fbpx
Image
Image

Ondernemer rekent bij arbeidsongeschiktheid /ziekte ten onrechte op steun


Ondernemer rekent bij arbeidsongeschiktheid /ziekte ten onrechte op steun

Bijna de helft van de ondernemers denkt dat de overheid wel zal bijspringen bij arbeidsongeschiktheid. "Ondernemers denken vaak 'dat overkomt mij niet'." Bijna de helft van de ondernemers denkt dat de overheid wel zal bijspringen bij arbeidsongeschiktheid. Helaas..Bijna de helft van de ondernemers denkt dat de overheid dan wel zal bijspringen, blijkt uit onderzoek

Maar niets is minder waar. De overheid doet helemaal niets voor ondernemers die door ziekte hun werk moeten staken. "De overheid heeft weinig te bieden aan zieke ondernemers". Jaarlijks raakt één op de twaalf ondernemers tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt. van onderzoeksbureau Intomart GfK onder 500 zzp'ers en MKB'ers met maximaal tien werknemers, in opdracht van Nationale-Nederlanden.

Snel weer aan de slag

Uit het onderzoek blijkt dat de zzp'ers en MKB'ers het meeste behoefte hebben aan hulp bij wachtlijstbemiddeling (33 procent), het behouden van klanten (19 procent), fysieke en mentale coaching (tien procent) en loopbaanadvisering en outplacement (zeven procent). Ze geven aan dat ze zo snel mogelijk weer door willen gaan met ondernemen, zo nodig met een nieuw bedrijf.

Aangezien de overheid het laat afweten, is het aanbieden van hulp een taak van verzekeraars. Zij staan echter slechts klaar voor veertig procent van de ondernemers, aangezien de rest geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluit. Zij vinden de premie veel te hoog. Nationale-Nederlanden bestrijdt dat. Suur: "Ondernemers denken dat een AOV meer dan 200 euro netto per maand kost; in werkelijkheid liggen de kosten echt lager."

Starters

Een woordvoerder van de verzekeraar vult desgevraagd aan dat de maandelijkse premie gemiddeld 175 euro netto kost. De precieze hoogte is afhankelijk van uw leeftijd, de looptijd (tot aan welke leeftijd wilt u een bedrag ontvangen tijdens ziekte) en de wachttijd (u kunt de verzekeraar bijvoorbeeld een half jaar laten wachten met uitbetaling, zodat u uw eigen reserves eerst kunt opmaken). "Starters doen er goed aan er snel bij te zijn, want die betalen weinig premie vanwege hun leeftijd en krijgen bij de meeste verzekeraars de eerste drie jaar een starterskorting."

Re-integratie en begeleiding

Ruim 72 procent van de ondervraagden heeft er geen idee van dat verzekeraars kunnen helpen met zaken als re-integratie en begeleiding. De woordvoerder van Nationale-Nederlanden vindt dat erg jammer: "We gaan juist erg ver in het helpen van zieke ondernemers. Wij hebben er zelf natuurlijk ook veel belang bij dat zij weer zo snel mogelijk aan de slag kunnen." Ter ondersteuning heeft de verzekeraar een campagne opgezet om aandacht te vragen voor de impact van arbeidsongeschiktheid op ondernemers. Op eenidealewereld.nl worden drie ondernemers gevolgd tijdens hun re-integratietraject.

Bron: Sprout Onderzoek: NN

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page