fbpx
Image
Image

ZZp'ers simpelweg geen geld voor pensioen

Niet de vraag of ze er geld voor overhebben, maar simpelweg gebrek aan voldoende inkomsten om een pensioenregeling te treffen.

Dat is de situatie onder meer dan de helft van 1429 zzp'ers die meededen aan een onderzoek van het online interimnetwerk .Van de 1429 ondervraagde zzp'ers gaf 59% aan niet genoeg geld te hebben voor pensioen of hier überhaupt nog niet mee bezig te zijn. Daartegenover staat dat 41% wel tevreden is over het bedrag dat men zelf reserveert voor de oudedag.

Opmerkelijk: marketing en communicatie professionals schijnen de meeste moeite te hebben om een appeltje voor de dorst op te potten: 65% van hen wil meer geld opzij zetten dan ze nu kunnen doen. Ook zelfstandige HR-adviseurs zitten in dat schuitje: 63% van hen is ontevreden over de eigen bijdrage. Zelfstandigen in finance en ICT zijn met 48% respectievelijk 46% het meest tevreden over de duiten die ze in hun pensioenzak kunnen doen.

Vorig jaar kwam de SER met een advies om pensioen- en andere financiële producten voor zzp'ers toegankelijker te maken. Zolang ‘toegankelijker' niet 1 op 1 vertaald wordt naar betaalbare alternatieven van de huidige producten, zullen genoemde percentages niet verbeteren.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page