fbpx
Image
Image

AOV verzekering polis: Cardif mag zich niet beroepen op verjaring

Opeisbaarheid
De Geschillencommissie volgt de consument dat dit betekent dat de vordering pas opeisbaar is aan het eind van de arbeidsongeschiktheid. “De uitleg van Verzekeraar dat het artikel slechts bedoeld is periodieke uitkeringen onbelast te laten kan volgens de Commissie niet zonder meer uit dit artikel worden afgeleid. Ook de stelling van Verzekeraar dat de uitleg van Consumenten zich niet verdraagt met de bedoeling van een verjaringstermijn, namelijk om een verzekeraar niet tot in lengte van jaren te confronteren met een claim volgt niet zonder meer uit dit artikel”, aldus de uitspraak.

46 maanden
Dit betekent dat ook de verjaringstermijn van drie jaar voor de hele verzekerde periode pas ingaat bij het einde van de arbeidsongeschiktheid. Kifid bepaalt daarom dat Cardif ook nog de 46 maanden voor oktober 2013 moet uitkeren. Cardif moet nog € 13.800 betalen, plus de wettelijke rente.

Restklachten
De restklachten vallen volgens de Geschillencommissie niet onder de dekking. De psycholoog diagnosticeerde die restklachten als een ongedifferentieerde somatoforme stoornis. Die stoornis is volgens de voorwaarden uitgesloten van dekking. Ook voor de clusterhoofdpijn kan de man geen aanspraak maken op uitkering. Cardif heeft die vordering terecht afgewezen. De klachten openbaarden zich immers binnen vijf jaar voor het aangaan van de verzekering, stelt Kifid. Het besluit is bindend.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page