fbpx
Image
Image

ADHD’ers gediscrimineerd bij aanvragen aov verzekering


Volgens Achmea komt het inderdaad voor dat mensen met bijvoorbeeld ADHD een hogere premie betalen, maar dan is er in de meeste gevallen meer aan de hand.

Dan heeft de aanvrager bijvoorbeeld ook gemeld dat hij in het verleden drugs heeft gebruikt, of overgewicht heeft. "Tachtig tot negentig procent wordt bij ons gewoon geaccepteerd. Voor de rest geldt een hogere premie. Ik weet niet van iemand die een verzekering is geweigerd wegens ADHD", aldus de woordvoerder.

"Als er gesproken wordt met de verzekeraars en deze vraag wordt gesteld, is er altijd een correct antwoord, dat het volgens gestelde regels is", reageert Impuls op de website.

"En dat het daarnaast niet alleen zou gaan om het label ADHD, maar dat een combinatie van diverse labels een verzekering kan doen besluiten om de persoon in kwestie uit te sluiten. Wel wordt gezegd dat de diagnose ADHD niet mee helpt. Een uitgeklede vorm van een verzekering wordt ook wel aangeboden in deze context of er wordt een torenhoge premie gevraagd.

Het gaat nog verder als je bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering af wilt sluiten, waarbij je aankruist dat je de diagnose ADHD hebt. Als je vervolgens wordt uitgesloten, dan ben je verplicht dit bij een volgende aanvraag te melden. Kortom, je hebt geen eerlijke kans, omdat je door die ene uitsluiting direct al negatief belast bent."

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page