hebt voor jouw vakgebied. Of hulp inroept op gebieden waar je kennis en ervaring ontbeert, om succesvol te kunnen zijn op je vakgebied. Dat je een helder ondernemersplan hebt.

Kortom je bent gedegen voorbereid op het runnen van je onderneming en hebt nagedacht over je propositie als ondernemer: Er is een ondernemersplan en een bijbehorend tijdsplan en een budget. Het gaat erom dat je passende kwalificaties en de intrinsieke motivatie hebt. Dit alles klinkt natuurlijk allemaal erg verstandig en wellicht heel erg voor de hand liggend. Toch zal het je verbazen, hoeveel mensen zich op stel en sprong zich inschrijven bij de KVK en direct aan de slag gaan, zonder gedegen voorbereiding of (financierings)plan.

Gelukkig kan de behoefte aan AOV voor een starter goed ingevuld worden

De behoefte tot verzekeren van de starter is er gewoon: als je baan opzegt, wil je natuurlijk wel dat je ook als ondernemer verzekerd bent als je ziek wordt. Anders is er alleen maar de bijstand om op terug te vallen. Ook als ondernemer. En dat is geen vetpot, bovendien moet je dan eerst je opgebouwde vermogen opeten.

 Als je vermogen hebt opgebouwd in het verleden door bijvoorbeeld je huis te verbouwen en te verbeteren, op je hypotheek af te lossen of gewoon doordat je huis in waarde gestegen is? Een gedeelte van dit vermogen is vrijgesteld, dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie, maar voor het deel dat erboven komt wordt je geacht een tweede hypotheek te nemen en in je eigen te voorzien totdat dat gedeelte op is. 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page