fbpx
Image
Image
ongeluk mountainbike

AOV verzekering duur? Lars de Boom betaalt een enorme prijs

Ten eerste dacht Lars " ziekte of arbeidsongeschiktheid, of een ongeluk overkomt mij niet".

ZZP-er Lars de Beer( 45) was er niet aan toegekomen om arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te sluiten. De  kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering hielden hem tegen, omdat hij toen niet beter wistr.

Hij kreeg een een ongeluk met zijn mountainbike en brak daarbij zijn nek. Daardoor is hij van voeten tot schouders verlamd geraakt. Lars had dus nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) en zal vermoedelijk nooit meer kunnen werken. Daarmee betaalt hij  een enorme prijs. Een inschattingsfout met enorme gevolgen. Een onherstelbare vergissing.

Ten tweede, dacht hij, "een AOV verzekering is onbetaalbaar".

Hij wist toen niet dat, als hij zijn uurtarief met een paar euro zou verhogen, hij 2000 netto per maand aan inkomen hebben verzekerd voor minder dan 100 euro per maand.

Hij dacht  "ik zal toch wel recht hebben op een overheidsregeling/er zal toch wel iets geregeld zijn".

Maar hij heeft alleen recht op geld uit de bijstand en de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning.

Lars is zeker niet de enige zelfstandige ondernemer die niet goed is verzekerd. Slechts een derde van de 700.000 ZZP-ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Vaak zijn onwetendheid en vooroordelen over de hoogte van de premie en wantrouwen naar verzekeraars redenen, om het regelen ervan uit te stellen. Of af te stellen.

Lars dacht "ik spaar  wel wat extra, met wat ik bespaar op verzekeringspremie".

Sparen is altijd goed natuurlijk. Het is prima voordat je voor jezelf begint, een goede buffer te sparen. Maar ook als je succesvol gestart bent, blijft een buffer prettig.

Sparen om 25 jaar financieel te kunnen Maar als jij nog 25 jaar mag ondernemen tot je 67e, dan heb je al snel, een spaarpotje van meer dan een € 500.000,- nodig, om te overbruggen tot je AOW. Onmogelijk dus!

Maar zelfs al zou je zoveel middelen sparen/achter de hand hebben, zou je dit vermogen (gedeeltelijk) wellicht beter verzekeren en daarmee, dit kapitaal niet op het spel hoeven zetten.

Wordt geen Lars en neem je verantwoordelijkheid als ondernemer, voor jezelf, je partner/kinderen en voor de continuïteit van je bedrijf en gezin. 

Lars dacht, als ik zometeen, meer tijd heb, beter ga verdienen, ik meer klanten heb, etc...etc...dan regel ik het wel een keer. Later is helaas dichterbij gekomen voor Lars. Dramatisch en zeer pijnlijk in alle opzichten. 

Hoe was het  voor de partner van Lars? 

Op het moment van het ongeluk waren ze samen op vakantie op Texel. Ze werd gebeld door twee vrienden met wie Lars op dat moment aan het mountainbiken was. "Schrik niet maar Lars is gecrasht en voelt zijn lichaam niet meer. 

‘"De eerste paar uren na het ongeluk kon ik alleen maar huilen. Het voelde heel onwerkelijk. Ik weet nog hoe verschrikkelijk het was om Lars daar zo machteloos te zien liggen met allerlei infusen en ademhalingsapparatuur aan zich vast".

Houd jezelf dus niet langer voor de gek, neem je verantwoordelijkheid. 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page