fbpx
Image
Image

Broodfonds alternatief voor AOV verzekeraars?

Een Broodfonds is een alternatief voor een dure AOV , binnen een coöperatie van minimaal twintig en maximaal vijftig ZZP-ers. Ze vormen elkaars verzekering voor het geval ze door ziekte niet meer kunnen werken.

De deelnemers zetten elke maand een vast bedrag op een aparte rekening. Voor een uitkering van 1500 euro netto per maand is dat 67,50 euro plus 10 euro administratiekosten. De beheerder van het Broodfonds is bevoegd om van die rekening geld over te schrijven naar een zieke deelnemer. Dat geld is een schenking en dus vrij van belastingen. Als iemand een beroep moet doen op het Broodfonds krijgt hij van alle deelnemers een klein bedrag overgemaakt.Het Broodfonds: nieuwe vorm van AOV voor zzp-ers

Speciaal voor zelfstandige ondernemers is er een betaalbaar en verantwoord alternatief voor de reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het broodfonds is wat voor jou wanneer je zelf controle wil hebben op het beleid en de geldstroom. Het Broodfonds is het makkelijkst te omschrijven als een schenkkring in het geval van arbeidsongeschiktheid. Je spaart samen met je netwerk een bedrag, wanneer een deelnemer uit jouw netwerk voor lange tijd ziek wordt, ontvangt deze in de vorm van een schenking van alle deelnemers van deze groep een bedrag dat bedoeld is om in levensonderhoud te voorzien.

Doordat je gezamenlijk spaart en er zowel een minimum als een maximum aantal deelnemers zijn in een schenkkring zijn er zo weinig mogelijk risico's. Er zal voldoende geld gespaard worden om de zieken bij te staan, maar er zullen geen erg grote overschotten ontstaan. Sterker nog, het gespaarde geld blijft van de deelnemers!

Het Broodfonds benadrukt het persoonlijke deel van de schenkkring. De deelnemers zitten in elkaars netwerk, maar de deelnemers kennen elkaar niet. Hierdoor wordt voorkomt men niet alleen misbruik, de ervaring leert dat deze schenkingen ook een persoonlijker karakter hebben.

Een beheerder wordt aangewezen door de deelnemers van een schenkkring. Aan de hand van een schema kan iedereen zelf de hoogte van de premie, en dus ook de uitkering in het geval van ziekte, bepalen. De kosten van de verzekering zijn laag, ook voor wie bij reguliere verzekeraars een beduidend hogere premie moeten betalen vanwege een risicovol beroep, leeftijd of een medisch verleden.

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen als zelfstandig ondernemer om te kunnen deelnemen aan het Broodfonds. Zo dien je jouw hoofdinkomen uit je eigen bedrijf te genereren en moet je zelf worden geïntroduceerd in een bestaand netwerk of een schenkkring starten met minimaal 20 deelnemers.

Kosten Broodfonds

Om mee te mogen doen kost het Broodfonds zomaar  € 350,- om mee te mogen doen en op te starten. Daarnaast € 10,- aan doorlopende maandelijkse administratiekosten.

En dan nog natuurlijk uw maandelijkse inleg. Is dit allemaal wel zo voordelig voor een wankel kaartenhuis? Afgezien van het feit dat je zomaar niet bij een Broodfonds mee kan doen. Er zijn voor dit geld, afhankelijk van uw beroep, want verzekeraars maken namelijk door hun jarenlange ervaring met schade, wel verschil in risico's, zijn wellicht traditionele verzekeringsoplossingen mogelijk.

 

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page