fbpx
Image
Image

AOV contractstermijnen beperkt!!

Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook de looptijd van zakelijke verzekeringen wordt beperkt tot één jaar. Na particuliere schade- en inkomensverzekeringen zijn binnenkort namelijk de aov's aan de beurt. Het Verbond van Verzekeraars wil de contractstermijn van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers gaan beperken tot één jaar.

Nu is de contractsduur van veel aov's nog minimaal drie tot vijf jaar. Het hanteren van jaarcontracten komt meer in gebruik, hoewel er vanuit het verleden ook nog talloze polissen circuleren met een termijn van tien jaar. De aanstaande beperking van de contractsduur vloeit voort uit de eerder vastgestelde 'Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen'.

De code, die bindend is voor alle maatschappijen die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars, is in juli uitgebreid met particuliere inkomensverzekeringen. De belangrijkste hieronder vallende categorie is die van de betalingsbescherming. Verder geldt de regel voor ongevallenpolissen en individuele WIA-aanvullingen. Voor lopende (particuliere) inkomensverzekeringen worden de gedragscoderegels na 1 oktober van kracht, op het moment dat een polis wordt verlengd.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page