fbpx
Image
Image

AOV Prijzenslag verhevigt

AOV Prijzenslag verhevigt

Na de scherpe premiedalingen bij autoverzekeringen begint nu de concurrentie bij AOV's toe te nemen, schrijft Het Financieele Dagblad. 'De premies dalen, zowel in het zakelijke segment als voor particulieren', bevestigt Ronald Tamboer, partner van het consultantsbureau IG&H. Volgens hem is de markt voor AOV's, naast die voor pensioenen, nog een van de weinige groeimarkten. 'Andere markten, zoals die voor levensverzekeringen, krimpen alleen maar. Verzekeraars zijn op zoek naar nieuwe omzet- en winstbronnen.'

De scherpere concurrentie op de markt voor AOV's kan goed uitpakken voor zzp'ers. Zij zijn gedwongen zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten omdat zij anders bij ziekte of een ongeval zonder inkomen komen te zitten. Ze hebben kritiek geuit op de AOV's. Die zouden te duur zijn en te veel uitsluitingen kennen. De klagers kregen in juni steun van de AFM. Volgens de toezichthouder zijn veel van deze AOV's zo 'uitgekleed' (minder dekking en lage uitkeringen) dat het voor zelfstandigen eigenlijk nauwelijks zin heeft er een af te sluiten. Ook zette de AFM vraagtekens bij de hoogte van de premie in relatie tot het gelopen risico.

De scherpere concurrentie houdt een gevaar in voor de verzekeraars. Aanhoudende margedaling kan in de toekomst tot verliezen leiden, zoals tegenwoordig bij de autoverzekeringen. (FD.nl)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page