fbpx
Image
Image

Aov afsluiten zonder medische keuringHet is in sommige gevallen wel degelijk mogelijk om een AOV af te sluiten zonder medische keuring. Of bedoel je wellicht een AOV afluiten zonder Gezondheidsvragen te hoeven beantwoorden? Ook dat is mogelijk, maar alleen in bepaalde gevallen.

Het is dus maatwerk waarbij je door zelf aan het doe-het-zelven te gaan je jouw zaken voorgoed kan verprutsen. Het is dus in je eigen belang een AOV Specilaist te consulteren om de zaken goed en helder voor je op een rijtje te zetten. AOV rechtstreeks zelf afsluiten is ronduit onverstandig!

Dit is geen bangmakerij maar helaas de harde realiteit. Doe met deze informatie wat je wilt, maar denk goed na hoe je te werk gaat. Op aov-zzp.nl is de allerbelangrijkste informati te vinden, bestudeer dit dus goed en weeg af of je het zelf wil en kan doen, of niet...

 

Alternatieven voor een AOV verzekering zonder medische keuring


Als zelfstandige bent u de baas over uw financien en uw toekomst. Het is uw verantwoordelijkheid.Want u moet toch uw boodschappen, huis en vervoer kunnen betalen, als u (tijdelijk) niet kunt werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is dan een oplossing. Maar veel mensen vinden een AOV duur., sommige komen niet door de medische keuring voor een AOV. Vandaar deze alternatieven:

Broodfonds/Schenkkring al dan niet digitaal of supersociaal
Een van de alternatieven voor een AOV is een broodfonds. Dat is een groep van 20 tot 50 ondernemers, die samen spreken zij af dat ze elkaar helpen bij arbeidsongeschiktheid. Alle deelnemers sparen elke maand een bedrag op hun broodfondsrekening. Wordt een van de deelnemers ziek, dan ontvangt hij of zij schenkingen van de rest. Met deze schenkingen kan de zieke deelnemer maximaal 2 jaar lang rondkomen. Een mooi en solidair idee, maar er kleven wel wat nadelen aan. Meer weten? Lees alles over het broodfonds.

Vrijwillige verzekering bij het UWV, (Alleen indien je binnen 13 weken aanmeldt bij uit diensttreding)
Werknemers hebben recht op WIA en ZW
Zieke werknemers hebben de eerste 2 jaar recht op loondoorbetaling. Na die 2 jaar kunnen zij terugvallen op de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Soms is er in de eerste 2 jaar van ziekte geen werkgever (meer) om het loon door te betalen. Bijvoorbeeld omdat de werknemer ziek uit dienst is gegaan. In dat geval heeft de werknemer recht op de Ziektewet (ZW).

Als ondernemer kunt u de WIA en ZW voortzetten
Wordt u zelfstandig ondernemer vanuit loondienst of een uitkering? Dan kunt u deze ZW- en WIA-verzekeringen vrijwillig verlengen. U moet dat wel binnen 13 weken nadat u stopt bij uw werkgever, of nadat uw uitkering afloopt, aanvragen. Helemaal hetzelfde als de AOV zijn deze verzekeringen niet. Lees alles over het verlengen van een ZW- of WIA-verzekering op de website van het UWV. Vangnetverzekering
Sommige ondernemers kunnen vanwege medische redenen geen AOV afsluiten. Voor hen is een vangnetverzekering een oplossing. Het verzekerde bedrag van de vangnetverzekering is 70% van het minimumloon. Bovendien is er een wachttijd van een jaar. Wilt u een vangnetverzekering afsluiten? Dan moet u zich binnen 15 maanden nadat u als zelfstandig ondernemer bent gestart aanmelden. Dit doet u bij de verzekeraar die u heeft afgewezen voor een ’gewone’ AOV.

 

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page