fbpx
Image
Image

Financieel advies gaat flink geld kosten


De voorgenomen afschaffing van provisie op complexe financiële producten dreigt onbedoelde, nadelige effecten te krijgen voor de consument. Doordat advies wordt losgekoppeld van de verkoop van producten, ontstaat onduidelijkheid over btw en belastingaftrek. Dat stond dit weekend in Het Financieele Dagblad te lezen.

Particulieren die onafhankelijk advies willen, zijn dan ruim twee keer zo duur uit. Ze moeten 19% btw betalen en lopen maximaal 52% fiscale aftrek mis.

'Bestaande wetgeving stimuleerde advies gekoppeld aan de verkoop van een financieel product. Dat is net de prikkel waar we van af willen', zegt voorzitter Henk Duthler van de Federatie van Financieel Planners (FFP). Hij pleit voor btw-vrijstelling en fiscale aftrekbaarheid voor alle financieel advies, zodat onafhankelijk adviseurs niet worden achtergesteld bij adviseur-verkopers van hypotheken en verzekeringen. In de voorstellen blijven de kosten van de adviseur-verkopers onderdeel van de aftrekbare premie of rente.(Het Financieele Dagblad, pag. 39)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page