fbpx
Image
Image

Voor en tegenstanders stemmen over verplichte AOV

Voor en tegenstanders stemmen over verplichte AOV

Van de freelance journalisten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) stemde 42,2 procent voor het voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering aan minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken). Bijna evenveel leden (41,1 procent) stemden tegen.

Dat meldt de NVJ. Volgens de beroepsvereniging geeft het minieme verschil aan dat een flink deel van de leden zijn bedenkingen heeft bij huidige voorstel.

Dat er een algemene verzekering komt vinden veel freelance-leden volgens de NVJ geen gek idee, maar dat deze een verplicht karakter heeft oogst wel kritiek. Een groot aantal freelancers heeft daarnaast laten weten dat zij de kosten (tussen de 85 en 150 euro per maand) te hoog vinden en het uitkeringsbedrag (maximaal 1650 euro bruto per maand, met een wachttijd van een jaar) te laag.

Ook vinden ze dat er te weinig garanties zijn voor de toekomst en dat zzp’ers weinig inbreng hebben gehad in de totstandkoming van het voorstel. Eerder deze week gaven zeven zelfstandigenorganisaties al aan met een tegenvoorstel te komen op het voorstel van Koolmees.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page