fbpx
Image
Image

Wibi's arbeidsongeschiktheidsverzekering lijkt weggegooid geld
(Telegraaf door Wilma Nanninga)

020 >> Wibi kan het er eigenlijk niet bij hebben. Maar het gebeurt toch. Onze geliefde concertpianist betaalt een vermogen aan verzekeringspremie: 12.500 euro per jaar. Maar dat geld zorgt er niet voor dat hij verzekerd is, nu hij door twee blootliggende gehoorzenuwen niet kan werken.

Zijn manager: „We hebben alle spullen gisteren naar de advocaat gestuurd. Het is ongelooflijk dat de verzekering niet wil betalen. Er schijnt in de kleine lettertjes te staan dat er een wachttijd van een jaar is voor een eventuele uitkering. Wij dachten met een dochter van Lloyds, AON, goed te zitten. Maar niets is minder waar."

Wibi heeft nu al een schade van een ton. Door de kwaal aan zijn beide oren hoort hij alles vervormd. De manager: „Hij kan echt niet spelen, en hij wil zo graag. We zeggen het ene concert na het andere af. De artsen van intussen twee academische ziekenhuizen zijn erbij betrokken. Met medicamenten wordt alles op alles gezet. Maar er is nog geen verbetering. Wibi moet zich ontspannen. Elke keer dat hij speelt neemt de frustratie toe."

De zaak wordt nog tragischer doordat Wibi dacht financieel veilig te zijn met een arbeidsongeschiktheidpolis die hem in geval van ongeval of ziekte zou uitkeren. „Er is een wachttijd van 52 weken en de verzekering betaalt pas als Wibi echt halfdood is. Dat stadium hopen we nooit te bereiken."

De advocaat van de concertpianist, Oscar Hammerstein, bekijkt hoe de zaak het beste kan worden aangepakt. „Dit riekt naar malafide handelen. En een polis die niet deugt. Ik geef Wibi gelijk. Ons kantoor heeft nog nooit een rechtszaak voor Wibi verloren. Wij bekijken hoe we de zaak het beste kunnen aanpakken."

In Nederland is de arbeidsongeschiktheidspolis aan de concertpianist aangeraden door een tussenpersoon van AON. In hun commentaar zeggen zij dat Wibi wel heeft geweten waar hij zijn handtekening onder zette: „Hij had de keuze tussen wel of geen wachttijd van een jaar. Omdat het al zo'n dure verzekering is, heeft hij gekozen voor wel een wachttijd. Omdat hij het risico van een griepje of verkoudheid natuurlijk wel kan dragen. Dat hem nu iets anders treft, vinden wij ook tragisch. Maar wij gaan ervan uit dat iemand die zijn gezondheid verzekert, weet wat hij doet."

Redactie: Wibi mogen wij je onze diensten aanbieden!?


Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page