fbpx
Image
Image

AOV Fraudepoging ex- verzekeringsadviseur, ook tussenpersoon Unive in de fout

De ondernemer, en ex-verzekeringsadviseur van wie de AFM-vergunning in 2011 werd ingetrokken, runt tegenwoordig in Zaandam een organisatieadviesbureau. Hij vroeg een AOV aan voor een werknemer die later zijn partner bleek. De vrouw bleek nooit werkelijk in dienst geweest te zijn geweest in het bedrijf. De AOV werd aangevraagd op het moment dat de vrouw in dienst treedt.

Exact een maand en een dag later wordt de vrouw arbeidsongeschikt gemeld bij AOV  verzekeraar De Goudse. De Goudse keert bij aanvang wel uit maar zet de betalingen na nader onderzoek stop. Het kwam tot een rechtszaak, omdat tussenpersoon Univé Noord-Holland het antwoord op de slotvraag over het partnerschap zelf invulde. De DGA stelde daarop tussenpersoon Univé Noord-Holland verantwoordelijk voor deze onrechtmatige daad. 

Univé betwist volgens de rechtbank in Alkmaar terecht dat de vrouw ooit in dienst was bij het bedrijf. Het bleef ook in de rechtszaal onduidelijk welke werkzaamheden zij verrichte. Evenmin kwam vast te staan dat zij in dienst was getreden bij het consultancybureau en een leidinggevende functie had..

Het blijkt dat het bedrijf in werkelijkheid helemaal geen werknemers heeft. De vrouw werd in haar functieomschrijving echter aangemerkt als leidinggevende.

Volgens de rechter had het voor de hand gelegen dat de voormalig adviseur Univé Noord-Holland het bestaan van een dienstverband had aangetoond, plus de gestelde arbeidsongeschiktheid en de omvang van de schade had onderbouwd.

Een onrechtmatige daad, stelt de rechter maar is ook van mening dat dit feit niet tot schade heeft geleid. Zijn vordering wordt daarom afgewezen, hij wordt veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, en het verzoek om premierestitutie van de reeds betaalde AOV premies wordt afgewezen. 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page