fbpx
Image
Image

Geen werk geen inkomsten, wel goed verzekerd.


Op dit moment bereiken ons berichten over kleine ondernemers die hard geraakt zijn door de crisis. Daarbij komen zij vaak in een spagaat terecht, wat betreft de continuïteit van hun bedrijf, de doorlopende vaste kosten waaronder de verzekeringen en ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering, drukken hard op de begroting, nu de inkomsten zwaar tegenvallen.

Zij zien wel degelijk de noodzaak van de AOV verzekering in, want zij hebben uitdrukkelijk gekozen dit risico te verzekeren.

Maar wat nu als je even geen werk hebt, en er ook geen werk in het verschiet hebt, en dus geen inkomsten, maar wel een kostenpost van enkele honderden euro's per maand aan o.a. verzekeringen. Je zit thuis, bent prima verzekerd, maar er valt niets te verzekeren want je werkt niet. Want de deeltijd w.w. bestaat natuurlijk niet in ondernemersland.

De AOV polis per direct opzeggen kan wel, maar de overeenkomst kan pas per einddatum contract worden ontbonden. Meestal is dat niet de volgende maand, kan zelfs nog wel jaren duren. Dan stopt ook pas de premie-incasso en de premieverplichting. Dat levert dus niet financiële lucht op die je nodig hebt.

De rekening niet betalen is nooit een oplossing want de verzekeraar zal zijn maatregelen van rechtswege treffen. . De premies worden zonnodig via de deurwaarder geëind. Daarna zal de verzekeraar de polis uiteindelijk wel beëindigen. Maar ook dit is voor alle partijen geen oplossing.

Als het economisch tij keert en de ondernemer de storm overleeft, is het de vraag of hij de verzekering, nog wel kan krijgen. Gezondheidswaarborgen zullen vaak opnieuw gevraagd worden. Wellicht heeft de ondernemer in het verleden gebruik moeten maken van zijn arbeidsongeschiktheidsdekking, dan dreigt uitsluiting van oude risicovolle ziektes ontstaan gedurende de looptijd van de oude polis die is stopgezet.

Oplossing?!

-Arbeidsongeschiktheidsverzekering.net- onderzoekt bij een aantal maatschappijen hoe zij omgaan met hun trouwe klanten, die noodgedwongen, een flexibele oplossing vragen. Wordt dus vervolgd!


Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page