fbpx
Image
Image

Veverlagen verzekerd bedrag aovrlagen AOV verzekering

Het verlagen van een lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering kon lang niet zomaar op elk willekeurig moment bij alle verzekeraars. (Aegon, sommige AOV's van Allianz, De Amersfoortse, Generali) en meestal alleen per hoofdvervaldatum.

Als wij even kijken naar de achterliggende reden, waarom wij dit verzoek de afgelopen en huidige crisis menigmaal kregen, is omdat ondernemers thuis volkomen gezond, maar soms een beetje ongeduldig en gestressed op de bank zaten. Geen opdrachten, wel kosten. Niet ziek, maar geen binnenkomende gelden. Terwijl de premie van de AOV die afgeschreven werd terwijl ze op dat moment eigenlijk niet konden betalen.

Anno 2020 is het gemakkelijker om je verzekerd bedrag te verhogen of te verlagen. Vaak met 10% elk jaar tot een maximum leeftijd, Verhogen is altijd een groter risico voor een AOV verzekeraar dan een verlaging. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat iemand express ineens zijn verzekerd bederag wil verhogen, net terugkomend van een doktersbezoek. Alleen Movir is tot op heden onevenredig streng: Als je kiest voor een 5 jarig contract met de hogere korting ten opzichte van de dagelijkse opzegbare maar duurdere variant, kun je niet je verzekerd bedrag aanpassen naar wens. Ze kunnen je immers aan je 5-jarig contract houden!  Dan moet je maar meer betalen voor de dagelijks opzegbare variant, met een jaar contract dat steeds jaarlijks verlengd wordt. Snap je het nog? 

Sluimerdekking AOV

Op het moment dat de verzekerde bedragen uit de pas lopen met het inkomen waarop het gebaseerd is, en/of er betalingsmoeilijkheden zijn, kunnen wij u bijstaan in het verzoek aan de maatschappij, om een oplossing te vinden. Sommige verzekeraars zijn dan bereid de dekking aan te passen voor een beperkte periode, en soms zelfs de polis te beeindigen. Vaak zijn daar wel financiele onderbouwingen/bewijzen voor nodig. Sluimeren kan ook als je een Sabbatical opneemt, even tijdelijk in loondienst gaat en nog niet weet of je weer terug ondernemer wordt.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page