fbpx
Image
Image

Van zzp'ers in de aov zzp bouw heeft 57% een aov

AM

Van de 80.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp) die actief zijn in de bouwwereld, beschikt 57% over een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov). Vakbond FNV stelt dat haar leden voorstander zijn van een verplichte basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid. "Met name oudere zzp'ers worden veelvuldig geweigerd door verzekeraars."

 

"De meerderheid van de zzp'ers in de bouw verzekert zich voor risico's die de continuïteit van het bedrijf in gevaar kunnen brengen", stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), na een grootschalige enquête in opdracht van Cordares, pensioenuitvoerder van onder andere de bouwsector. Naast een aov beschikt 68% over een aansprakelijkheidsverzekering. Slechts 30% heeft voorzieningen voor het pensioen getroffen.

Volgens het EIB ligt het aantal zzp'ers in de bouw over tien jaar tussen de 80.000 en 125.000. Nu hebben zij gemiddeld een brutojaarinkomen van € 42.000 (netto € 2.430 per maand), afkomstig van gemiddeld tien opdrachtgevers. Zzp'ers in de bouw zijn vaak man en tussen de 40 en 49 jaar oud.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page