fbpx
Image
Image

Hoe lang zit ik aan een AOV Verzekering vast? Aov opzeggen?

vastzitten aan aovHoe lang zit ik aan een AOV Verzekering vast? 

Als je als ondernemer eigen bedrijf hebt en ziek of arbeidsongeschikt raakt, heb je vrijwel altijd al snel een financieel probleem. Vooral als je Zelfstandig Professional bent en je hebt geen personeel.

Als dit langere tijd gaat duren kan dat, zonder voldoende financiële buffer een probleem. Daarom heb je als ondernemer een AOV verzekering afgesloten, een goede en verantwoordelijke beslissing.

Premie AOV wordt hoger ieder jaar

Echter de premie voor een AOV wordt na verloop van tijd, vooral als je er nog geen gebruik van hebt hoeven maken, vaak als hoog gezien. En, na een paar jaar wordt de verzekering aanmerkelijk duurder. In principe zie je een steeds hoger bedrag worden afgeschreven. Dat komt ook overeen met het risico: het risico op ziekte neem toe, als je ouder wordt en de hersteltijd en herstelkans wordt ook kleiner. Dat komt ook doordat de aanvangskortingen procentueel aflopen. Daarmee stijgt de premie de eerste drie jaar, maar forser na vier jaar.

Contractduur AOV veel korter

De voorheen lange verplichte contractduur bij een AOV Verzekering kan een barrière zijn om niet aan een AOV te beginnen. Welke (startend) ondernemer wil er nu direct een contract waar je pas na 5 of 10 jaar weer van af kan?

Gelukkig zijn de contractduren sterk verkort. Je kan kiezen voor een jaar of drie jaar. Soms ook 5 jaar. Maar wel vrijwillig! Niet in alle gevallen krijg je dezelfde premie bij een driejarig contract als bij een eenjarig contract.

Wel logisch ook. Stop je als ondernemer of ga je in loondienst kun je per direct je AOV opzeggen. Wel moet je e.e.a. bewijzen c.q. aantonen. Ook als je als ondernemer langere tijd een heel slecht resultaat hebt (lees geen winst maakt) kun je je verzekering opzeggen. Uiteraard helpen wij u daarbij als dat in uw belang is! 

AOV verzekering te duur oversluiten?

Als de premie van je AOV je te duur wordt, zijn erf bij ons altijd mogelijkheden om minimaal 50 tot 60% op je premie te besparen. Wij kunnen helpen je AOV provisievrij te maken (scheelt vaak 17,5-25%, of je AOV ZZP oversluiten natuurlijk.

Dat scheelt zomaar de helft van je premie de eerste drie jaar! Wel is het zo dat je daar wel iets voor moet doen. In eerste instantie moet je daarvoor je investeren in ons. Samen met jou gaan wij de beste en voordeligste AOV regelen Wij helpen je overal mee, tot in de puntjes!

Jouw investering in onze tijd, energie en zorg, verdien jij gemakkelijk en snel terug. Onze factuur zijn als kosten voor jouw bedrijf, dus dat scheelt al snel ook weer 40%!

AOV verzekering premie te dus hoog schenkkring?

Misschien denk je, als de inkomsten weer hoger zijn dan start ik de AOV wel weer op. Maar dat kan tegenvallen.

Realiseer je je dat als je AOV wilt gaan opzeggen dat je niet meer zomaar opnieuw verzekerd raakt. Het is niet dat je weer aanmeldt met een klik!
Als je weer opnieuw zou willen gaan verzekeren, houdt dat in dat je opnieuw een gezondheidsverklaring in moet dienen en weer opnieuw al je gegevens moet gaan indienen. Het zou zo kunnen zijn dat je, als je gezondheid is verslechterd, geen nieuwe AOV zou kunnen afsluiten. Of een met beperkende/afwijkende acceptatie. Dat houdt in dat je:

  • meer premie moet gaan betalen wellicht
  • een gedeelte van je dekking wordt uitgesloten (rug, schouder, psyche bijvoorbeeld)
  • er andere beperkende voorwaarden gesteld worden (maximaal verzekerd tot 55 of 60 jaar, langere verplichte wachttijd, lager verzekerd bedrag, of passende arbeid in plaats van beroepsdekking.

Schenkkringen makkelijker sneller en voordeliger dan AOV

Mocht je toch een Arbeidsongeschiktheidsverzekering of Arbeids Ongeschiktheid Voorziening willen regelen, maar het echt te duur vinden, dan kunnen we een dekking van twee jaar bij ziekte gemakkelijk en snel voor je regelen tegen geringe kosten!
Door middel van zelfstandig ondernemers onderling kunnen wij (voor- en door zelfstandig ondernemers) je in een AOV schenkkring toevoegen. Daar worden de lasten en de lusten gedeeld, en daarmee ben je veel sneller, makkelijker en voordeliger verzekerd dan met een AOV verzekering.

De enige eis is dat je niet ziek bent op dit moment en dat je aantoont dat je zelfstandig ondernemer bent en voldoende inkomen verdient. het kan niet zo zijn dat het voordeliger is voor jou (lees meer inkomen hebt) als je ziekmeldt dan als je onderneemt!

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page