fbpx
Image
Image

Verplichte AOV ZZP voor zelfstandigen komt er nooit Koolmees?

Minister Koolmees wil bereiken dat zelfstandigen bewust gaan nadenken over de Verplichte AOV ZZP voor zelfstandigen komt er nooit Koolmees?over wel of geen arbeidsongeschiktheidsdekking. Dit via een dit najaar uit te rollen interventie of instrument. De minister: "Het kan zijn dat zelfstandigen niet verzekerd zijn of onderverzekerd zijn.

Omdat zij het risico onderschatten, zij alleen aan de korte termijn denken of hun kennis over deze mogelijkheden tekortschiet.

Omdat zij het risico onderschatten, zij alleen aan de korte termijn denken of hun kennis over deze mogelijkheden tekortschiet. Met het Programma Bevorderen Keuzegedrag wil ik samen met het Verbond van Verzekeraars bevorderen dat zelfstandigen een bewuste keuze maken om zich wel of niet te verzekeren tegen het arbeidsongeschiktheidsrisico. 

Ik wil bereiken dat zelfstandigen tijdig gaan nadenken over een AOV, de afweging maken of ze deze verzekering nodig hebben en zo ja, ook daadwerkelijk gaan doorpakken. Daarbij wil ik gebruikmaken van gedragsinzichten uit de gedragseconomie."

Met betrekking tot dit laatste kondigt Koolmees een gedragsanalyse. In het kader hiervan zullen ook financieel adviseurs worden geraadpleegd. Daarnaast zal ook onderzocht worden welk concreet handelingsperspectief de zelfstandige geboden kan worden en welk instrument of interventie er ontwikkeld kan worden.

Koolmees: "De ervaringen en suggesties van de doelgroep en stakeholders zijn onontbeerlijk. Partijen die betrokken zullen worden zijn onder andere: zelfstandigenorganisaties (PZO, ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw, FNVZelfstandigen), de Broodfondsmakers, Kamer van Koophandel, Adfiz, Wijzer in Geldzaken, Nibud en individuele verzekeraars. Nog voor de zomer zullen deze gesprekken met hen worden gevoerd."

Arnoud Wennekus: Zo maak je er ook van af. Kabinet wil het niet en de zzp-er wil het ook niet. Dus een onderzoekje en de hele boel weer in de ijskast. Over twee jaar gaat de ijskast weer open?? Update 2019: Ineens toch een konijn uit de hoed in het kader van het Pensioenakkoord. Het kan raar lopen. Maar nog steeds is de vraag of de verplichte AOV er ook daadwerkelijk komt, en wie die dan gaat uitvoeren, gaat de verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering via het  UWV Ziektewet en WIA of via de verzekeraars, of allebei?

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page