fbpx
Image
Image

Met banksparen kunt u een geldbedrag opbouwen voor uw oudedag. Het is een geblokkeerde rekening met variabele rente. U kunt daarnaast ook sparen met deposito's en beleggen. U opent eerst een bankspaarrekening. Daarna geeft u met een apart aanvraagformulier aan of u een lijfrente-deposito wilt of wilt beleggen. Bij een lijfrente-deposito kunt u kiezen uit verschillende looptijden, elk met hun eigen vaste rente. En bij beleggen kunt u kiezen uit een breed assortiment beleggingsfondsen. Wilt u van fonds veranderen of meer sparen en/of beleggen? Dan kan dat kosteloos.

Banksparen

Bij de lijfrentespaarrekening met variabele rente kan de rente wijzigen. Bij de lijfrente-deposito's staat de hoogte van het rentepercentage tijdens de looptijd van het deposito vast. Hierbij geldt het rentepercentage op het moment van storting. Na afloop van uw deposito kunt u weer opnieuw een lijfrente-deposito openen of het geld op de bankspaarrekening met variabele rente laten staan. Wilt u uit de lijfrente-deposito's tussentijds geld opnemen of (een deel van) het geld beleggen op de rekening, dan moet u wel een boeterente betalen.

LijfrenteDeposito's en rentegarantie

Als u kiest om te sparen met lijfrente-deposito's, krijgt u standaard een zogenoemde rentegarantie. Welk rentepercentage u ontvangt, is afhankelijk van het moment waarop u de lijfrente-deposito aanvraagt en de datum waarop u een bedrag stort op uw rekening.

De rentegarantie is een voordeel voor u, omdat de rente kan dalen en stijgen nadat u de rekening heeft aangevraagd. Het rentepercentage dat geldt op de aanvraagdatum van uw lijfrente-deposito, is gegarandeerd als binnen dertig dagen uw inleg is ontvangen. Stort u in deze periode van dertig dagen een bedrag op uw lijfrente-deposito en is op dat moment de rente hoger? Dan geldt zelfs dit hogere rentepercentage. Stort u een bedrag na deze dertig dagen, dan geldt de rente op de datum uw geld ontvangen is.

Voorbeeld

Stel, u vraagt op 1 januari 2010 een lijfrente-deposito aan. Op dat moment is de rente 4,0%. U stort op 28 januari 2010 een bedrag van e 4.000,-. De rente is gestegen en is op 28 januari 2010 4,2%. U ontvangt dan de rente van 4,2%. Is de rente op 28 januari 2010 3,9% dan geldt de rente van 4,0% omdat u binnen dertig dagen na de aanvraag een bedrag stort.

Stort u 5 februari 2010 een bedrag op uw lijfrente-deposito? Dan geldt de rente van 5 februari 2010. Deze kan dan dus hoger of lager zijn.

Beleggen met de bankspaarrekening

Beleggen kan natuurlijk ook. U belegt zelfstandig via de bankspaarrekening. Dit betekent dat u vrij kunt kiezen uit de beleggingsfondsen zonder dat u hierbij advies van ons krijgt (dienstverlening op basis van execution-only).  Vraag ons in welke fondsen u kunt beleggen. U betaalt geen aan- en verkoopkosten voor de beleggingsfondsen. Uw hele inleg wordt dus belegd. De kosten van het beleggingsfonds zelf, verwerkt de fondsbeheerder in de koers.

Let op

Via de bankspaarrekening krijgt u geen beleggingsadvies. Ook wordt uw portefeuille niet periodiek door ons beoordeeld. U moet daarom zelf nagaan of binnen uw portefeuille de verhouding tussen risico en rendement aansluit op uw persoonlijke situatie. Voor het beleggen in beleggingsfondsen is een apart aanvraagformulier met onder andere vragen naar uw kennis en ervaring op het gebied van beleggen.

Voordelen bankspaarrekening voor opbouw zzp pensioen

• U heeft garantie op de rente tot dertig dagen nadat uw aanvraag ontvangen is.
• Als particulier is uw inleg, bij voldoende jaar- en reserveringsruimte, aftrekbaar van uw inkomen bij uw aangifte inkomstenbelasting.
• Sparen en beleggen met één rekening.
• U bepaalt jaarlijks zelf of u een bedrag stort op uw rekening.
• U kunt kiezen uit een variabele rente, een vaste gegarandeerde rente door (een deel van) het kapitaal voor een bepaalde periode vastzetten op een lijfrente-deposito, of beleggen in beleggingsfondsen.
• Ruime keuze uit beleggingsfondsen.
• U betaalt geen aan- en verkoopkosten voor de fondsen of kosten als u van fonds wilt veranderen.

De bankspaarrekening en de inkomstenbelasting

Het bedrag dat u opbouwt met de bankspaarrekening moet u, uiterlijk in het jaar dat u 70 jaar wordt, gebruiken voor de aankoop van een lijfrente-uitkering. Als particulier kunt u uw inleg op uw bankspaarrekening, bij voldoende jaar- en reserveringsruimte, aftrekken van uw inkomen bij uw aangifte inkomstenbelasting. Als ondernemer kunt u daarnaast ook (een deel van) de fiscale oudedagsreserve en/of de stakingswinst op de bankspaarrekening storten.

Ook kunt u lijfrentekapitaal uit een bestaande of expirerende lijfrenteverzekering of -rekening overboeken naar de bankspaarrekening. Vraag uw ons naar de mogelijkheden en naar eventuele kosten.

Let op! Geld opnemen uit uw bankspaarrekening heeft fiscale gevolgen. Vraag ons om advies.

Ik wil meer informatie

Wilt u meer informatie over banksparen neemt u dan contact met ons op.
Lijfrentebanksparen met een geblokkeerde rekening heeft veel mogelijkheden. U kiest zelf of u wilt sparen (variabele en/of vaste rente) en/of beleggen via deze rekening. Na de opbouw- periode moet u het opgebouwde kapitaal gebruiken voor een lijfrente-uitkering.

Voordelen

Lijfrentesparen en/of beleggen met slechts één rekeningnummer.  Sparen vanaf elk gewenst bedrag en beleggen vanaf E 25,-.  Elke gewenste depositotermijn tot en met dertig jaar is mogelijk. Mogelijkheid van eenmalige en periodieke inleg. Automatisch sparen via incasso.  Internetbankieren en saldo-informatie via internet (In Bancaire Diensten),  24 uur per dag, zeven dagen per week.  Flexibele rekening voor lijfrenteopbouw in box 1; spaar-, deposito- en
beleggingsmogelijkheden.  Flexibele looptijd tot uiterlijk in het jaar waarin de klant 70 wordt. U kunt onder fiscale voorwaarden zelf de hoogte van het te storten bedrag, de looptijd en de rente kiezen.

Hoge kapitaalopbouw door uitstekende jaarlijkse rentevergoeding.

Met deposito's heeft u zekerheid van een gegarandeerde rente.

Rente op rente over het spaartegoed.
Beleggen zonder aan-, verkoop- en switchkosten (wel beheerkosten voor
fondsbeheer).Wat zijn de kosten:

  • Over de inleg worden geen kosten ingehouden.
    Ook worden er geen aan- en verkoopkosten berekend.
  • Beheerkosten doorberekend voor het fondsbeheer (alleen beleggingsvariant)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page