fbpx
Image
Image

Drie ZZP Arbeidsongeschiktheidverzekeringen vergeleken

Drie ZZP Arbeidsongeschiktheidverzekeringen vergeleken
Nog steeds zijn veel ZZP'ers niet of nauwelijks verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. "Dat komt later wel" is een veelgehoorde verklaring van de zelfstandigen. Later is echter al lang begonnen. Dit terwijl vooral startende ZZP'ers direct in de problemen komen bij een langere ziekteperiode. Een ziekengelduitkering voor zelfstandigen is er niet zoals bij mensen in loondienst. Niet kunnen werken betekent geen inkomen.

Te duur, beperkingen of uitsluitingen
De standaard verzekeringen voor ZZP'ers zijn vrijwel niet te betalen of hebben grote beperkingen in de uitkering. Maar groter is vaak de leeftijdsbeperking voor de toelating van de verzekeraar. Veel van de ZZP'ers zijn 45 jaar of ouder en dan zijn de premies van reguliere arbeidsongeschiktheidverzekeringen extra prijzig, verzekeraars houden niet van risico's en bedenken veel uitsluitingen, keuringen of andere beperkingen.

Lokken met starterskortingen werkt vertroebelend
Inmiddels beginnen veel verzekeringsbedrijven in te zien dat de markt voor verzekeringen van ZZP'ers wel eens heel interessant kan zijn. Steeds meer mensen worden ZZP'er, ook in deze crisistijd. Veelal bieden maatschappijen de standaardverzekeringen aan met een starterskorting om zo doende toch de mensen binnen te halen voor de dure verzekeringen. Maar na één of twee jaar moet men stevig gaan betalen voor de te dure verzekeringen, polissen lopen vaak minimaal 5 jaar. Dan lopen de premies snel in de papieren.

Inmiddels zijn er meer partijen die ogenschijnlijk voordelige arbeidsongeschiktheidverzekeringen aanbieden. We hebben een aantal verzekeringen vergeleken. Het Cardif Zelfstandig Zeker Plan, de Zilveren Kruis Polis van het FNV en het TAF Zelfstandigenplan. Andere verzekeraars hebben we buiten beschouwing gelaten omdat deze premies vaak buiten het bereik van de ZZP'ers vallen.TAF Zelfstandigenplan

Cardif

FNV Basis Aov

Wachttijd

1 maand

3 maanden

1 maand

Uitkering vanaf

35% arb.ongeschikt

80%

45%

Uitkeringspercentage

100%

80 - 100%

Vanaf 50%

Uitkeringsduur

2 jaar + 3 jaar

2 jaar + 3 jaar

2 jaar

Max. maandbedrag

€ 5000,-

€ 2000,-

€ 1666,-

Maximale bedrag

Totaal € 750.000,-

Totaal € 140.000,-

€ 20.000,- p/j

Bij overlijden

€ 1000,-

Max. € 5000,-

0

Max. eindleeftijd

65 jaar

65 jaar

Beroepsafh.

Min.contractduur

5 jaar

5 jaar

1 jaar

Max. contractduur

30 jaar

10 jaar

2 jaar

Opzegbaar

stopzetten bedrijf

niet

1 x per jaar

Fiscaal aftrekbaar

Ja

Ja

Ja

Aanpasbaar bedrag

Ja

Ja

Nee

Maandpremie

€ 82,-

€ 79,-

€ 50,-

Korting leden

5%

0%

10%

Lidmaatschap

€ 20,- per jaar

Nvt

€ 180,- per jaar

Dekking door

Quantum Leben

BNP Paribas

Achmea

Opmerkingen

FNV is de goedkoopste maar met beduidend mindere dekking
De premies zijn afhankelijk van uw leeftijd. In bovenstaande tabel zijn we uitgegaan van een man, 40 jaar, administrateur en een verzekerd maandbedrag van € 1666,- De verzekering van het FNV is de goedkoopste, maar geeft een beduidend lagere dekking, zie onderstaande opmerkingen. Bovendien dient u wel eerst lid te worden bij het FNV en de jaarlijkse contributie van € 180,- te betalen.

Uitkering verschilt in grote mate
Goedkoop wil niet zeggen dat dit een goede dekking geeft. Met name het arbeidsongeschiktheidspercentage van 45%, krijgt u slechts een uitkering van € 831,-. Dit is geen sterk punt van de Zilveren kruis/FNV Verzekering. Bij het TAF Zelfstandigenplan krijgt u vanaf 35% arbeidsongeschikt een 100% uitkering van €1666,- Bij Cardif krijgt u een 100% uitkering als u 45% of meer arbeidsongeschikt bent.

Wachttijd van 3 maanden
De wachttijd bij Cardif van 3 maanden vinden we te lang. Een gemiddelde ZZP'er die ziek is en drie maanden geen inkomen heeft komt in problemen, bovendien duurt het na een ziekteperiode vaak ook wel langere tijd dat u weer nieuwe opdrachten heeft.

Maximaal maandbedrag
Veel ZZP'ers hebben vaste lasten die meer dan € 2000,- bedragen, deze kunt u alleen verzekeren bij Cardif en het TAF Zelfstandigenplanstandigenplan.

Maximale uitkeringsperiode
Deze bedraagt bij de Zilveren Kruis Polis 2 jaar, bij Cardif 10 jaar en het TAF Zelfstandigenplan is af te sluiten voor maximaal 30 jaar.

Contractduur - opzeggen
De verzekering van Cardif is niet opzegbaar voor de eindperiode, het TAF Zelfstandigenplan is altijd opzegbaar bij bedrijfsbeëindiging en anders na 5 jaar, de Zilveren Kruis/FNV Polis is per jaar opzegbaar.

Bron: ZZP Nederland

Redactie Arbeidsongeschiktheidsverzekering.net: Helaas worden hier slechts DRIE producten zeer beperkt vergeleken, van de meer dan veertig varianten. Wilt u een volledig vergelijk? Dan weet u Arbeidsongeschiktheidsverzekering.net te vinden!Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page