fbpx
Image
Image

De Amersfoortse AOV brengt de wachttijd voor zwangerschap in de arbeidsongeschiktheids-verzekeringen terug naar 1 dag. De verzekeraar wil zich hiermee onderscheiden voor vrouwelijke ondernemers. Nu nog keert De Amersfoortse aan ondernemers met een AOV pas uit als de uitgerekende datum minimaal een jaar ligt na de ingangsdatum van de polis. Met een brief van een arts of verloskundige moet dat aangetoond worden. Vanaf 1 februari geldt niet meer de verwachte bevallingsdatum. Zolang de zwangerschap maar begonnen is minimaal een dag na het ingaan van de verzekering, heeft een ondernemer recht op een uitkering.‘Uniek in de markt’

ASR-dochter De Amersfoortse zegt zich hiermee positief te willen profileren richting vrouwelijke ondernemers. Volgens Wilfred Mooij, directeur van intermediair Geijsel Kroon, is dit “werkelijk uniek in de arbeidsongeschiktheidsmarkt”, iets dat een ASR-woordvoerder onderschrijft.

Mooij schrijft op de website aovergelijken.nl dat de meeste verzekeraars een wachttermijn van 104 weken hanteren. Ondernemers hebben dan recht op een uitkering als de uitgerekende datum 2 jaar ligt na het ingaan van de verzekering. Bij de Goudse en Reaal geldt – net als tot nu bij De Amersfoortse – een wachttijd van 52 weken. Bij Movir ook, althans voor artsen en andere medische professionals. Voor andere beroepen is het twee jaar.

16 weken
De andere voorwaarden rondom zwangerschap veranderen niet bij De Amersfoortse. Dat betekent dat een zwangere ondernemer maximaal zestien weken een uitkering krijgt. Die begint op zijn vroegst zes of vier weken voor de uitgerekende datum. Als de AOV een eigenrisicoperiode kent, gaat de uitkering later in en loopt die af zestien weken na het ingaan van de eigenrisicotermijn.


#Amersfoortse  (#ASR) is kennelijk op het AOV oorlogspad. Movir heeft noodgedwongen deze propositie moeten inslikken. Wat gaat Movir doen?

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page