fbpx
Image
Image

Zzp'er kunnen straks langer bij het pensioenfonds van hun oude werkgever blijven


Werknemers die voor zich zelf beginnen als zzp'er kunnen straks langer bij het pensioenfonds van hun oude werkgever blijven. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil hiervoor vanaf 2012 de termijn verlengen van drie naar tien jaar. Hierdoor kunnen de zzp'ers langer profiteren van het belastingvriendelijke regime dat geldt voor het sparen via hun oude bedrijfs(tak)pensioenfonds.

Weekers maakte dit bekend in antwoorden op schriftelijke Kamervragen van VVD en D66. VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé had eind vorig jaar minister Henk Kamp (Sociale Zaken) bij zijn begrotingsbehandeling er nog op gewezen dat de Kamer al een voorstel heeft aangenomen van haar partij en GroenLinks om zzp'ers tien jaar te laten profiteren van het belastingvriendelijke regime dat geldt voor het pensioensparen via hun oude bedrijfs(tak)fonds.

Hetzelfde hebben werkgevers en de vakbeweging gevraagd in een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) aan het kabinet over het toenemend aantal zelfstandigen en de gevolgen daarvan op de arbeidsmarkt. Kamp is van plan om dit voorjaar een reactie op het SER-advies aan de Kamer te sturen.

Kamerbreed en bij sociale partners zijn er zorgen over de pensioenopbouw van zzp'ers. Veel zelfstandigen leggen nu geen geld opzij voor hun oude dag, omdat ze dat te duur vinden. Weekers stelde ook dat de huidige regels, waarbij het fiscaal gunstige regime voor de zzp'ers ophoudt na drie jaar, 'niet bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de voortzetting van de pensioenopbouw bij de oude pensioenuitvoerder'.(IF)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page