fbpx
Image
Image

 maximering aov verplichtVerzekeraar pleit voor een maximering van de dekking verplichte aov

 

Dat zei Etienne de Cooker, directeur Univé Schade, vanochtend bij BNR. Het kabinet wil een verplichte AOV voor zzp’ers, maar veel ondernemers zien dat niet zitten. Ze vinden de premie te hoog. Volgens De Cooker is een maximale dekkingsduur van twee jaar voor die verplichte AOV een goed alternatief. 

Lage premie, lagere uitkering
Een dekkingsmaximum houdt de premie laag, maar daar staat ook een lagere uitkering tegenover. “Ondanks dat dat voor veel mensen een minder dekking betekent, vind ik dit een interessante gedachtegang. In de huidige situatie is het alternatief dat je helemaal geen inkomensvoorziening hebt.”

“Als je het risico van arbeidsongeschiktheid helemaal wilt uitsluiten, moet je voor een volledige AOV gaan”, aldus De Coooker in het radio-interview. “Een goede afdekking van het arbeidsongeschiktheidsrisico is de mooiste oplossing. Maar we zien in de praktijk dat veel mensen de premie te hoog vinden.”

Een ander alternatief is volgens De Cooker een terugkeer van de vijftien jaar geleden afgeschafte Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ). Hij is daar geen voorstander van. “De kans is groot dat je dan een opgelegde eenheidsworst krijgt waar maar een heel klein deel van de zzp’ers, of helemaal niemand, op zit te wachten.

Mening van AOV Specialist Arnoud Wennekus AOV-zzp.nl: Allemaal gerommel in de marge, deze publiciteitszoekers. De politiek wil de kleine ZZP-er killen. 200% Zelfstandigenaftrek naar beneden, minimumuurloon kleine zzp-er ingevoerd  kleine BTW regeleing afschaffen. Zometeen verplicht pensioen en verplichte aov.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page