fbpx
Image
Image

Ongevallen als oorzaak ziekteverzuim zelfstandigen

Ongevallen komen voor tijdens het sporten, in het verkeer, thuis, op vakantie en tijdens het werk. Een ongevallenverzekering voor zelfstandigen beschermt jouw inkomen als ondernemer.

Een ongeval waarna je niet komt werken komt honderdduizenden keren per jaar voor. Wat veel mensen zich niet realiseren is, dat van alle soorten ongevallen, de arbeidsongevallen het meest voorkomen. Ruim de helft van de ongevallen wordt veroorzaakt door vallen en gevaarlijke machines.

In Nederland vinden per jaar ongeveer 200.000 arbeidsongevallen plaats die ziekteverzuim veroorzaken. Daarvan gaan er ongeveer 80.000 met letsel ge paard, waarvan enkele duizenden met ernstig letsel. Letsel is een beschadiging aan je lichaam die voor klachten zorgt. Denk aan een open wond, een bot- breuk, een whiplash of RSI-klachten.

De trend van het aantal ongevallen over alle sectoren heen is licht dalend. In de sectoren bouw en horeca is een lichte stijging te zien van ongevallen. De ver zuimkosten in het eerste jaar na arbeidsongevallen bedragen honderden miljoe nen euro’s per jaar. Gemiddeld kost een ziekte na een arbeidsongeval enkele duizenden euro’s per werkende. Dit valt best mee, meestal kan je vrij kort na je ongeval weer aan het werk. Hieronder wat cijfers om een indruk te krijgen van het risico:

Ongeveer 50% (de helft) van de slachtoffers van een arbeidsongeval met letsel verzuimt 1 dag tot 1 weekRuim 20% (1 van de 5) verzuimt 2 weken tot 1 maandBijna 10% (1 van de 10) verzuimt langer dan 1 maand

Met toestemming overgenomen uit het boek "Alles over je inkomen bij ziekte" van auteur Erik Beckers /2019-2020

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page