fbpx
Image
Image

KWF wil al na vijf jaar schone lei-beleid bij jongere ex-kankerpatiënten

Het schone lei-beleid moet volgens het KWF niet alleen bij kinderen maar ook bij mensen tot 40 jaar beginnen na vijf jaar. Dat stelt het fonds in zijn consultatiereactie op het Besluit verzekeringskeuringen ex-kankerpatiënten. Dit besluit regelt dat ex-kankerpatiënten die al meer dan vijf jaar (kinderen tot achttien jaar) en tien jaar (volwassenen) van kanker genezen zijn, onder normale voorwaarden geaccepteerd worden op de ORV.

Het KWF: "We vinden het wenselijk om een algemeen geldende maatregel voor ex-kankerpatiënten in de leeftijd 18–39 jaar bij diagnose toe te voegen aan het Concept-Besluit. Belangrijk is dat de cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie laten zien dat er nagenoeg geen verschil is tussen vijfjaars- en tienjaarsoverlevingspercentages tussen kinderen en jonge volwassenen.

Er is dus geen cijfermatige rechtvaardiging voor een andere behandeling van jonge volwassenen ten opzichte van kinderen. Kortom wij vragen om een termijn voor de absolute horizon van vijf jaar te hanteren voor de groep ex-kankerpatiënten jonger dan 40 jaar bij de diagnose kanker en wanneer zij na vijf jaar ziektevrij zijn. Hiermee is de Franse termijnentabel voor deze leeftijdsgroep overbodig, wordt de regeling overzichtelijker en wordt het voor de ex-kankerpatiënt eenvoudiger en duidelijker."

Verder vindt KWF het noodzakelijk maken van het afgeven van een geneeskundige verklaring niet wenselijk. "Door het medisch dossier te voorzien van concrete informatie over de beëindiging van de actieve behandeling is het afgeven een geneeskundige verklaring overbodig."

In hoeverre dit besluit ook relevant is voor kandidaat verzekerden die zich, als zelfstandig ondernemer, willen verzekeren tegen  arbeidsongeschiktheid en ziekte, is nog onbekend.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page