fbpx
Image
Image

Hof: 65 is niet hetzelfde als AOW-gerechtigd; ambtenaar krijgt geen aanvullende uitkering

Nieuw aanbod
Dat argument onderbouwde ze door aan te voeren dat ze in december 2013 een brief van de verzekeraar ontving met een aanbod om goed verzekerd te blijven tot haar AOW-leeftijd. Door een kleine premieverhoging te betalen zou ze verzekerd zijn van een aanvullende uitkering totdat ze met pensioen gaat. Echter was daar wel de voorwaarde aan gekoppeld dat ze weer zou herstellen en minimaal vier weken aaneengesloten het werk zou hervatten. “Leidt uw huidige ziekte na 1 januari 2014 tot een arbeidsongeschiktheidsuitkering, dan krijgt u deze uitkering tot 65 jaar.”

Premie
Het gerechtshof oordeelt dat volgens de voorwaarden de IPAP-uitkering stopt in de maand waarin de vrouw 65 wordt, ongeacht de hoogte van de AOW-leeftijd. “Het ligt niet voor de hand dat Loyalis bij het sluiten van de verzekeringsovereenkomst heeft bedoeld toekomstige verhogingen van de AOW-leeftijd tegen een daar niet op afgestemde premie voor haar rekening te nemen,” aldus het gerechtshof.

Niet langer uitkeren
De ambtenaar meende overigens ook dat Loyalis het nieuwe aanbod voor een verzekering die zou doorlopen tot de AOW-gerechtigde leeftijd alleen had mogen doen voor een groep verzekeringen en niet voor een groep verzekerden. Ook hierin ging het hof niet mee, omdat er geen rechtsregel is die dit verbiedt. “Loyalis heeft niet de tussen haar en appellante geldende afspraken en voorwaarden gewijzigd. Wat gewijzigd is, is het moment waarop appellante AOW-pensioengerechtigd wordt. Dat is het gevolg van een wetswijziging. Die wetswijziging verplicht Loyalis niet om langer uit te keren dan zij met appellante heeft afgesproken.”

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page