fbpx
Image
Image

Doe het zelf zzp-ers met AOV veel -slechter-af

Zelfstandig ondernemers nemen grote risico's met betrekking tot het afsluiten van een AOV verzekering of voorziening.

Sinds jaar en dag klagen ondernemers over de hoge kosten en complexiteit van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, het feit dat AOV's lastig te vergelijken zijn en het gebrek aan vertrouwen in de uitkeringszekerheid (ofwel inkomenszekerheid voor de ondernemer).

Ofwel duur, onmogelijk goed te vergelijken, en keren zij dan wel uit als ziek ben!? Uit tienduizenden gesprekken in de afgelopen zeventien jaar is gebleken dat dit een wijdverbreid en diepgeworteld vertrouwensprobleem is. In die 17 jaar is ook duidelijk geworden dat met intensieve voorlichting, begeleiding en coaching, door uitgebreide vergelijkingen, en doorrekenen van verschillende scenario's veel ondernemers tot de ontdekking komen dat een AOV helemaal niet zo duur hoeft te zijn als ze altijd dachten.

Dat, indien dit op de juiste integere open en eerlijke manier gedaan wordt, het vertrouwen er wel is, en dan komen ze erachter dat er ook op een juiste en fijne manier met hun omgegaan worden als ze met ziekte te maken krijgen. En ja, er wordt ook uitgekeerd. En ook preventieve diensten* die vaak ook verzekerd zijn bij AOV kunnen erg prettig en nuttig zijn. En worden ook volop aangeboden, maar er wwordt nog te weinig op ingezet.

Waarom maken zelfstandig ondernemers domme gemakzuchtige keuzes? 

Er zijn verschillende redenen waarom veel ondernemers zonder zich te bekommeren om kwaliteit en inhoud vaak de goedkoopste en makkelijkste optie kiezen bij het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), zelfs als ze onzeker zijn of dit de juiste keuze is en of ze wel uitgekeerd zullen krijgen:

- Gebrek aan bewustzijn: Veel ondernemers zijn zich niet volledig bewust van de risico's van arbeidsongeschiktheid en de mogelijke gevolgen ervan. Hierdoor nemen ze soms impulsieve beslissingen bij het afsluiten van een AOV zonder grondig onderzoek te doen naar de voorwaarden, dekking en betrouwbaarheid van de verzekeraar.

- Kostenbesparing: Ondernemers zijn vaak gericht op het minimaliseren van kosten, vooral bij het opstarten van hun bedrijf. Ze kunnen de neiging hebben om te kiezen voor de goedkoopste optie zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen op lange termijn.

- Gebrek aan vertrouwen in (onafhankelijk adviseurs: Sommige ondernemers hebben misschien een negatieve perceptie van adviseurs en zijn terughoudend om te betalen voor AOV diensten. Ze kunnen twijfelen aan de toegevoegde waarde van een adviseur en denken dat ze het zelf wel kunnen afhandelen, zelfs als dit uiteindelijk tot suboptimale beslissingen leidt.

- Onzekerheid over de toekomst: Ondernemers kunnen zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf en financiële stabiliteit, vooral in de beginfase. Hierdoor kunnen ze geneigd zijn om te kiezen voor de goedkoopste optie om kosten te besparen, zelfs als dit betekent dat ze mogelijk minder gedekt zijn of een lagere kwaliteit van dienstverlening ontvangen.

- Gebrek aan tijd en kennis: Het afsluiten van een AOV kan een complex proces zijn, vooral voor ondernemers die al druk zijn met het runnen van hun bedrijf. Ze kunnen het moeilijk vinden om de tijd te vinden om zich te verdiepen in alle opties en de beste keuze te maken. Hierdoor kunnen ze snel geneigd zijn om te kiezen voor de makkelijkste en snelste optie, zelfs als dit niet de meest verstandige keuze is.

In werkelijkheid is het te allen tijde voordeliger zijn om een AOV Specialist in te schakelen bij het afsluiten van een AOV. Een ervaren Specialist adviseur kan niet alleen helpen bij het vinden van de beste dekking tegen de scherpste premies, maar kan ook waardevol advies bieden over de juiste keuzes voor de lange termijn. Door een ervaren Specialist in te schakelen, kunnen ondernemers op lange termijn juist veel geld besparen en zich verzekeren van de beste bescherming voor henzelf en hun bedrijf. Ze zijn verzekerd van optimale service en bescherming van hun inkomen.

Snelle gemakkelijke AOV keuze wordt duur betaald

Een snelle keuze bij het zelf afsluiten van een AOV kan leiden tot onvoldoende dekking, te hoge premies, gebrek aan maatwerk, onvoldoende advies en begeleiding, en risico's op afwijzing of beperkte uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Het is daarom verstandig voor zzp'ers om zich goed te laten informeren en adviseren voordat ze een AOV afsluiten. Ook kan goede begeleiding , en onderhoudsgesprekken in de toekomst leiden tot voordeligere premies door bijv.over te sluiten, gebruik te maken van extra (mantel)kortingen  van AOV-zzp.nl of andere partijen waarmee AOV-zzp.nl professioneel samenwerkt.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page