Image
Image

Opzeggen aov: let op opzegtermijn

keuzestress_80_53
Het hangt een beetje af van wat de reden is dat je je AOV op wil zeggen, hoe lastig het is om je aov op te zeggen. Wil je je AOV Oversluiten, dan is het nog wat ingewikkelder, dan heb je ook nog eens te maken met het aanvragen van een nieuwe AOV Verzekering en het opzeggen van de oude en de in- en uitlooprisico's van beide.

Wil je je AOV verzekering beëindigen omdat je in loondienst bent gegaan en geen ondernemer meer bent, kan dat te allen tijde. Je moet wel aan de verzekeraar aantonen dat je geen ondernemer meer bent, dus een kopie van de uitschrijving kamer van koophandel, en een aanstellingsbrief van je nieuwe baas, in combinatie met een loonstrook, zul je z.s.m. moeten overleggen aan de verzekeraar.

Opzegtermijn en contractstermijn AOV Verzekering

De meeste lopende oude Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen verzekeringen waren destijds gebaseerd op 5 jarige en zelfs tienjarige contracten die stilzwijgend verlengd werden.

Sinds kort zijn dergelijke lange looptijden niet meer toegestaan, driejarige contracten, zijn standaard. Je mag nog wel uit vrije keuze kiezen voor een vijfjarige termijn, meestal omdat het voordeliger voor je is, maar na die 5 jaar prolongeren ze voor maximaal 3 jaar.

Veel verzekeraars hebben gaan zelfs naar een jaarcontract toe. Het zal niet heel lang meer duren voordat alle maatschappijen waarschijnlijk verplicht een jaarcontract zullen introduceren.

Opzegtermijn AOV Verzekering

Meestal is de opzegtermijn voor een lopende AOV Verzekering twee maanden (aangetekend versturen of per fax met ontvangstbevestiging)
Dus loopt je polis op 1 juli af, moet je voor 1 mei 2011 opgezegd hebben. Doe dat ruim vier weken daarvoor, en als je geen bevestiging binen twee weken heb, ga je nog even bellen.
Het zal niet de eerste keer zijn, dat er een vervelende discussie ontstaat, waarvan jij de dupe bent...(helaas verzekeraars, dit doen jullie nog steeds vaak niet erg goed)

Bedrijfsgegevens

aov-zzp.nl is onderdeel van: 
Tune Financial Planning

Bezoekadres: (alleen op afspraak)

Rode gebouw waarop "Zuidstede" staat
Zadelstede 10  | De Pionier (4e verdieping nr. 5)

3431 JZ NIEUWEGEIN

030 - 6 30 88 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFM vergunning: 12002591

Deze website is  SSL beveiligd 

©2019 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services