fbpx
Image
Image

Verbeteringen Amersfoortse AOV verzekering voor zelfstandigen

Wat ook nog verandert:

Ruimere dekking voor zwangerschapsuitkering
De dekking voor zwangerschapsuitkering geldt nu al als de eerste dag van de zwangerschap ná de ingangsdatum van de AOV ligt. Voorheen moest de uitgerekende datum een jaar na de ingangsdatum van de AOV liggen.

Recht op ondersteuning bij re-integratie tijdens een sluimerperiode
Als de ondernemer tijdelijk niet werkt of tijdelijk in loondienst gaat, kan hij zijn verzekering laten sluimeren. Hij betaalt dan 8% van de premie, maar er is geen recht op uitkering als hij tijdens deze periode arbeidsongeschikt raakt. Wél heeft hij vanaf nu recht op hulp en ondersteuning van een gecertificeerde arbeidsdeskundige van De Amersfoortse in deze periode.

De uitslag van een second opinion
De uitkomst van een second opinion is voor ons en voor de verzekeringnemer bindend. Eerder was dit niet het geval en werd dit in overleg besloten.

Hernieuwde arbeidsongeschiktheidstermijn naar 90 dagen
Als een verzekerde na een periode van arbeidsongeschiktheid binnen 90 dagen opnieuw arbeidsongeschikt raakt, dan geldt er geen nieuw eigen risico. Dit valt dan onder dezelfde arbeidsongeschiktheidsperiode. Voorheen was dit 30 dagen.

De minimale herstelperiode voor het verhogingsrecht wordt 90 dagen
De verzekerde mag zijn verzekerde bedragen verhogen als hij minimaal 3 maanden arbeidsgeschikt is (dit was eerst 6 maanden).

Interne overstap naar andere AOV verzekering
Als de verzekeringnemer bij De Amersfoortse van de ene AOV wil overstappen naar een andere AOV dan kan dat. Als er geen sprake is van een hoger risico, dan kan de overstap zonder gezondheidsvragen (de verzekerde moet wel arbeidsgeschikt zijn). Als er sprake is van een hoger risico dan moet de verzekerde een korte gezondheidsvragenlijst invullen (7 vragen), om in aanmerking te kunnen komen om over te stappen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page