fbpx
Image
Image
Premieverhoging TAF Zelfstandigenplan uitleg en oplossingen

Vraag om een oplossing en een overstapformulier

02_gr
Waarom een voorwaarden en premiewijziging bij het TAF Zelfstandigenplan?
U hebt wellicht van TAF onlangs een brief gekregen waarin staat dat de polisvoorwaarden veranderen en wat de verhoogde premie wordt als u de polis door laat lopen zoals die nu loopt, tegen de nieuwe voorwaarden.

Historie
Toen TAF het ZelfstandigenPlan een aantal jaren geleden introduceerde was dit een nieuwe variant op de AOV Verzekering een maandlastenverzekering voor zelfstandigen, en een alternatief voor de duurdere traditionele aov-verzekering.

Iedereen betaalde dezelfde premie, ongeacht leeftijd of beroep, of medische achtergrond. Iedereen werd geaccepteerd zonder verdere medische vragen of onderzoeken.TAF ging er vanuit (dit was voor de crisis) dat een kleine ondernemer niet graag en snel thuis zit, maar langer aan het werk blijft.

Uiteindelijk bestond de portefeuille van TAF al snel uit relatief oudere mensen met zware beroepen, juist die beroepen waarbij de traditionele verzekeraars erg duur waren. Doordat ook veel mensen
met medische klachten zich bij TAF verzekerd hebben, en er ook fraude plaatsvond, omdat de voorwaarden niet duidelijk genoeg bleken, heeft dit tot een onhoudbare situatie qua schadelast geleid.
"De goede moeten dus weer onder de kwade lijden..."De inkomsten staan niet meer in verhouding tot de enorme bedragen die TAF aan uitkering moet betalen. Daarom heeft TAF na besloten de voorwaarden te verduidelijken en de premie aan te passen.

Mag een verzekeraar zomaar de premie verhogen en de voorwaarden aanpassen?
Jazeker. In de polisvoorwaarden staat inderdaad een en bloc clausule. U hoeft hier niet akkoord te gaan, dat is wat anders. Het is overigen goed gebruik om de en bloc alleen in uiterste nood toe te passen. TAF zou het ook veel liever niet gedaan hebben, want het is niet goed voor het imago van deze volmachtverzekeraar in verzekeringsland.

En nu?
U kunt als u wilt de verzekering beëindigen, omdat u de premieverhoging te hoog vind, of wellicht boos bent. Maar kunt u de verzekering wel missen? Een verzekering beschermt ook opgebouwde uw vermogen op uw spaarrekening of de waarde in uw huis, als u zonder aovverzekering in de bijstand komt, bent u eerst aangewezen op uw eigen middelen.U zit bovendien gelijk zonder middelen als u wat overkomt, en uw bedrijf staat op het spel.

Elders
Kunt u wel ergens anders terecht voor hetzelfde geld? Bent u gezond genoeg om over te stappen? Een nieuwe verzekeraar gaat oude kwaaltje vaak uitsluiten van de dekking.Is er een oplossing tegen een lage premie?Jazeker wel, maar dit is niet 1-2-3 geregeld, we moeten degelijk advies en vergelijk voor u maken.

Met en zonder provisie1.We kunnen kijken of we de verzekering kunnen aanpassen zodat ie wat voordeliger uitvalt
2.We kunnen voor u een nieuwe verzekering sluiten elders met of zonder provisie, dat kan voor u tot 20% goedkoper zijn. Wij hebben dan geen inkomsten meer, en u betaalt dan aan ons eenmalig een bedrag.

Zelf een LOW Budget Vergelijking maken

Persoonlijk AOV AdviesRapport met laagste premiegarantie

laten maken doorde AOV Expert met laagste premiegarantie. Kosten € 180,-, maar geheel gratis, als u klant bent van TUNE! Als u geen aov-zzp.nl TUNE! klant en als u uiteindelijk de nieuwe polis via ons afsluit, of de oude TAF polis via ons continueert, is dit advies ook gratis!





Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page