fbpx
Image
Image

Kwaliteit advies AOV belangrijkst

Niet de prijs maar de kwaliteit van het product en de service van de verzekeraar zijn voor zzp'ers en MKB-ondernemers het belangrijkst bij de keuze van een AOV. Dat blijkt uit onderzoek van Millward Brown in opdracht van Reaal Verzekeringen.

De verzekeraar legde ondernemers en zzp'ers de mogelijkheid voor om zelf een goedkopere AOV samen te stellen die minder dekking biedt. De conclusie: ook al kan de ondernemer zelf invloed uitoefenen op diverse variabelen (zoals oorzaken, mate van arbeidsongeschiktheid, wachttijd of uitkeringsduur), vaak kiest hij toch voor een volledige(re) dekkingsgraad tegen een hoger tarief.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat een goed advies een belangrijke voorwaarde is bij het sluiten van een AOV. Een heldere uitleg en meer transparantie dragen namelijk bij aan het vertrouwen dat men heeft in de verzekeraar en het product. Een AOV is niet goedkoop, dus er moet zekerheid zijn dat er ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt als dat nodig is.

De ondervraagden bevestigden het beeld dat ondernemers en zzp'ers niet staan te springen om een AOV af te sluiten. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn de hoge kosten van een AOV daar niet de belangrijkste reden voor. De belangrijkste redenen om geen AOV af te sluiten zijn de volgende:

De risicoperceptie van de ondernemer (‘Als ondernemer kies je bewust voor meer risico dan een werknemer in loondienst');
De fase waarin de onderneming zich bevindt (‘Het starten van een bedrijf brengt al zoveel kosten met zich mee');
Type branche waarin de ondernemer werkzaam is (‘In mijn branche is het risico om arbeidsongeschikt te worden erg klein');
Wantrouwen in verzekeraars (‘Keren ze wel uit als het nodig is?');
Ondoorzichtigheid van het product (‘Ik wil precies weten wat ik afsluit');
Desinteresse in het onderwerp verzekeringen (‘Het is zo'n gedoe').

De motivatie van zzp'ers en ondernemers omwel een AOV te sluiten is voornamelijk gebaseerd op emotie: ze willen geen risico's nemen op het gebied van inkomenszekerheid. Voor ondernemers met personeel betekent dat vooral het veilig stellen van de bedrijfscontinuïteit en voor zzp'ers en starters is de belangrijkste reden het behoud van de levensstandaard en de financiële verantwoordelijkheid voor partner en eventuele kinderen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page