fbpx
Image
Image

Verbeterde voorwaarden Loyalis gelden niet voor WAO’er

Brief
Loyalis voerde bij de Geschillencommissie aan dat bij het sturen van de brief in maart 2006 de nieuwe ziekmelding nog onbekend was bij de verzekeraar. Bovendien stond in de brief duidelijk dat de verbetering alleen van toepassing was op verzekerden die recht hadden op een uitkering volgens de WIA en niet de WAO. Het Kifid oordeelde net als Loyalis dat de voorwaarden uit 2006 niet van toepassing zijn op de consument. Bij die uitspraak verwijst de Geschillencommissie naar een vergelijkbare zaak uit 2014, waarin een verzekerde van Loyalis ook een uitkering volgens de nieuwe voorwaarden eiste.

Strenger
In die zaak lichtte Loyalis de voorwaardenverbetering uit 2006 toe. De verzekeraar verwachtte onder de WIA minder aanvullingsrente te hoeven uitkeren, omdat de toelatingscriteria tot de WIA strenger werden ten opzichte van de WAO. Bij een gelijkblijvende premie rechtvaardigde dat een hogere dekking. De consument in die zaak betoogde dat de WAO en WIA in feite dezelfde wetten zijn en dat het daarom onrechtvaardig was dat Loyalis een onderscheid maakt in uitkering. Volgens het Kifid viel die keuze echter binnen de beleidsvrijheid van de verzekeraar.

Communicatie
Hoewel het Kifid in deze zaak opmerkt dat de communicatie richting de consument duidelijker had mogen zijn, is dat voor de commissie nog geen aanleiding om een hogere aanvullingsrente toe te kennen. De vordering van de verzekerde is afgewezen en de uitspraak is bindend.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page