fbpx
Image
Image

AOV verzekeringen beloning transparant?

Het Verbond van Verzekeraars is voor actieve transparantie, ook bij schade. Dat staat in een reactie van het Verbond op de brief van minister De Jager van Financiën aan de Tweede Kamer over de aanstaande stelselwijziging van de financiële dienstverlening.Over een aantal zaken zijn de verzekeraars en De Jager het eens: het verbod op bonusprovisies bij schadeverzekeringen voor zowel de particuliere als zakelijke markt, het tegengaan van volumegerelateerde commissies, het vaststellen van een passende beloningsnorm binnen het volmachtbedrijf en het verbod op een efficiencyvergoeding tussen aanbieders en het intermediair.

Als het gaat om transparantie lopen De Jager en het Verbond niet in de pas. De Jager kiest voor transparantie over provisies bij schade op verzoek van de klant. Het Verbond is voorstander van actieve transparantie, ook bij schadeverzekeringen. Dat sluit bovendien aan bij het bestaande privaatrechtelijke kader zegt het Verbond.

De minister stelt ook een dienstverleningsdocument voor het directe kanaal voor met een uitsplitsing van advies- en distributiekosten. Het Verbond wijst erop dat voor het directe kanaal echter al een kwalitatieve kostenverklaring bestaat.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page