fbpx
Image
Image

FNV AOV schilders

De Samen Sterk Spaar AOV bestaat al jaren en is een initiatief van AOV-zzp.nl. FNV is óók een samenwerking zoals met AOV-zzp.nl. 

Vakbond FNV AOV schilders introduceert nu ook een arbeidsongeschiktheids voorziening voor zzp'ers. Die werkt volgens het model van een 'schenkkring', zoals ook broodfondsen dat doen. Startende en oudere zzp'ers kunnen meedoen en dan bij ziekte maximaal 2 jaar uitgekeerd krijgen.

Maandelijkse minimale inleg 60 euro Maandelijkse minimale inleg is slechts 60 euro voor 1000 euro netto voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering is 60 euro. Die geeft recht op een uitkering bij ziekte van 1000 euro per maand.

Wie meer denkt nodig te hebben kan meer inleggen. Van de 60 euro minimale inleg is ongeveer 20 euro daarvan geldt als spaargeld en wordt bij het verlaten van de verzekering uitgekeerd. Er geldt een eigen risico van 2 maanden. In die tijd krijgt de deelnemer dus geen uitkering. De veronderstelling is dat iedereen wel 2 maanden kan overbruggen én dat veel arbeidsongeschiktheid binnen 2 maanden over is of dat de zzp’er dan wel ander werk gevonden kan hebben.

De uitkering gaat technisch-juridisch via een ‘schenkkring’: alle deelnemers aan de aov betalen vanuit hun opgebouwde kapitaal in kleine beetjes mee aan de uitkering voor de zieke zzp’er. Het is de manier waarop ook de meeste zogenaamde ‘broodfondsen’ functioneren.

FNV Zelfstandigen loopt met deze aov vooruit om wetgeving die er aan zit te komen en die álle zzp’ers een vorm van aov-verzekering oplegt. In die wetgeving wordt waarschijnlijk een wachttijd van 2 jaar ingebouwd. Die 24 maanden zouden met de uitkering uit de FNV-aov gecovered zijn.

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page