fbpx
Image
Image

Sharepeople

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met SharePeople

Iedere zzp’er kan zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Met een AOV via een verzekeraar Of door lid te worden van een schenkkring zoals het Broodfonds Door deelnemer te worden van SharePeople. Elke schenkkring doet, net als SharePeople, in de basis hetzelfde: je deelt het risico op arbeidsongeschiktheid met andere zzp’ers. Ieder lid draagt bij aan de kring of het netwerk en als je ziek bent, krijg je een schenking uit de groep.  En deelnemers of leden worden niet van tevoren medish gescreend.

Hoe werkt SharePeople crowdsurance?

Crowdsurance gaat uit van het doen van onderlinge betalingen (donaties) via goede ICT. SharePeople is een online ondernemersnetwerk en heeft haar arbeidsongeschiktheidsvoorziening gebaseerd op dit crowdsurance principe. Er is bij SharePeople (in tegenstelling tot schenkkringen) geen maximum aantal leden, er zijn geen verplichte bijeenkomsten en je kunt direct meedoen: je kunt je online inschrijven. Ook zet je geen geld vast op een geblokkeerde rekening, maar zorg je zelf dat je voldoende geld hebt om schenkingen te doen. Dus is er ook geen buffer en daarmee weinig zekerheid tot voldoende reserves bij teveel zieken (nadeel).

Bij de aanmelding doe je de belofte dat je niet ziek bent en betaal je het inschrijfgeld van €125. Als je ziek bent, meld je je bij een onafhankelijke arbodienstverlener en is je privacy over de aard van je ziekte gewaarborgd. SharePeople dekt slechts een periode van 2 jaar arbeidsongeschiktheid en is te combineren met een AOV met een wachttijd van 2 jaar.

Je betaalt eenmalig de inschrijfkosten (€125) en bevestigt je aanmelding per email. Je belooft dat je niet ziek bent (of dit verwacht de komende zes maanden te worden door een reeds gediagnosticeerde aandoening) op het moment van aanmelding en je bent nog geen 60 jaar.

Per maand doe je maximaal één donatie aan iemand in het netwerk die tijdelijk niet kan werken wegens ziekte of arbeidsongeschiktheid. Daarnaast betaal je maandelijks €10 aan deelnemerskosten.Een griepje kun je zelf wel opvangen. Maar ben je langer dan 2 maanden arbeidsongeschikt, dan meld je dat. Je ontvangt gedurende maximaal 24 maanden donaties.

En je wordt  beoordeeld door een door Sharepeople ingehuurde arbodienstverlener of je ziek bent of niet.

En na 24 maanden stoppen de schenkingen weer, ook bij SharePeople. De meeste mensen die ziek worden, zullen weer aan het werk zijn. De kans is dus heel groot dat je een langere dekking niet nodig hebt.

Ziekteverzuim Als er veel zieken zijn in je kring of netwerk, dan schenk je meer. Bij SharePeople schenk je maximaal 6% van je geselecteerde inkomen bij ziekte. In het geval dat er meer zieken zijn dan verwacht en jij ook ziek bent, zou je echter ook de helft van het door jou geselecteerde inkomen bij ziekte kunnen krijgen.

Vertrouwen Je zult er op moeten vertrouwen dat een mede-deelnemer aan je schenkkring of crowdsurance netwerk echt ziek is, als hij of zij zich meldt. Onderlinge controles kunnen tot frictie leiden. 

Fiscale gevolgen Een schenking doen is niet aftrekbaar van de belastingen. De schenkingen die je ontvangt zijn wel vrijgesteld van belastingen, je hoeft ze dus niet op te geven als inkomen bij de aangifte inkomstenbelasting.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page