fbpx
Image
Image

Jouw coronavragen over jouw aov verzekering

Wat moet mijn relatie doen als die vermoedt een drager te zijn van het coronavirus?

Meteen melden bij de huisarts. Dat is noodzakelijk voor een eventuele uitkering.

Heeft mijn relatie recht op een uitkering als hij of zij het coronavirus (COVID-19) draagt?

Dezelfde regels gelden als bij andere virus- of bacterie-infecties. Uw relatie heeft alleen recht op een uitkering als er door ziekte lichamelijke beperkingen optreden. En hij of zij daardoor niet in staat is om te werken. Heeft uw relatie milde klachten, zoals verkoudheid, dan is er geen recht op uitkering.

Als mijn relatie ziek is door het coronavirus, krijgt hij of zij dan direct een uitkering?

Nee, op de verzekering is een eigenrisicoperiode van toepassing. In veruit de meeste gevallen zal uw relatie herstellen van het coronavirus (COVID-19) voor het einde van de eigenrisicoperiode. En krijgt hij of zij dus geen uitkering meer.Is uw relatie op dit moment al gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan geldt de eigenrisicoperiode niet meer. Uw relatie krijgt dan mogelijk een hogere uitkering.

Krijgt mijn relatie een uitkering als hij of zij in quarantaine of thuisisolatie moet omdat iemand in de directe omgeving besmet is?

Nee. Deze verzekering is een persoonlijke verzekering. Uw relatie kan alleen een uitkering krijgen als hij of zij zelf ziek is en daardoor lichamelijk niet in staat is om te werken.

Kan mijn relatie de premie tijdelijk verlagen omdat hij of zij geen of veel minder opdrachten heeft?

Ja, dat kan. Uw relatie heeft 3 opties om de premie tijdelijk te verlagen. Alle opties hebben gevolgen voor de dekking. De ondernemer kan de eigenrisicoperiode verlengen. Dit betekent dat als de ondernemer arbeidsongeschikt wordt, hij of zij pas later een uitkering krijgt.De ondernemer kan het verzekerde bedrag verlagen. De premie daalt dan in verhouding met het verzekerde bedrag. Dit betekent dat als de ondernemer arbeidsongeschikt wordt, de uitkering ook lager is. Dit geldt voor de totale periode van arbeidsongeschiktheid.De ondernemer mag bovenstaande 2 opties ook met elkaar combineren.Binnen 1 jaar kan de verzekering weer hersteld worden naar de oude situatie. Dit kan op ieder gewenst moment. Een gezondheidsverklaring, medische keuring of inkomenstoets is dan niet nodig.

Wordt uw relatie in deze tijdelijke periode arbeidsongeschikt, dan kan de polis binnen 1 jaar toch hersteld worden. De herstelde dekking gaat dan pas in nadat uw relatie weer arbeidsgeschikt is. De uitkering blijft tot die tijd gebaseerd op de dekking bij het ontstaan van de arbeidsongeschiktheid.

Kan mijn relatie de verzekering tijdelijk stopzetten omdat hij of zij nu geen of veel minder opdrachten heeft?

Ja, uw relatie kan de verzekering tijdelijk stopzetten voor een periode van maximaal 1 jaar. Hij of zij betaalt dan geen premie meer. En heeft geen recht op een uitkering als hij of zij in die periode arbeidsongeschikt wordt. Na afloop van de opschortingsperiode kan de oude verzekering voortgezet worden zonder een nieuwe gezondheidsverklaring, medische keuring of inkomenstoets.

 Dank aan Avero Achema: Let op: Dit gaat over hun AOV produkt! 18-06-2020

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page