fbpx
Image
Image

Uitspraak Kifid: Verzekeraar moet woonlastenbeschermer koppelen aan hypotheek


London betoogt dat de oversluiting een herfinanciering is en dat daarom de woonlastenbeschermer kon worden stopgezet. De Geschillencommissie is het daar niet mee eens. Die vindt dat de verzekeraar moet bewijzen dat waar in de voorwaarden wordt gesproken van een hypotheekovereenkomst specifiek de Rabo-hypotheek wordt bedoeld. Volgens de Commissie wordt echter slechts in algemene termen over een hypotheekovereenkomst gesproken.

De verzekeraar beroept zich ook op een uitspraak van de Geschillencommissie van eind 2016. Maar die geldt hier niet, oordeelt Kifid. In dat geval was er namelijk een duidelijke koppeling tussen verzekering en hypothecaire lening in de voorwaarden vastgelegd.

Meest gunstige lezing
Ook weerlegt de Commissie het verweer van London dat om de verzekering te afsluiten je in het bezit moet zijn van een hypotheek. De Rabo-hypotheek was bij het kadaster ingeschreven in 2015. De polis van de woonlastenbeschermer vermeldt een ingangsdatum in 2003.

“Het voorgaande leidt tot de slotsom dat Verzekeraar niet aannemelijk heeft gemaakt dat sprake is van een koppeling tussen de Verzekering en de Rabohypotheek en dat waar in artikel 18 lid 2 onder a voorwaarden wordt gesproken over ‘hypotheekovereenkomst’ daaronder de Rabohypotheek moet worden verstaan”, aldus de Commissie. Daarom mag bij lezing van de voorwaarden worden uitgegaan van de contraproferentem-regel. Dat betekent dat de voor consument meest gunstige redelijke lezing voorrang krijgt. Dat brengt de Commissie tot de conclusie dat de verzekeraar nog 12 resterende maandtermijnen à € 650 moet uitkeren

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page